Război în Ucraina. Atac cu rachete în Harkov, mulţi morţi şi răniţi

Rusia nu a cedat definitiv zinele recucerite de ucraineni. Luni seară a avut loc un atac cu rachete in regiunea Harkov: 7 morti - Printre victime, si o fata de 15 ani.
Filip Stan
27 sept. 2022, 01:37
Război în Ucraina. Atac cu rachete în Harkov, mulţi morţi şi răniţi

Ucraina acuză un nou atac cu rachete al Rusiei în regiunea Harkov. „Invadatorii au lansat un atac cu rachete în Pervomaiskoie, în regiunea Harkov: 7 oameni au fost uciși”, a scris agenția Nexta pe Twitter, citând Serviciul ucrainean pentru Situații de Urgență. Potrivit sursei citate, rușii au folosit muniție cu dispersie, interzisă de convențiile internaționale, și artilerie grea. Printre victime, s-ar afla și o fată de 15 ani.

Patriarhul Kiril, discurs despre militarii ruşi morţi în Ucraina: „Această jertfă le va spăla păcatele”
Cameră de tortură amenajată de ruşi la Harkov
O altă cameră de tortură amenajată de ruşi a fost descoperită în satul eliberat, Liptsi, în regiunea Harkov din estul Ucrainei, relatează Procuratura Generală, preluată de Ukrinform. „La 23 septembrie, procurorii Procuraturii raionale Derhaciv, Regiunea Harkiv, împreună cu oamenii legii au descoperit în satul Liptsi, raionul Harkiv, biroul de poliţie al autoproclamatei Republici Lugansk, unde armata rusă şi cei din pseudo-republica aveau sediul: în subsolul clădirii invadatorii reţineau oameni, supunându-i la tortură, înainte de a-i duce pe teritoriul Rusiei”.

Ancheta se desfăşoară în contextul unui proces penal deschis pentru încălcarea legilor şi obiceiurilor războiului. Victimele nu au fost încă identificate. „Toate dovezile crimelor de război comise de armata rusă vor fi înaintate Curţii Penale Internaţionale de la Haga, pentru ca niciun criminal de război să nu scape de responsabilităţile sale”, a subliniat SBU. La 21 septembrie, o altă cameră de tortură a fost descoperită în Kupiansk, în regiunea Harkov.

Oligarhul rus Prigojin, supranumit „bucătarul lui Putin”, a recunoscut public că este cel care a creat legiunea Wagner
Kremlinul: până acum, nu s-a luat nicio decizie privind închiderea graniţelor
Kremlinul asigură că „până în prezent nu s-a luat nicio decizie” de închidere a graniţelor Federaţiei Ruse, de blocare a exodului (261.000 de bărbaţi în câteva zile, potrivit unele surse) al ruşilor recrutaţi în cadrul mobilizării parţiale.

Purtătorul de cuvânt, Dmitri Peskov, a mai adăugat că nici măcar nu au fost luate măsuri pentru introducerea legii marţiale în unele regiuni ale ţării. „Nu ştiu nimic despre toate astea”, a spus Peskov, referindu-se la informaţii conform cărora Moscova îşi va închide graniţele pe 28, dacă nu chiar din seara asta.

Erdogan: Putin ar putea negocia cu Kievul
Preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul discuţiilor cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la Samarkand, a admis posibilitatea ca Rusia să revină la negocierile cu Ucraina, a declarat de ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, potrivit Tass. Cavusoglu a adăugat apoi că Erdogan intenţionează să continue contactele cu Putin şi cu preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski, pentru o soluţie diplomatică şi pentru o „pace justă pentru Kiev”. „Continuăm să urmăm o politică echilibrată. Preşedintele nostru va continua să menţină un dialog atât cu Putin, cât şi cu Zelenski. Este de remarcat faptul că există ţări din Occident care doresc să continue ostilităţile în Ucraina, pentru a slăbi Rusia”, a spus Cavusoglu.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
UEFA suspendă doi fotbaliști pentru gesturi controversate în EURO 2024
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!