Război în Ucraina. Bombardamente năprasnice luni seara, imagini apocaliptice la Herson VIDEO

Oraşul Herson a fost recucerit în noiembrie de armata ucraineană în cadrul unei contraofensive care a dus la retragerea forţelor ruse, care au trecut pe malul stâng al râului Nipru.
Filip Stan
12 dec. 2022, 18:30
Război în Ucraina. Bombardamente năprasnice luni seara, imagini apocaliptice la Herson VIDEO

Război în Ucraina. Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte cinci au fost rănite luni în bombardamente ruse „masive” asupra Herson, oraş mare din sudul Ucrainei recucerit de forţele militare ucrainene în urmă cu o lună, a anunţat guvernatorul regional, informează AFP.

Potrivit lui Iaroslav Ianuşevici, trupele ruse au bombardat un cartier din zona est-centrală a Hersonului. „În prezent, avem două persoane ucise şi cinci rănite”, a scris el pe Telegram.

Zelenski dezvăluie ce a vorbit la telefon cu Biden, Macron și Erdogan: „Ne pregătim pentru punerea în aplicare a formulei noastre de pace” VIDEO

Ambulanţele se îndreptau spre un alt cartier, de asemenea lovit de bombardamente şi unde numărul victimelor nu este deocamdată cunoscut, a adăugat Ianuşevici.

Forţele ruse au ocupat oraşul Herson care număra la acea dată circa 300.000 de locuitori şi aproape toată regiunea cu acelaşi nume la scurt timp după declanşarea invaziei lor asupra Ucrainei, lansate la sfârşitul lui februarie.

Oraşul Herson a fost recucerit în noiembrie de armata ucraineană în cadrul unei contraofensive care a dus la retragerea forţelor ruse, care au trecut pe malul stâng al râului Nipru.

Înainte de retragerea lor în noiembrie, forţele ruse au distrus infrastructurile serviciilor publice de bază din oraş şi de atunci au bombardat de mai multe ori Herson, potrivit autorităţilor locale.

https://twitter.com/walter_report/status/1602138249203515392

Biden reafirmă, într-o convorbire la telefon cu Zelenski, susţinerea Ucrainei de către SUA

Preşedintele american Joe Biden şi-a reiterat, într-o convorbire la telefon cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski susţinerea faţă de Ucraina, anunţă Casa Albă, relatează AFP.
Joe Biden a subliniat în această convorbire cu Volodimir Zelenski ”susţinerea continuă a Statelor Unite a apărării Ucrainei, în timp ce Rusia îşi continuă asalturile asupra infrastructurilor critice” ale ţării, anunţă duminică într-un comunicat Casa ALbă.

Armamentul furnizat de Occident, mai ales cel furnizat de către Statele Unite, au jucat un rol crucial în apărarea Ucrainei de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie.

Această convorbire telefonică intervine în contextul în care forţe ruse vizează infrastructuri ale serviciilor publice de bază, care provoacă, între altele, întreruperi ale alimentării cu electricitate, care afectează milioane de oameni în toiul iernii.

Casa Albă subliniază în acest comunicat asupra unui ajutor american promis Ucrainei – 53 de milioane de dolari, fonduri destinate infrastructurii energetice, anunţate în noiembrie, şi o anvelopă în sumă de 275 de milioane de dolari care constă în muniţie şi echipament, anunţată în decembrie.

Volodimir Zelenski anunţă, într-un mesaj postat pe Twitter că i-a mulţumit lui Joe Biden într-o ”convorbire rodnică”. El precizează că au ”discutat despre continuarea cooperării în domeniul apărării, protecţiei şi menţinerii sistemului nostru energetic”.

Ucraina, în beznă şi frig. Premierul Denis Șmihal: „Toate termocentralele și hidrocentralele au fost avariate”

Washingtonul anunţat, la începutul lui decembrie, că Occidentul nu-l va împine pe Zelenski la masa negocierilor cu Rusia, apreciind că alegerea îi aparţine preşedintelui ucrainean. Preşedintele francez Emmanuel Macron a discutat şi el la telefon cu omologul său ucrainean duminică. Ei au discutat despre pregătirea unui Conferinţe de susţinere a Ucrainei, marţi, la Paris.

Aproape 500 de întreprinderi franceze se reunesc ”pentru a răspunde nevoilor critice ale Ucrainei, a contribui la reconstrucţia ţării şi a investi pe termen lung în potenţialul economic ucrainean, a anunţat Palatul Élysée.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Ce să pui în tigaie ca să nu se mai lipească omleta. Metoda genială pe care orice gospodină trebuie să o încerce
Capital.ro
Vin direct la tine acasă. Interdicție pentru toți românii. Este ilegal în România
Playtech.ro
Anamaria Prodan, cea mai FIERBINTE apariție a verii. Sânii jucăuși NU au vrut să stea cuminţi deloc
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Traian Băsescu, plin de bani. Ce avere are fostul președinte
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Lege pentru cei care STAU LA CURTE. Interzis între orele 10:00 și 17:00. NU POȚI să...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Ucraina Folosește Avioane Ultraușoare pentru a Doborî Drone Rusești
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!