Un atac cu drone lansat de Ucraina a provocat un incendiu şi a avariat mai multe rezervoare de petrol la o rafinărie din regiunea rusă Krasnodar, a anunţat joi administraţia de criză din regiune, potrivit Reuters.
Aproximativ şase drone au fost distruse, dar resturi au căzut pe rafinăria din apropierea satului Iurovka, provocând un incendiu, a precizat administraţia pe aplicaţia de mesagerie Telegram.
Serviciile ucrainene anunţă că au dejucat un nou complot rus de asasinare a lui Zelenski
„Mai multe rezervoare au fost avariate”, a precizat administraţia, adăugând că nimeni nu a fost rănit în atac.
Atacurile cu drone asupra instalaţiilor energetice de pe teritoriul Rusiei au devenit mai frecvente în ultimele luni. Oficialii de la Kiev spun că efectuează aceste atacuri pentru a submina efortul de război al Rusiei şi pentru a răspunde la loviturile Moscovei asupra infrastructurii energetice ucrainene.
Depozitul de petrol a fost atacat ultima dată în 2 mai, potrivit presei de stat ruse.
Un atac aerian ucrainean asupra Belgorodului a provocat rănirea a 8 persoane, potrivit guvernatorului
Un atac aerian ucrainean asupra regiunii ruse Belgorod a rănit opt persoane şi a avariat zeci de clădiri rezidenţiale şi maşini, a declarat joi guvernatorul regiunii de la graniţa cu Ucraina, scrie Reuters. Printre răniţi se numără o fetiţă de 11 ani care a fost transportată la spital, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.
Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus 17 din cele 20 de drone de atac lansate de Rusia care au vizat teritoriul ucrainean, a anunţat joi forţele aeriene ucrainene, citate de Reuters. Dronele au fost distruse deasupra regiunii Odesa, în sudul Ucrainei, au precizat forţele aeriene pe aplicaţia de mesagerie Telegram
Între timp, Europa se scindează cu privire la Ucraina. Vicepremierul italian Matteo Salvini l-a catalogat miercuri drept ”periculos” pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi apreciat că trebuie ”să se ducă să se caute”, după ce a evocat din nou posibilitatea unei trimiteri de trupe din Occident în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei, relatează AFP.
Un vechi admirator al lui Putin, el a semnat la 6 martie 2017 un acord pe o perioadă de cinci ani cu Rusia Unită, care a fost prelungit automat în 2022.
El a condamnat invazia de către Rusia a vecinului său, însă a făcut declaraţii controversate despre realegerea lui Vladimir Putin.
”Atunci când un popor votează, are întotdeauna dreptate”, a apreciat el.
El a făcut declaraţii controversate şi despre moartea lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, apreciind că ”medicii şi judecătorii” ruşi sunt cei care fac lumină asupra circumstanţele morţii acestuia.
Ministrul italian de Externe Antonio Tajani, la rândul său vicepremier, îndemnat să comenteze aceste declaraţii, s-a limitat să amintească faptul că Roma nu intenţionează să trimită militari în Ucraina.