Război în Ucraina. Imaginile fac înconjurul lumii, pierdere grea pentru Rusia VIDEO

O nouă înregistrare video distribuită pe Twitter arată cum militarii ucraineni iau la țintă un grup de soldați ruși, lansează racheta și lovesc în plin.
Filip Stan
09 iun. 2022, 09:58
Război în Ucraina. Imaginile fac înconjurul lumii, pierdere grea pentru Rusia VIDEO

Ucraina continuă să reziste eroic invaziei forțelor rusești pe flancul estic. Țara condusă de Volodimir Zelenski a ajuns, astăzi, în cea de-a 106-a zi a invaziei declanșate de Vladimir Putin pe 24 februarie, sub denumirea de „operațiune specială”. Cele mai aprige bătălii se dau în prezent pe frontul de est, acolo unde ucrainenii se străduiesc să țină piept ofensivei rusești, concentrate în orașul Severodonețk din regiunea Luhansk.

Arma care face praf tancurile lui Putin. Ucraina foloseşte sistemul antitanc RK-3 Corsar VIDEO

După ce au folosit sistemul Stugna-P pentru a distruge tancuri, elicoptere și blindate rusești, forțele armate ale Ucrainei au început acuma să îl utilizeze și în atacuri asupra soldaților ruși.

O nouă înregistrare video distribuită pe Twitter arată cum militarii ucraineni iau la țintă un grup de soldați ruși, lansează racheta și lovesc în plin, reușita fiind însoțită de deja tradiționalul „Yes!”, ceva mai reținut de data aceasta.

Deși mai puțin faimos comparativ cu sistemele NLAW sau „sfânta Javelina”, sistemul Stugna-P a fost folosit cu mare succes de către soldații ucraineni, el având o rază de acțiune mult mai mare față de altele similare – rachetele sale pot lovi ținte aflate la o distanță de până la 5,8 km însă racheta trebuie ghidată de lansator.

Război în Ucraina. Duminică, Brigada Mecanizată 93 ucraineană a folosit un Stugna-P pentru a lua la țintă un vehicul blindat rusesc, lovitura fiind atât de violentă din cauza distanței mici încât comandantul tancului a fost aruncat din vehicului blindat.

Pe 20 mai, un transportor blindat rusesc aflat în mișcare a fost luat la țintă cu sistemul Stugna-P al ucrainenilor. Deasupra transportorului se aflau mai mulți soldați care s-au urcat pe vehicul pentru o deplasare mai ușoară în teren.

Războiul se apropie de România. Rusia îşi consolidează poziţia în Insula Şerpilor
Explozia a fost atât de violentă încât corpurile unora dintre soldații aflați pe vehicul sunt aruncate în aer. Doar o zi mai târziu, ucrainenii reușeau încă o lovitură asupra unui vehicul blindat rusesc cu soldați aflați deasupra sa.

O altă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare la sfârșitul lunii aprilie arată cum un tanc rusesc este lovit din plin când trage cu tunul. Tancul a fost lovit de la o distanță de 1-2 kilometri.

Însă poate cel mai impresionant, la începutul lunii aprilie ucrainenii au reușit să doboare un elicopter de atac rusesc Alligator cu Stugna-P, la origini un sistem antitanc portabil.

Ka-52 este un puternic elicopter de atac manevrat de un echipaj de doi piloți, experții militari estimând că Forțele Aeriene Ruse dețineau circa 70 de astfel de aparate înainte de invazie.

Înregistrarea video apărută miercuri pe Twitter pare însă a fi prima care arată că ucrainenii folosesc sistemul Stugna-P pentru o lovitură directă asupra soldaților ruși.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Câți bani ia David Popovici pentru aurul olimpic de la Paris! Moldova i-ar fi plătit mai mult!
Capital.ro
Decizie pentru cei cu mașini pe motorină. Vor fi taxați mai puțin de azi, 30 iulie
Playtech.ro
Cine sunt românii care vor avea pensia mărită cu 700 de lei. Ce se întâmplă până pe 15 august
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Eșec inexplicabil. Atentatorul la viața lui Trump, reperat cu două ore înainte de a trage
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani va primi David Popovici de la statul român pentru medalia de aur câștigată la Jocurile Olimpic
Capital.ro
UDREA trebuie eliberată! Anunț istoric pentru fostul ministru: Zero probe
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Momente cheie pentru sportivii români azi la Jocurile Olimpice
MediaFlux
SE DAU 15.000 de lei de FAMILIE! PRIMUL VENIT, PRIMUL SERVIT
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!