Război în Ucraina. În ultimele ore, televiziunea de stat rusă a difuzat imagini care arată predarea unui grup de militari ucraineni. În scurtul videoclip, de fapt, mai mulţi bărbaţi în camuflaj sunt văzuţi mergând cu mâinile ridicate în semn de predare, în timp ce alţii poartă o persoană rănită pe o targă.
Război în Ucraina. Vladimir Putin şi-a ieşit din minţi şi a demis opt generali. Rusia schimbă tactica de atac
Potrivit Moscovei, acesta este un clip filmat la Mariupol. Aici, potrivit Kremlinului, peste 1.000 de militari ucraineni s-au predat în oraşul-port din sud-estul ţării, asediat de săptămâni întregi. Deocamdată, nu a sosit nicio confirmare a predării de la Kiev.
Bombe ruseşti cu dispersie în Harkov. Sunt interzise în război
Imagini filmate în oraşul din estul ţării arată că armata Moscovei a folosit bombe interzise printr-un acord internaţional.
Un videoclip arată utilizarea bombelor cu dispersie de către armata rusă. Imaginile au fost filmate la Harkov, în estul Ucrainei.
În videoclipul, care circulă pe reţelele de socializare, vedem momentul în care bomba loveşte o stradă a oraşului şi eliberează mai multă muniţie, dintre care una explodează pe asfalt.
Bombele cu dispersie sunt interzise printr-un acord internaţional, dar mai multe ţări, inclusiv Rusia, nu l-au semnat.
Ministerul ucrainean al Apărării: Aproximativ 300 de persoane au fost ţinute ostatice patru săptămâni în subsolul unei şcoli din Iahidne;18 persoane au murit
Ministerul ucrainean al Apărării susţine că aproximativ 300 de persoane au fost ţinute ostatice timp de patru săptămâni în subsolul unei şcoli din satul Iahidne, lângă Cernihiv, nordul Ucrainei, iar 18 dintre ele au murit în captivitate, conform BBC.
Ministerul ucrainean al Apărării a informat printr-o postare pe Twitter că trupele ruse au luat ostatici ucraineni din Iahidne, un sat la 140 de kilometri nord de Cernihiv, şi că 18 persoane ar fi murit în timpul ocupaţiei ruse.
Ministerul a inclus în Tweet o imagine a unui perete, despre care susţine că a fost folosită de ostatici pentru a ţine evidenţa zilelor în care au fost sechestraţi şi pentru a nota numele celor care se presupune că au murit.
Săptămâna trecută, corespondentul BBC Yogita Limaye a vizitat satul Iahidne, unde sătenii au vorbit despre suferinţa lor.
La acea vreme, sătenii estimau că aproximativ 130 de oameni fuseseră înghesuiţi într-o încăpere de aproximativ 65 de metri pătraţi.