Război în Ucraina. Încă un general rus a fost ucis pe front

Ucrainenii au susţinut de mai multe ori că au ucis generali ruşi pe teren de la începutul invaziei în Ucraina la 24 februarie. De data aceatsa, ştirea este confirmată de Rusia.
Filip Stan
05 iun. 2022, 22:16
Război în Ucraina. Încă un  general rus a fost ucis pe front

Război în Ucraina. Generalul-maior rus Roman Kutuzov a fost ucis în estul Ucrainei, informează duminică un jurnalist din presa de stat de la Moscova, într-o postare pe Telegram preluată de Reuters.

Ştirea reporterului de televiziune Aleksandr Sladkov nu precizează când şi unde şi-a pierdut viaţa generalul.

Forţele ruse şi-au intensificat atacurile pentru ocuparea oraşului Severodoneţk din Donbas, în estul Ucrainei, una din ţintele importante după ce nu au reuşit să ocupe Kievul la începutul războiului.

Ramzan Kadîrov: „Fie ca dușmanii noștri să moară! În următoarele zile veți vedea o adevărată operațiune specială”
Război în Ucraina. Rusia consideră decesele soldaţilor secret de stat chiar şi în timp de pace, menţionează Reuters. Bilanţul oficial pierderilor din Ucraina nu a mai fost actualizat din 25 martie, când Moscova a anunţat moartea a 1351 de soldaţi de la începutul aşa-numitei „operaţiuni militare speciale”, denumirea folosită de ruşi pentru invazia declanşată în 24 februarie.

Război în Ucraina. Ucrainenii au susţinut de mai multe ori că au ucis generali ruşi pe teren de la începutul invaziei în Ucraina la 24 februarie, notează AFP.

Generalul în rezervă James Stavridis, fost comandant suprem al NATO în Europa, declara în urmă cu o săptămână că „incompetența uimitoare” a armatei ruse în Ucraina a dus la o pierdere de generali și alți ofițeri superiori fără precedent în istoria modernă, potrivit The Hill.

„În istoria modernă, nu există nicio situație comparabilă în ceea ce privește moartea generalilor. Am văzut de partea rusă, într-o perioadă de două luni, cel puțin o duzină, dacă nu mai mulți, de generali ruși uciși”, a afirmat Stavridis într-un interviu difuzat duminică de postul de radio american WABC 770 AM.

Pentru comparație, Stavridis a citat recentele conflicte în care au fost implicate Statele Unite, afirmând că „nici un general nu a fost pierdut în luptă” în războaiele americane din Afganistan și Irak.

„Nu e vorba doar de generalii uciși”, a spus Stavridis cu privire la armata rusă, remarcând și „incapacitatea lor de a organiza logistica”, „planul de luptă prost” și „pierderea navei lor amiral pe mare”.

„A fost o performanță proastă a rușilor până acum”, a subliniat fostul comandant NATO.

Informaţiile operative furnizate de SUA armatei ucrainene au permis eliminarea mai multor generali ruşi în apropierea frontului din Ucraina, a dezvăluit miercuri publicaţia New York Times, citând surse anonime din cadrul serviciilor de informaţii americane.

 

Citând mai mulţi înalţi responsabili americani, cotidianul american a scris că, dintre cei 12 generali ucişi de forţele ucrainene, „mulţi” au fost localizaţi cu ajutorul serviciilor de informaţii americane.

Consiliul de Securitate Naţională din SUA (NSC) a calificat drept „iresponsabilă” afirmaţia potrivit căreia Statele Unite ar fi ajutat Ucraina să ucidă generali ruşi.

„SUA furnizează informaţii operative referitoare la situaţia de pe câmpul de luptă pentru a-i ajuta pe ucraineni să-şi apere ţara”, a declarat Adrienne Watson, purtătoare de cuvânt a NSC, într-un răspuns pentru AFP.

Război în Ucraina. Cel puţin 12 generali ruşi ucişi în războiul din Ucraina: niciodată de la Stalingrad nu au căzut atât de mulţi


Primul a fost pândit de o coloană de tancuri către Kiev: Magomed Tushaiev era un loial al dictatorului Ramzan Kadârov în Cecenia, unde avea reputaţia de „persecutor al homosexualilor”. Ultimul a fost ucis pe 2 mai lângă Izium, într-o şcoală care a devenit comandamentul avansat al Armatei a II-a în Donbass: Andrei Simonov, 55 de ani, expert în război cibernetic, şi-a pierdut viaţa când rachetele ucrainene au lovit un convoi de 30 de vehicule blindate.

Între primul şi ultimul, în „operaţiunea specială” au murit alţi 10 generali ruşi. Pemntru comandantul Armatei 49, Yakov Rezanţev, totul s-a încheiat o lună mai târziu, când generalul de două stele a fost aruncat în aer într-un raid de artilerie ucraineană lângă aeroportul Herson.

Ucraina lansează un nou atac violent la adresa Germaniei. Ambasadorul care l-a făcut „cârnat” pe Olaf Scholz strigă la adresa nemţilor: „Este o ruşine care va rămâne în istorie”
Cum a fost în Al Doilea Război Mondial
Pentru a găsi o astfel de moarte a ofiţerilor superiori, trebuie să ne întoarcem în timp cu 80 de ani: în timpul celui de-al doilea război mondial, aproximativ 235 de generali sovietici au murit în luptă, conform datelor culese de istoricul Aleksander Maslov.
Dar chiar şi în cea mai proastă perioadă, din iunie 1941 până în noiembrie 1942, când Armata Roşie a încercuit Wehrmacht-ul la Stalingrad, pierderile medii în rândul gradelor înalte trimise de Moscova a fost de 6 pe lună. Astăzi, în două luni, Rusia a pierdut 12.

Comparaţia cu Afganistanul
Americanii în 20 de ani de conflict în Vietnam au pierdut 9 generali, majoritatea la bordul elicopterelor doborâte de inamic. Şi chiar şi în timpul ocupaţiei Afganistanului, care a început în 1979, URSS nu a numărat mai mult de 6 generali morţi, în primele şase luni.

În Ucraina, ruşii se pot baza pe comunicaţiile moderne criptate ale radiourilor Azart, dar problema este că nu au suficiente seturi. În plus, ani la rând, CIA a antrenat paramilitari ucraineni pe frontul Donbass (inclusiv lunetişti) pentru a intercept

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Gigantul străin care face angajări pe bandă rulantă în luna august. Se oferă salarii bune, tichete de masă, bonusuri și nu e nevoie de studii superioare
Capital.ro
Se pune limită la banii cash. Românii care au interzis. Restricții privind plata în numerar
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Este anunțul momentului! BNR anunță soarta românilor care au credite în LEI. Sunt vești proaste!
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Conflict aberant la „Casa Iubirii”. Scandalul i-a înfuriat pe internauți
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Cod VIOLET în România! Meteorologii Accuweather anunță pericol iminent de radiații ultraviolete în București
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Vouchere lemne 2024. Când intră banii pe cardurile de energie
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Andy Murray își încheie cariera după înfrângerea din sferturi la Roland Garros
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?