Război în Ucraina. Kievul anunţă că a ucis aproape 40.000 de ruşi, Moscova raportează zilnic victorii

Pierderile cresc de o parte şi de alta, pe măsură ce războiul avansează. Atât Ucraina, cât şi Rusia se laudă zilnic cu victorii.
Filip Stan
18 iul. 2022, 06:30
Război în Ucraina. Kievul anunţă că a ucis aproape 40.000 de ruşi, Moscova raportează zilnic victorii

Război în Ucraina. Între 24 februarie şi 17 iulie, apărătorii Ucrainei au eliminat aproape 38.300 de invadatori ruşi, dintre care 160 numai în ultima zi, potrivit Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, relatează Ukrinform.

De asemenea, Forţele Armate au distrus 1.684 tancuri inamice, 3.879 vehicule blindate de luptă, 846 sisteme de artilerie, 248 tunuri antiaeriene, 110 sisteme de apărare antiaeriană, 220 de avioane de luptă, 188 de elicoptere, 688 UAV-uri, 166 rachete de croazieră, 15 nave de război/cuteri, 2.746 camioane şi cisterne şi 68 unităţi de echipament special. În ultima zi, inamicul a suferit cele mai mari pierderi în zona Bakhmut, notează raportul, adăugând că actualizarea bilanţului militarilor ruşi în zona menţionată va fi verificată în continuare.

Rachetele HIMARS ar putea SCHIMBA soarta războiului din Ucraina! Ministrul Apărării de la Kiev: Le putem folosi cu precizie
Război în Ucraina.  Ministerul Apărării rus a anunţat că forţele sale au doborât un elicopter ucrainean MI-17 în apropiere de oraşul Sloviansk şi un avion SU-25 al forţelor ucrainene în regiunea Harkov, transmite duminică Reuters.

De asemenea, armata rusă a afirmat că rachete aer-sol cu rază lungă de acţiune au distrus un depozit în zona industrială a oraşului Odesa. În depozitul respectiv s-ar fi aflat rachete antinavă Harpoon furnizate Ucrainei de către ţări membre NATO.

Rusia îşi consolidează poziţiile defensive din zonele pe care le-a ocupat în sudul Ucrainei, a anunţat duminică Ministerul Apărării britanic. Un obiectiv vizat de armata rusă este cucerirea oraşului Sloviansk, situat în regiunea Doneţk (estul Ucrainei).

Kievul a afirmat că în ultimele trei zile cel puţin 40 de oameni au fost ucişi în bombardamentele ruse în zone urbane.

Război în Ucraina. Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova afirmă că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Rusia se pregăteşte pentru următoarea etapă a ofensivei sale în Ucraina, a declarat un oficial militar ucrainean, după ce Moscova a anunţat că forţele sale vor intensifica operaţiunile militare în „toate zonele operaţionale”, transmite Reuters. Rusia pare să regrupeze unităţi pentru o ofensivă spre Sloviansk, un oraş important din punct de vedere simbolic deţinut de Ucraina în regiunea estică Doneţk.

VIDEO. Bombardamente intense vineri seară, este alertă aeriană. Primarul din Dnipro, apel disperat: „Să nu părăsim adăposturile!”

În timp ce livrările occidentale de arme cu rază lungă de acţiune încep să ajute Ucraina pe câmpul de luptă, rachetele şi rachetele ruseşti au lovit oraşele în atacuri care, potrivit Kievului, au ucis zeci de persoane în ultimele zile.

„Nu este vorba doar de lovituri cu rachete din aer şi de pe mare”, a declarat sâmbătă târziu Vadym Skibitskyi, un purtător de cuvânt al serviciilor de informaţii militare ucrainene. „Putem vedea bombardamente de-a lungul întregii linii de contact, de-a lungul întregii linii de front. Există o utilizare activă a aviaţiei tactice şi a elicopterelor de atac. „În mod clar, pregătirile sunt acum în curs de desfăşurare pentru următoarea etapă a ofensivei”, a spus el.

Armata ucraineană a declarat că Rusia pare să regrupeze unităţi pentru o ofensivă spre Sloviansk, un oraş important din punct de vedere simbolic deţinut de Ucraina în regiunea estică Doneţk.

Ministerul britanic al Apărării a declarat duminică că Rusia îşi întăreşte, de asemenea, apărarea în zonele pe care le ocupă în sudul Ucrainei, după presiunea exercitată de forţele ucrainene.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Armata israeliană confirmă moartea a doi ostatici deținuți de Hamas
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!