Război în Ucraina. Navă rusească scufundată în Marea Neagră – Un mort şi zece răniţi VIDEO

Nava Seamark s-a scufundat lângă coasta regiunii Krasnodar din cauza unei furtuni puternice pe mare, potrivit presei ruse.
Filip Stan
01 mart. 2023, 08:55
Război în Ucraina. Navă rusească scufundată în Marea Neagră - Un mort şi zece răniţi VIDEO

Război în Ucraina. Totul s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, însă doar acum au ieșit la iveală informațiile despre tragedie. La bord se aflau 11 persoane, toți cetățeni ruși. 10 dintre aceștia au fost transportați la spital cu hipotermie. Nava Seamark s-a scufundat lângă coasta regiunii Krasnodar din cauza unei furtuni puternice pe mare, potrivit presei ruse. Vaporul a fost construit în anul 1981.

Accident feroviar în Grecia. Cel puţin 32 de morţi după coliziunea dintre două trenuri

Medicii din Novorossiysk au oferit asistența mecială necesară. Victimele au suferit de hipotermie, însă în cele din urmă cei zece au fost externați.

 

Putin ordonă FSB-ului să-şi intensifice spionajul împotriva Occidentului şi recunoaşte că au avut pierderi. Reprimarea şi mai aspră a libertăţii de exprimare, printre sarcinile stabilite de liderul de la Kremlin

Vladimir Putin a cerut marţi serviciului de securitate internă al Rusiei, FSB, să îşi intensifice activitatea de contrainformaţii şi să împiedice „operaţiunile de spionaj şi sabotaj” în creştere împotriva Rusiei din partea Ucrainei şi a Occidentului.

Într-un discurs adresat oficialilor FSB, liderul de la Kremlin le-a ordonat să intensifice protecţia infrastructurii-cheie a Rusiei şi să prevină orice încercare a serviciilor de informaţii occidentale de a reactiva ceea ce el a numit „celulele teroriste” sau „extremiste” de pe teritoriul rusesc.

„Tradiţional, serviciile de informaţii occidentale au lucrat întotdeauna activ în Rusia, iar acum au aruncat împotriva noastră personal suplimentar, resurse tehnice şi de altă natură. Trebuie să răspundem în consecinţă”, a spus Putin, el însuşi fost agent al KGB-ului sovietic.

FSB trebuie să prevină totodată „fluxurile ilegale de arme” în Rusia şi să consolideze securitatea în cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova le-a anexat anul trecut, a arătat Putin.

Liderul de la Kremlin le-a spus şefilor FSB că trebuie să ţină cont şi să lucreze în direcţiile enunţate de el săptămâna trecută în discursul rostit în faţa elitei militare şi politice a ţării.

„Astăzi, la şedinţa extinsă a consiliului de administraţie, veţi rezuma rezultatele activităţii Serviciului Federal de Securitate în anul 2022 şi veţi identifica domeniile-cheie asupra cărora să vă concentraţi în viitor şi să creşteţi eficienţa activităţii operaţionale şi analitice. În acest sens, vă rog să ţineţi cont de factorii interni şi externi şi de obiectivele fundamentale de dezvoltare pe care le-am menţionat în adresa mea către Adunarea Federală de săptămâna trecută”, le-a spus Putin membrilor conducerii FSB.

PUTIN RECUNOAŞTE CĂ FSB A AVUT „PIERDERI”

El a mulţumit agenţilor FSB care au lucrat inclusiv „în spatele liniilor inamice” în cursul „operaţiunii militare speciale” lansate în Ucraina. „Aş dori să vă mulţumesc, stimaţi tovarăşi, pentru această activitate, pentru curajul personal, profesionalismul şi hotărârea de a asigura securitatea Rusiei”, le-a spus Putin.

„Din păcate, dragi tovarăşi, suntem conştienţi de acest lucru, există pierderi şi în rândurile noastre. Conducerea FSB trebuie să facă totul pentru a sprijini suplimentar familiile camarazilor noştri de arme căzuţi la datorie. Ne vom aminti întotdeauna de eroismul şi curajul lor”, a spus Putin.

ALTE PRIORITĂŢI STABILITE DE PUTIN PENTRU FSB

Liderul de la Kremlin le-a spus agenţilor FSB că în primul rând trebuie să obţină informaţii relevante pentru a ajuta armata să câştige pe câmpul de luptă din Ucraina şi să-şi întărească structurile în cele patru teritorii pe care le-a anexat unilateral în toamna anului trecut, dar pe care nu le controlează în totalitate: Doneţk, Luhansk, Zaporojie şi Herson.

„Informaţiile importante despre sistemele noastre de control, despre structurile militare şi de aplicare a legii, despre întreprinderile complexului militar-industrial, despre tehnologiile critice şi despre datele personale trebuie să fie protejate în siguranţă, cum se spune, acoperite. Acest lucru se aplică pe deplin şi în cazul informaţiilor despre cele mai recente arme şi echipamente ale Rusiei”, a arătat Putin, potrivit discursului publicat pe site-ul Kremlinului.

În condiţiile în care chiar marţi au fost raportate atacuri ale hackerilor asupra unor instituţii media, Putin le-a spus celor de la FSB că trebuie să se ocupe mai bine de protecţia spaţiului informatic: „Trebuie să continuăm să îmbunătăţim nivelul de protecţie a spaţiului informaţional şi digital al Rusiei, să identificăm şi să suprimăm încercările de a perturba funcţionarea resurselor şi comunicaţiilor ruseşti”.

Zelenski anunţă contraofensiva: „Ucraina va fi liberă. Toată Ucraina”
„Combaterea ameninţării teroriste rămâne o sarcină urgentă. În ultimul an, numărul acestor infracţiuni a crescut. În mod evident, acest lucru se datorează atât încercărilor regimului de la Kiev de a folosi metode teroriste – suntem conştienţi de acest lucru, acestea sunt folosite de mult timp de către ei în Donbas -, cât şi dorinţei Occidentului de a reînvia celulele extremiste şi teroriste ale vechilor lor prieteni, în ghilimele, de pe teritoriul nostru. Şi ştim că ei nu s-au dat niciodată înlături în a se folosi atât de radicali, cât şi de extremişti în avantajul lor, în ciuda tuturor declaraţiilor zgomotoase despre lupta împotriva terorismului internaţional. Ei folosesc întotdeauna împotriva noastră ceea ce au la îndemână, ceea ce pot folosi. Întotdeauna a fost aşa – şi încă este aşa”, a spus Putin. „În acest sens, trebuie să supraveghem în mod constant şi atent infrastructura critică, locurile de prezenţă în masă a oamenilor, nodurile de transport, întreprinderile complexului militar-industrial şi complexul de combustibili şi energie”, a adăugat el.

Liderul de la Kremlin a trasat sarcini şi în ceea ce priveşte suprimarea libertăţii de exprimare: „Bineînţeles, trebuie să se lucreze în continuare pentru a identifica şi a suprima acţiunile celor care folosesc internetul şi reţelele sociale pentru a promova ideologia teroristă şi extremistă, care încearcă să implice cetăţenii noştri în grupuri teroriste, desigur, ştim cu toţii foarte bine că cea mai vulnerabilă categorie aici este tineretul”.

„Serviciile noastre speciale, agenţiile de securitate au fost întotdeauna, aş dori să subliniez acest lucru, au fost întotdeauna eficiente şi dedicate în îndeplinirea datoriei lor faţă de poporul nostru. Sunt sigur că va fi la fel şi acum” – şi-a încheiat Putin discursul, în timp ce şeful FSB, Aleksandr Bortikov, şi-a luat în acest timp notiţe.

DailyBusiness
Elevii care vor primi 1.100 de lei! Care sunt CONDIȚIILE pentru a primi banii
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Pasărea rară și ciudată care se vinde cu peste 2.000 de euro. A suferit o mutație, iar lumea se sperie când o vede
Capital.ro
Se transferă minim 2.300 de lei pe cardurile românilor. Decizie la Guvern. Plăți finale pe 2 decembrie
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
ANPC continuă controalele! Este ILEGAL!
Adevarul
Cum își direcționează voturile candidații cu scor bun, dar fără șanse in turul 2. Analist: „Mă aștept ca Simion să nu fie susținut” | ANALIZǍ
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Medicament retras de urgență din farmacii. Poate provoca efecte secundare grave
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Cea mai mare dorință a lui Igor Cuciuc, după moartea fulgerătoare a fiicei sale de doar 17 ani. Interpretul ar vrea să fie tată pentru a doua oară: „Să ne dăruiască încă un prunc”
Cancan.ro
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Ilegal pentru proprietarii de locuințe. Poliția intră peste tine în casă și confiscă tot
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Cinci copii de la o grădiniță din Timișoara, spitalizați cu simptome de toxiinfecție alimentară
MediaFlux
A MURIT DUMNEZEU! ERA mâna dreaptă a lui CEAUȘESCU
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Burse de 1.000 de lei pentru elevii din acest județ. Ce trebuie să facă pentru a fi eligibili