Război în Ucraina, o nouă noapte critică. Bombardamente în cartierele Kievului, dar şi în mai multe oraşe

La Bila Ţerkva a fost lovit un depozit de combustibil, iar la Harkov un complex de apartamente din apropierea unui spital.
Filip Stan
02 mart. 2022, 00:53
Război în Ucraina, o nouă noapte critică. Bombardamente în cartierele Kievului, dar şi în mai multe oraşe

Război în Ucraina. Bombardamente au loc, în noaptea de marţi spre miercuri, în cartierele Kievului, dar şi în mai multe oraşe. La Bila Ţerkva a fost lovit un depozit de combustibil, iar la Harkov un complex de apartamente din apropierea unui spital.

Sirenele de război sună în toată Ucraina. Se cere ajutor de urgență: „Au mai multe avioane și ne bombardează orașele”
Potrivit publicaţiei The Kiev Independent, care citează date transmise de Serviciul de Comunicaţii Speciale de Stat al Ucrainei, Rusia bombardează cartierele Kievului, dar şi oraşul Vîşneve, în afara capitalei.

Cartierele atacate sunt Rusanivka, Kurenivka, Boiarka, Zhuliany şi zona din apropierea Aeroportului Internaţional Kiev.

De asemenea, o explozie puternică s-a auzit şi în Bila Ţerkva, un oraş din regiunea Kiev, unde a fost lovit un depozit de combustibil, a informat agenţia de presă UNIAN.

Noi bombardamente la Kiev după ce Rusia a ameninţat cu noi atacuri şi a cerut civililor să părăsească oraşul. Turnul de televiziune din Kiev, vizat de un atac cu rachete

Potrivit CNN, în Harkov a fost lovit un complex de apartamente lângă un spital, potrivit unor videoclipuri care au fost verificate.
Într-un videoclip, un incendiu izbucneşte într-un complex de apartamente avariat, situat chiar vizavi de spital.

 

Armata rusă a bombardat mai multe obiective din Kiev

Armata rusă a lansat bombardamente, marţi seară, asupra unor obiective din Kiev şi de la periferia capitalei Ucrainei, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate ucrainene, citate de presa ucraineană şi internaţională.

În plus, au fost raportate explozii la periferia capitalei, în zona Zhuliany, în apropierea aeroportului, şi în suburbia Vişneve.

Surse citate de CNN au confirmat o serie de explozii puternice în Kiev şi la periferia capitalei Ucrainei. Tot marţi seară a fost semnalată o nouă explozie într-o zonă rezidenţială din oraşul Harkiv, în nord-estul Ucrainei. De asemenea, conform agenţiei Ukrinform, armata rusă a atacat şi obiective din regiunea Zaporojie, situată în sudul ţării.

Marţi după-amiază, armata rusă a efectuat bombardamente în zona unui turn de televiziune şi telecomunicaţii din Kiev. Cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar alte cinci au fost rănite în acest atac.

Un memorial dedicat Holocaustului din Kiev a fost lovit de bombardamentele ruse. Locul ascunde o simbolistică sumbră

Incidentul s-a produs în timp ce Matthew Chance de la CNN îi lua un interviu preşedintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky. Yermak l-a informat pe Zelensky că memorialul Holocaustului a fost lovit, iar schimbul de replici a fost surprins de o cameră de luat vederi a CNN.

Site-ul memorial al Holocaustului de la Babyn Yar a publicat ulterior o declaraţie prin care confirmă că locul de comemorare a fost lovit de forţele ruseşti.

„Putin încearcă să denatureze şi să manipuleze Holocaustul pentru a justifica o invazie ilegală a unei ţări democratice şi suverane, ceea ce este absolut detestabil. Este simbolic faptul că el începe atacul asupra Kievului prin bombardarea locului unde a avut loc Babyn Yar, cel mai mare masacru nazist”, a declarat Natan Sharansky, preşedintele consiliului consultativ al memorialului.

„Reamintim liderilor ruşi că Kievul, Harkov, Kherson, Mariupol şi alte oraşe ucrainene au fost supuse ultima dată bombardamentelor masive ale Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar acum ard sub loviturile armatei lui Putin, sub naraţiunea falsă şi scandaloasă de „denazificare” a Ucrainei şi a poporului său”, a mai spus Natan Sharansky.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!