Război în Ucraina. Pe imagini, se poate observa cum racheta a străpus fără probleme acoperișul unui clădiri și s-a oprit în camera unui cetățean ucrainean, între canapea și calorifer.
Din fericire, omul a scăpat fără răni și, cel mai important, fără o explozie ce ar fi avut consecințe devastatoare. Zona Kharkiv este una strategică pentru armata ucraineană, iar în acest moment acolo se duc bătălii grele.
Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei şi susţine că a distrus peste 70 de ţinte militare. Se dau lupte grele în apropierea Kievului, dar şi în sudul ţării sau lângă Cernobîl. În capitală, sirenele care răsună în tot oraşul avertizează locuitorii cu privire la un atac aerian „iminent”.
Avioane americane F-35, în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Vor participa la misiuni şi antrenamente cu Forţele Aeriene Române
Vladimir Putin a anunțat acțiuni militare în regiunea separatistă Donbas, într-un discurs-surpriză înregistrat luni și difuzat joi dimineață. Oficialii de la Kremlin anunţă că președintele rus va decide când se încheie ofensiva în Ucraina. Putin ar fi dispus să revină la masa negocierilor doar dacă Ucraina își declară „neutralitatea și demilitarizarea”.
Paun Rohovei, Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, a declarat că atacurile militarilor din Rusia „sunt foarte masive”, dar că lumea este calmă, deși sunt sute de victime în rândul civililor.
Joe Biden a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate Naţională pe tema Ucrainei. La ora 19.30 va face declaraţii după invazia Rusiei în Ucraina
Ucraina nu are suficient echipament militar pentru a respinge atacul Rusiei, potrivit unui oficial ucrainean: Însă luptăm cu adevărat, ne apărăm teritoriul
Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadym Prystaiko, a afirmat, joi, că statul ucrainean nu are, în prezent, suficient echipament militar pentru a se apăra, relatează CNN.
„În acest moment, avem destui oameni, dar nu avem suficient echipament”, a spus Prystaiko, întrebat dacă forţele ucrainene de pe teren sunt capabile să respingă atacul Rusiei.,
În timp ce vorbea cu reporterii de la Ambasada Ucrainei la Londra, el a adăugat că Ucraina a fost sinceră în ceea ce priveşte necesitatea de echipamente militare, precum şi sprijin financiar şi umanitar din partea altor ţări.
„Însă luptăm cu adevărat… tancuri, elicoptere, avioane doborâte. Ne apărăm teritoriul”, a spus Prystaiko.
Liderii statelor membre UE sunt aşteptaţi să anunţe un pachet de sprijin umanitar pentru Ucraina.
Unele zone sunt greu de apărat, a mărturisit oficialul ucrainean, deoarece Rusia blochează accesul în Marea Neagră şi Marea Azov.
Capacităţile Ucrainei de a aduce întăriri şi provizii sunt limitate din această cauză, a subliniat el. Mai mult decât atât, proviziile umanitare vor fi necesare „destul de curând, destul de critic”, fiindcă ruşii „ţintesc infrastructura critică”, a mai adăugat Prystaiko.