Război în Ucraina. Pentagonul anunţă că Rusia vrea să cucerească Kievul în această noapte

Armata rusă e în urmă cu planurile de atac în Ucraina, fapt care o determină să încerce totul pentru a ocupa rapid Kievul, chiar în această noapte, susține Pentagonul care ne liniștește spunând că nu s-a înregistrat activitate la bazele nucleare din Rusia.
Filip Stan
28 feb. 2022, 22:56
Război în Ucraina. Pentagonul anunţă că Rusia vrea să cucerească Kievul în această noapte

Război în Ucraina. Rezistența ucraineană este peste așteptări și a funcționat foarte bine în Kiev și în împrejurimi, dar această noapte se anunță una foarte grea pentru ucraineni, deoarece rușii vor să ocupe Kievul, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Kiev-ul terorizat de rachete şi bombe la doar două ore după „negocierile de pace”! A început o nouă noapte de teroare pentru Ucraina
Liderii armatei americane spun că fiecare țară este liberă să trimită ajutoare și armament în Ucraina, după cum consideră, dar nu este o acțiune organizată la nivelul alianței.

Trupele ruse au avansat aproximativ 5 kilometri spre centrul Kievului, în ultimele 24 de ore, susține un oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

Conform sursei citate, avansul Rusiei asupra capitalei Ucrainei „se păstrează lent”, însă trupele au avansat cinci kilometri în drumul lor spre centrul orașului. Trupele ruse se află, acum, la aproximativ 25 de kilometri de Kiev, a spus oficialul, luni.

„Intrarea în Kiev pare să rămână în continuare principalul lor obiectiv și ne așteptăm că vor vrea să înainteze și să încerce să înconjoare orașul în zilele care urmează”, a mai spus sursa citată.

Departamentul de Apărare al SUA afirmă, luni, că aproape 75% din forţele ruseşti dislocate la graniţele Ucrainei se află acum în interiorul ţării, transmite BBC. Cea mai mare parte a trupelor se află în prezent la aproximativ 25 km de capitala Kiev, un avans de aproximativ 5 km faţă de duminică. În ciuda luptelor acerbe care s-au dus în ultimele zile, soldaţii nu au capturat încă două oraşe cheie – Harkov şi Mariupol.

Potrivit oficialilor occidentali, trupele ruseşti nu fac progresele pe care le-au planificat din cauza problemelor logistice şi a rezistenţei acerbe a luptătorilor ucraineni.

”Ei folosesc aproape tot ce au în arsenalul lor, de la arme de calibru mic (…) până la rachete aeriene, pentru a încerca să-i încetinească pe ruşi”, a spus un înalt oficial al Pentagonului.  Acesta a precizat că SUA nu au văzut încă mişcări specifice după anunţul preşedintelui Putin cu privire la plasarea în alertă a forţei nucleare ruse.

De asemenea, Pentagonul nu a văzut încă forţele din Belarus deplasându-se pentru a oferi sprijin ruşilor.

„Ocuparea Harkovului rămâne un obiectiv al rușilor, dar încearcă și să avanseze înspre orașul Mariupol, din sud. Nu au reușit să ocupe niciunul dintre aceste orașe până acum.

Klaus Iohannis, discuție de urgență cu Joe Biden și alți lideri globali aliați. Care e următorul pas pe care îl va face NATO

Ei cred că dacă reușesc să ocupe Harkov și Mariupol, vor putea să controleze partea estică a Ucrainei”.

SUA nu a observat nicio „acțiune specifică” de când Vladimir Putin a anunțat că a pus în alertă ridicată forțele nucleare ale Rusiei, duminică.

„Monitorizăm și urmărim situația cât de atent putem, având în vedere anunțul lui Putin de ieri. Nu cred că am văzut ceva specific ca urmare a anunțului. Suntem încrezători în capacitatea noastră de descurajare strategică”, a adăugat oficialul citat.

https://twitter.com/gbazov/status/1498399871828738049

Rusia trage cu tot ce are, la Kiev: Bombardamente masive și raiduri aeriene de amploare pentru cucerirea capitalei Ucrainei

Mai multe explozii au fost auzite luni seara la Kiev, pe care forţe ruse încearcă să-l cucerească, fără succes, relatează AFP.

Potrivit unui jurnalist local, locuitorilor capitalei ucrainene li sa ordonat să se adăpostească.

O serie de imagini satelitare ale companiei Maxar surprind avansarea unor trupe ruseşti dinspre Belarus, cu scopul de a consolida şi încercui Kievul.

Publicaţia Kyiv Independent scrie că tiruri se concentrau la Brovarî, la periferia Kievului, şi că ar fi în curs raiduri aeriene.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Condamnări dure pentru cinci activiști de mediu în Londra
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'