Război în Ucraina: peste 60.000 de ucraineni s-au întors în ţară pentru a lupta

Ministrul Apărării din Ucraina anunţă că peste 66.000 de bărbaţi ucraineni au revenit din străinătate pentru a-şi apăra ţara.
Filip Stan
05 mart. 2022, 11:17
Război în Ucraina: peste 60.000 de ucraineni s-au întors în ţară pentru a lupta

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că 66.224 de bărbaţi ucraineni s-au întors din străinătate pentru a ajuta la lupta împotriva invaziei Rusiei.

Război în Ucraina, ziua a 10-a. Sună sirenele în Kiev, lupte grele la Harkov şi Mariupol şi apeluri disperate ale preşedintelui Zelenski. UPDATE: Armistiţiu pentru culoare umanitare

„66224. Atâţia bărbaţi s-au întors din străinătate până acum pentru a-şi apăra ţara. Acestea sunt încă 12 brigăzi motivate şi de luptă! Ucraineni, suntem invincibili”, a anunţat Reznikov pe Facebook.

Invazia Rusiei asupra Ucrainei a început în urmă cu zece zile.

Spaţiul aerian este „foarte disputat” între Rusia şi Ucraina, unde situaţia este foarte dinamică şi ucrainenii încearcă să apere cerul ţării, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, citat de EFE.

„Forţele aeriene ucrainene continuă să zboare, încă au rachete aeriene defensive şi le folosesc cu destulă eficienţă”, a declarat Kirby într-o conferinţă de presă la Departamentul Apărării american.

Ministerul de Externe al Ucrainei e dezamăgit de NATO şi acuză Alianţa de slăbiciune: „Va plăti pentru asta!”
Kirby a calificat drept „extraordinar” modul în care ucrainenii se folosesc de resursele de care dispun.

La rândul lor, „ruşii au suficiente avioane, dar şi rachete, din care au lansat circa 500 de la începerea acestei invazii, ceea ce face ca spaţiul aerian să fie destul de disputat”, a remarcat el.

 

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat pentru BBC că este convins că Ucraina poate câştiga războiul cu Rusia.El nu a putut spune cât va dura conflictul, dar a insistat că înfrângerea Ucrainei nu este inevitabilă.

Blinken a lăudat „rezilienţa extraordinară” a poporului ucrainean. „Dacă intenţia Moscovei este să încerce cumva să răstoarne guvernul şi să-şi instaleze propriul regim marionetă, 45 de milioane de ucraineni vor respinge acest lucru într-un fel sau altul”, a spus el.

El a spus că întreaga comunitate internaţională s-a angajat să facă tot posibilul pentru a ajuta Ucraina şi, de asemenea, să facă „presiuni chinuitoare asupra Rusiei pentru a pune capăt acestui război pe care l-a început Vladimir Putin”.

Blinken a mai spus că este îngrijorat de escaladare. „Este ceva ce ne îngrijorează şi ne concentrăm pe acest acest pentru că singurul lucru mai rău decât un război în Ucraina este unul care escaladează şi merge mai departe”.

El a avertizat că forţele ruse folosesc metode „din ce în ce mai brutale” împotriva civililor din Ucraina şi că, în consecinţă, a existat o suferinţă umană uriaşă.

„Vedem că Rusia urmăreşte infrastructura vitală, să-i lase pe ucraineni fără apă, electricitate, căldură. Aceste metode fac, din păcate, în mod tragic, parte din jocul Rusiei sub preşedintele Putin. Şi cred că este posibil să vedem mai multe din asta”.

Întrebat dacă SUA ar încerca o schimbare în conducerea Moscovei pentru a pune capăt invaziei, el a răspuns: „Nu căutăm asta şi, în orice caz, nu depinde de noi. Poporul rus trebuie să-şi decidă conducerea. Ceea ce aş spune poporului rus este: cum Doamne acest război de agresiune… este benefic pentru interesele, nevoile tale?”.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Uluitor! O româncă, Maria Fumea, a supervizat finalele olimpice de gimnastică de la Paris! Ce s-a întâmplat în finala de la sol în care Bărbosu a pierdut bronzul după contestaţie
Capital.ro
S-a dat ordinul în toate țările UE, săptămâna aceasta. Șoferii vor fi verificați
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Va intra România în recesiune? Anunț de ultim moment
Adevarul
Impactul declarațiilor ÎPS Teodosie: Normele religioase stricte lasă urme care persistă și în viața adultă ANALIZĂ
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Cel mai vocal deputat, prins în flagrant. Cine este misterioasa doamnă
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Anunță o lună august ISTORICĂ în România
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cine sunt pensionarii care pot beneficia de pensia socială. Documentele pe care românii trebuie să le depună pentru a primi un astfel de ajutor
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Autoritățile au anunțat decizia: Nu au voie!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Grupul Eurosceptic „Patrioți pentru Europa” devine al treilea ca mărime din Parlamentul European sub conducerea lui Viktor Orban
MediaFlux
UCRAINA BAGĂ ROMÂNIA în RĂZBOI! ALERTĂ la nivel EUROPEAN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!