Război în Ucraina: Rusia a bombardat Nikolaev chiar în timpul negocierilor. Mutări masive de trupe

În această dimineață la Nikolaev o rachetă rusească a lovit clădirea administrației regionale de stat, fiind raportați 18 răniți și 1 mort.
Filip Stan
29 mart. 2022, 13:28
Război în Ucraina: Rusia a bombardat Nikolaev chiar în timpul negocierilor. Mutări masive de trupe

Rusia și-a cam încheiat misiunea din Mariupol, oraș pe care trupele l-au pus la pământ. Chiar dacă mai există rezistență ucraineană, ea e doar la sol, trupele ucrainene Azov având de luptat pe străzi cu trupele speciale rusești și cele cecene.

Acestea fiind condițiile, Rusia a început să-și mute armamentul greu (tancuri, tunuri) către Nikoalev, asta pentru că nu au ce să mai facă cu astfel de arme la Mariupol. Surse mikitare ruse si analisti considera ca urmatoarea tinta dupa ce cade Mariupol e Nikolaev.

Negocieri cruciale în Turcia pentru războiul din Ucraina. Ambele tabere sunt dispuse la compromisuri. Update: Abramovici participă la discuţii
În această dimineață la Nikolaev o rachetă rusească a lovit clădirea administrației regionale de stat, fiind raportați 18 răniți și 1 mort.

„La ora 11.30, unitățile Serviciului de Stat de Urgență au deblocat 1 mort de sub dărâmăturile Administrației Regionale de Stat din Nykolayiv și au salvat 18 victime, care au fost predate medicilor. Salvatorii continuă operațiunile de căutare și salvare la fața locului”, au declarat autoritățile locale.

În jurul orei 08:45, în Nikolaev, în urma bombardamentelor și loviturilor în clădirea administrativă cu nouă etaje, unde se află administrația regională de stat și consiliul regional, a avut loc o distrugere a secțiunii centrale a clădirii.

Rușii au distrus clădirea administrației regionale din Mykolaiv: cel puțin 11 oameni sunt prinși sub dărâmături Video

O rachetă rusească a lovit marți clădirea administrației regionale din orașul portuar Mykolaiv din sudul Ucrainei, prinzând 11 persoane sub dărâmături, a declarat guvernatorul local Vitaliy Kim.

Imaginile arată o gaură mare în partea laterală a clădirii. Martori citați de Reuters au spus că au văzut ambulanțe și mașini de pompieri care se îndreptau încolo, iar zona a fost izolată de autoritățile ucrainene.

Joe Biden ameninţă iar regimul Putin: „NATO nu a fost niciodată, niciodată, niciodată atât de puternică”
„Au distrus jumătate din clădire, au intrat în biroul meu. Cei mai mulți oameni au scăpat în mod miraculos, opt civili se află acum sub dărâmături și sperăm că vor fi scoși”, a spus Kim.

Forțele rusești au atacat porturile sudice ale Ucrainei, inclusiv Kherson, Odesa, Mykolaiv și Mariupol, în încercarea de a izola Ucraina de Marea Neagră și de a stabili un coridor terestru dinspre Rusia spre Crimeea, peninsula pe care Rusia a confiscat-o în 2014.

Rusia numește acțiunile sale din Ucraina o „operațiune militară specială” pentru a dezarma țara vecină.

Marți-miercuri va fi clar dacă discuțiile dintre Rusia și Ucraina din Turcia dau ceva „promițător”, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, comentând declarația șefului Ceceniei, Ramzan Kadîrov, despre lipsa de sens a procesului de negociere.”Știți, eu sunt secretarul de presă al lui (Vladimir) Putin și comentez despre Putin. Cât despre soarta negocierilor, aceasta este o întrebare cu adevărat interesantă. Azi sau mâine vom înțelege dacă este ceva promițător sau nu”, a spus Peskov a reporterilor marți, la o solicitare de a comenta declarația lui Kadîrov, relatează Interfax.
„În caz contrar, operațiunea militară specială – iar denazificarea este unul dintre scopurile acestei operațiuni – continuă”, a adăugat Peskov.

Anterior, canalul de Telegram al lui Kadîrov a publicat declarația sa audio, în care șeful Ceceniei și-a exprimat opinia că negocieile nu au sens. Kadîrov mai insistă că „este necesar să se finalizeze ceea ce s-a început”. Abia după aceea, consideră șeful Ceceniei, „este necesar să luăm o decizie ce să facem în continuare”.

 

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Horoscop rune 5-11 august 2024. Mihai Voropchievici: Două zodii au parte de protecție, fertilitate și belșug
Capital.ro
Schimbare uriașă în România. A intrat în vigoare de la 1 August. Toți românii vor beneficia
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
Avertisment de la ANAF! SE SCHIMBĂ LEGEA
Adevarul
Se apropie pacea în Ucraina? Expert român în diplomație de la Oxford: „Toate acestea ridică multe semne de întrebare”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Un nou val de coșmar în România. Vin temperaturi ireale
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest român a comandat o salată, într-o tavernă din Thasos. A rămas cu gura căscată când a văzut nota de plată
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cine sunt cei doi polițiști care și-au pierdut viața în accidentul de la Târgu Lăpuș. Sora unuia dintre agenții decedați a fost rănită grav
Capital.ro
Lege pentru românii care au casă la curte. Vecinii sunt obligați. Trebuie să aibă aprobare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Primăria Capitalei organizează cursuri de instruire digitală pentru vârstnici
MediaFlux
GATA cu BANII CASH! Limită pentru PLĂȚI cu NUMERAR
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?