Război în Ucraina. Rusia a ocupat cel mai mare spital din Mariupol, lupte grele şi la Herson VIDEO

Serghei Orlov a declarat pentru BBC că aproximativ 400 de persoane de la Spitalul Regional de Terapie Intensivă au fost luate ca ”ostatici”.
Filip Stan
16 mart. 2022, 10:27
Război în Ucraina. Rusia a ocupat cel mai mare spital din Mariupol, lupte grele şi la Herson VIDEO

Război în Ucraina. Forţele ruse au intrat în cel mai mare spital din oraşul Mariupol (sudul Ucrainei) şi îi împiedică pe medici şi pacienţi să părăsească clădirea, potrivit viceprimarului oraşului, Serghei Orlov, citat de BBC.

Serghei Orlov a declarat pentru BBC că aproximativ 400 de persoane de la Spitalul Regional de Terapie Intensivă au fost luate ca ”ostatici”.

Timp de aproape două săptămâni, oraşul a fost înconjurat de trupe ruseşti, iar gazele, apa curentă şi electricitatea au fost întrerupte.

Autorităţile locale au anunţat că cel puţin 2.500 de decese au fost confirmate în oraş. ”Am primit informaţii că armata rusă a capturat cel mai mare spital al nostru”, a spus domnul Orlov.

Război în Ucraina. Bebeluş născut într-un apartament zguduit de bombardamente. Mama a fost ajutată de vecine să nască
Un angajat al spitalului a reuşit să alerteze autorităţile în legătura cu situaţia, a declarat guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, într-o postare pe Facebook.

Spitalul este acelaşi care a fost avariat de un atac organizat de forţele ruse săptămâna trecută, a mai spus el.

Mariupol este centrul unei crize umanitare care se intensifică, deoarece alimentele şi rezervele medicale se epuizează, iar transportul cu provizii nu poate intra. Oraşul a fost ţinta constantă a bombardamentelor ruse, cu aproximativ 350.000 de locuitori captivi în interior.

Marţi, aproximativ 2.000 de maşini au părăsit Mariupol, a comunicat Primăria, iar alte 2.000 aşteptau să plece. Transportul cu ajutoare oferit de Occident nu a fost lăsat să intre în oraş.

Război în Ucraina. Imagine teribilă din război: explozia unui tanc rusesc

Pe reţele sociale apar imagini îngrozitoare de pe front din Ucraina. Un tanc rusesc explodează în timp ce înaintează, se arată într-un video.

Efectul este devastator. Maşina de război rusească este lovită, probabil, de o rachetă sau a trecut peste o mină.

Război în Ucraina, CNN: Cel puţin 3 elicoptere militare ruseşti avariate într-un atac al armatei ucrainene asupra Aeroportului Herson – FOTO

Armata ucraineană a distrus, marţi, o serie de elicoptere militare ruseşti pe Aeroportul Internaţional Herson, conform unor noi imagini din satelit de la Planet Labs, relatează CNN.

Klaus Iohannis a făcut anunţul. Decizia pe care NATO a luat-o pentru ţara noastră: Este acum în discuție formarea unui grup de luptă!

În imaginile din satelit se observă un mare nor de fum negru ridicându-se din perimetrul aeroportului, iar numeroase elicoptere sunt în flăcări.

Acesta reprezintă cel mai distructiv atac pe care armata ucraineană l-a lansat împotriva elicopterelor ruseşti, de la începutul războiului. Cel puţin trei elicoptere ruseşti au fost surprinse în flăcări sau distruse pe aeroport.

Au fost bombardate şi vehicule militare staţionate în apropierea aeroportului. O altă imagine, surprinsă de o dronă care zbura deasupra satului Komîşanî din apropiere, arată valul mare de fum care se ridică din jurul aeroportului.

Atacul militar de la aeroport a fost preluat de Sistemul de Informare a incendiilor pentru Managementul Resurselor (Fire Information for Resource Management System – FIRMS) al NASA, care monitorizează incendiile ample din întreaga lume.

Conform datelor senzoriale obţinute de FIRMS, atacul militar a avut loc în jurul orei 13.42, ora locală.

Luni, imaginile din satelit de la Maxar Technologies au arătat prezenţa unor elicoptere militare ruseşti pe pista Aeroportului Internaţional Herson. În împrejurimi se aflau şi zeci de vehicule militare.

 

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'