Război în Ucraina. Ruşii au atacat cu rachete şi Mikolaiv. Noi descoperiri macabre în oraşe recucerite

Mai multe rachete ruse au lovit portul ucrainean Nikolaev (Mikolaiv) de la Marea Neagră, a declarat duminică un consilier al Ministerului de Interne de la Kiev, Anton Gheraşcenko, transmite Reuters. Între timp, noi descoperiri macabre în oraşele recucerite de ucraineni.
Filip Stan
03 apr. 2022, 17:20
Război în Ucraina. Ruşii au atacat cu rachete şi Mikolaiv. Noi descoperiri macabre în oraşe recucerite

Război în Ucraina. Primarul din Mikolaiv, Oleksandr Senkevici, a anunţat în social media că oraşul a fost atacat cu rachete de armata rusă, informează Ukrinform. “Am avut câteva atacuri cu rachetă asupra oraşului. Culegem acum date. Nu  postaţi fotografii sau filmuleţe până când sursele oficiale vor face asta. Dacă vreţi să împărtăşiţi informaţii, vă rog să îmi scrieţi mesaje private pe Facebook”, a notat primarul.

Duminică dimineaţă a fost atacat cu rachete şi oraşul Odesa, unde ţintele au fost o rafinărie şi depozite de combustibil. Potrivit NEXTA, purtătorul de cuvânt al administraţiei militare din Odesa, Serghei Bratciuk, a spus că atacurile din regiune au venit de pe vasele ruseşti aflate pe Marea Neagră.

Noi explozii la Belgorod, oraş din Rusia lovit zilele trecute de elicopterele ucrainene

Război în Ucraina. Cadavrele a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună la Bucea, oraş din regiunea Kiev unde forţele ucrainene au preluat din nou controlul în această săptămână şi unde au fost deja descoperite pe străzi numeroase trupuri neînsufleţite, a declarat duminică Serhii Kapliceni, şeful echipelor locale de salvare, arătând locul jurnaliştilor AFP.

Cele puţin zece cadavre erau vizibile, unele doar parţial îngropate, în spatele unei biserici din centrul acestei localităţi situate la nord-vest de capitala Ucrainei, precizează agenţia franceză de presă. Mai multe cadavre erau în saci mortuari, în timp ce altele aveau haine civile.

„Aici, în acest mormânt lung, sunt îngropate 57 de persoane”, a spus Kapliceni, care coordonează operaţiunea de recuperare a cadavrelor.

După descoperirea, cu o zi în urmă, a numeroase corpuri neînsufleţite în Bucea, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a denunţat duminică un act „deliberat” al forţelor ruse.

Jurnaliştii AFP au văzut sâmbătă cadavrele a cel puţin 20 de bărbaţi, îmbrăcaţi în haine civile, pe o stradă din Bucea, localitatea recucerită în această săptămână de trupele ucrainene. Unul dintre ei avea mâinile legate. Cadavrele erau împrăştiate pe câteva sute de metri.

Ucraina: Imaginile cu morţii din Bucea sunt o „lovitură în stomac” (Blinken)

Imaginile cu numărul mare de ucraineni morţi în oraşul Bucea din regiunea Kiev, descoperiţi de forţele ucrainene după retragerea trupelor ruse, sunt o „lovitură în stomac”, iar aceasta „trebuie să înceteze”, a declarat duminică, într-un interviu pentru CNN, secretarul american de stat Antony Blinken, potrivit AFP şi Reuters.

„Nu putem normaliza acest lucru. Este realitatea a ceea ce se întâmplă în fiecare zi, atât timp cât brutalitatea Rusiei împotriva Ucrainei continuă”, a spus şeful diplomaţiei americane.

Cazul bunicuţei cu prăjituri otrăvite pentru soldaţii ruşi revine. Serviciul secret din Ucraina confirmă şi alte cazuri
El a reafirmat că SUA vor contribui la „documentarea” eventualelor „crime de război” pentru ca vinovaţii „să fie traşi la răspundere”.

Stoltenberg denunţă actele „oribile” şi „absolut inacceptabile” împotriva civililor ucraineni la Bucea

Crimele asupra civililor imputate armatei ruse la Bucea, în apropiere de Kiev, sunt „oribile”, a declarat duminică secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a denunţat „o brutalitate fără precedent în Europa în ultimele decenii”, relatează AFP.

„Este absolut inacceptabil ca civilii să fie luaţi drept ţinte şi ucişi. Acest lucru scoate în evidenţă importanţa de a pune capăt războiului”, a spus el la postul american de televiziune CNN.

Întrebat despre plecarea trupelor ruse din regiunea Kiev, despre care forţele ucrainene au spus că au recucerit-o, el s-a arătat prudent.

„Nu trebuie să fim foarte optimişti”, deoarece „ne temem de o potenţială înmulţire a atacurilor, în special în sud şi în est”, a declarat Stoltenberg

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...