Război în Ucraina: s-a aflat tactica morbidă a armatei lui Putin

Guvernator ucrainean de la Harkov susţine că ruşii lasă capcane mortale pentru a răni cât mai mulţi civili, după ce părăsesc zonele ocupate.
Filip Stan
11 mai 2022, 13:36
Război în Ucraina: s-a aflat tactica morbidă a armatei lui Putin

Război în Ucraina: Militarii din Rusia lasă „capcane mortale” în Harkov şi „fac totul pentru a răni cât mai mulţi civili”, afirmă guvernatorul regiunii ucrainene, potrivit Sky News. Statul Major General ucrainean a anunţat că armata i-a alungat pe ruşi din patru sate aflate la nord şi nord-est de oraşul Harkov.

Guvernatorul regiunii, Oleg Synegubov, a declarat că trupele ruseşti au lăsat în urmă „capcane mortale”.

„Retrăgându-se, ocupanţii ruşi lasă în urmă capcane mortale. Inamicul este perfid şi face totul pentru a răni cât mai mulţi civili ucraineni”, a scris Synegubov pe Telegram.

Peste 10.000 de dosare pentru crime de război în Ucraina. 226 de copii au murit şi mai mult de 400 au fost răniţi de la începutul războiului
Guvernatorul i-a îndemnat pe locuitori să rămână în case, deoarece „luptele violente” continuă.

„Luptele acerbe continuă în regiunea Harkov. Luptătorii forţelor armate îşi continuă ofensiva, distrugându-i pe ocupanţi şi alungându-i de pe pământul nostru”, a precizat oficialul ucrainean.

Statul Major ucrainean: Luptele continuă să se concentreze în Donbas şi Mariupol, fără schimbări majore

În cea de-a 77-a zi a invaziei ruse în Ucraina, ofensiva rusă continuă să se concentreze în regiunea prorusă Donbas (est), regiunea vecină Herson şi în sudul Ucrainei, îndeosebi la Mariupol, a informat miercuri Statul Major general al forţelor armate ucrainene, transmite EFE.

Şeful spionilor americani avertizează că Putin ar putea recurge la atacuri nucleare
Forţele ruse realizează operaţiuni ofensive în zona operaţională orientală pentru a stabili controlul total asupra teritoriului regiunilor Doneţk şi Lugansk, plus în Herson, şi pentru a menţine coridorul terestru între aceste teritorii şi Crimeea ocupată.

Pentru a asigura aceste poziţii, ruşii folosesc sisteme de război electronic pentru a suprima semnalele radio, a declarat Statul Major ucrainean, citat de agenţiile locale.

În Doneţk, trupele de ocupaţie îşi concentrează principalele eforturi asupra continuării ofensivei pentru a prelua controlul total al oraşului Rubijne şi a captura localităţile Liman şi Sievierodoneţk.

În oraşul Mariupol, port la Marea Azov, ruşii blochează unităţile din Ucraina care rezistă în oţelăria Azovstal, formate din câteva sute de militari, în marea lor majoritate având legături cu regimentul Azov.

Cu sprijinul artileriei şi al tancurilor, continuă operaţiunile de asalt, dar şi atacurile cu rachete şi bombardarea acestor instalaţii, a informat armata ucraineană.

Armata rusă îşi continuă ofensiva şi în Nikolaev (Mikolaiv), la est de oraşul-port Odesa, care a fost atacat marţi cu mai multe rachete.

Între timp, în regiunea Transnistria din Republica Moldova situaţia continuă să fie tensionată, potrivit Statului Major ucrainean, care a dat asigurări că unităţi desfăşurate aici de armata rusă sunt în plină pregătire de luptă.

Conducerea armatei ucrainene a mai informat că forţele ruse continuă să distrugă infrastructura civilă din Ucraina, lansând rachete şi bombe, şi încearcă încontinuu să întrerupă evacuările de civili din zonele atacate.

În ultima zi, unităţi ale apărării aeriene ucrainene au doborât patru drone de tip Orlan-10 şi un elicopter rusesc Mi-24.

În regiunile Doneţk şi Lugansk, ucrainenii au respins două atacuri inamice, au distrus 12 tancuri de luptă, patru sisteme de artilerie, 19 vehicule blindate de luptă şi şapte camioane.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Purtătorul de cuvânt al PNL răspunde declarațiilor fostului ministru UDMR al mediului privind autonomia maghiarilor din România
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!