Război în Ucraina. Se dau lupte grele la această oră pentru ruta terestră spre Crimeea

Luarea lui Mariupol ar ajuta Rusia să își asigure o rută terestră directă către Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014.
Filip Stan
24 feb. 2022, 21:08
Război în Ucraina. Se dau lupte grele la această oră pentru ruta terestră spre Crimeea

Război în Ucraina. Orașul-port al Ucrainei Mariupol este sub foc puternic, cu rapoarte despre sute de explozii, a declarat o sursă diplomatică pentru agenția de presă Reuters, relatează BBC.

Joe Biden a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate Naţională pe tema Ucrainei. Mesaj pentru România DECLARAŢII LIVE

Mariupol este unul dintre cele mai mari porturi din Ucraina de pe Marea Azov și este situat lângă o linie de front deținută de separatiștii susținuți de ruși în regiunea Donețk – pe care Vladimir Putin a recunoscut-o ca stat independent.

Luarea lui Mariupol ar ajuta Rusia să își asigure o rută terestră directă către Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014.

A început războiul în Ucraina! Rusia atacă din toate direcțiile cu avioane, tancuri şi nave militare, sunt sute de oameni ucişi în bombardamente!

Rusia a lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scarã largã împotriva Ucrainei – terestrã, aerianã şi navalã -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de dupã cel de-al Doilea Rãzboi Mondial.

https://twitter.com/WorldWar3tv/status/1496763559937593349?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1496763559937593349%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnewsoneng.com%2F2022%2F02%2F24%2Fbreaking-watch-video-as-russia-invade-ukraine-bombs-kyiv-and-mariupol%2F

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat ruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia. În contextul situaţiei din Ucraina, mai multe ţãri, inclusiv România, au invocat articolul 4 din Tratatul NATO, care prevede consultãri imediate între aliaţi şi care se aplicã atunci când una dintre ţãrile alianţei se simte ameninţatã.

O reuniune extraordinarã a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei a fost convocatã pentru joi. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat cã noile sancţiuni propuse de UE împotriva Rusiei vor viza sectoare strategice şi vor bloca accesul bãncilor ruseşti pe pieţele financiare europene.

La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apãrare a ţãrii şi a avut o întâlnire cu preşedinţii celor douã Camere ale Parlamentului.

Premierul Nicolae Ciucã a convocat, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militarã rusã din Ucraina.

Celula de crizã interinstituţionalã pentru sprijinirea şi acordarea de asistenţã consularã cetãţenilor români aflaţi pe teritoriul ucrainean a fost convocatã. MAE a precizat cã, pânã în prezent, 30 de cetãþeni români au contactat ministerul român pentru informaþii legate de situaţia din Ucraina sau pentru a informa asupra deciziei de a pãrãsi acest stat.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!