Război în Ucraina. Se trage la Lugansk, cel puţin un soldat a murit VIDEO

Un soldat ucrainean a fost ucis şi alţi şase răniţi marţi în bombardamente ale separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei, a anunţat armata, notează AFP.
Filip Stan
22 feb. 2022, 22:36
Război în Ucraina. Se trage la Lugansk, cel puţin un soldat a murit VIDEO

Rusia ar fi început invazia miliară în Ucraina. Deputata ucraineană Inna Sovsun, vicepreședinte al partidului Holos (liberal și proeuropean), publică pe contul său de Twitter două întregistrări video despre care afirmă că reprezintă atacuri cu rachete lansate de forțele ruse asupra unor regiuni din Ucraina.

„Rusia lansează zeci de rachete împotriva Ucrainei. Acest lucru se întâmplă chiar acum. Așa arată un atac de la sistemele de rachete cu lansare multiplă BM-21 „Grad””, scrie deputata.

Anterior, aceasta publicat o înregistrare video cu o explozie. „În acest moment, trupele rusești trag cu mai multe sisteme de lansare de rachete BM-21 „Grad” către civili. Orașul Shchastya din regiunea Luhansk tocmai a fost bombardat de rachete. Videoclipul este impresionant”, scrie Inna Sovsun.

Război în Ucraina. „Un soldat a fost ucis” în regiunea Lugansk, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al armatei, Pavlo Kovalciuk, fără a preciza unde au fost răniţi ceilalţi soldaţi.

După mai multe zile de escaladare, autorităţile ucrainene au vorbit marţi despre o primă zi de calm relativ. Jurnaliştii ai agenţiei France Presse au asistat la tiruri susţinute de rachete în mai multe zone din Lugansk.

Rusia îşi evacuează diplomaţii din Ucraina de teama unor atacuri Oferta făcută de Putin: „Occidentul să recunoască Crimeea, iar Kievul să abandoneze NATO”
De la începutul anului, pe fondul noii situaţii de pe frontul din estul Ucrainei, opt soldaţi ai forţelor armate ucrainene şi un civil şi-au pierdut viaţa în confruntări cu forţele separatiste, majoritatea în urma unor tiruri de artilerie.

În 2021, potrivit forţelor armate ucrainene, 66 de soldaţi au fost ucişi în cele două „republici” Doneţk şi Lugansk.

Intensitatea violenţelor de pe acest front, scenă timp de opt ani a unui război cu separatiştii susţinuţi de Rusia, a crescut în această săptămână, Occidentul temându-se de o iminentă invazie rusă.

Joe Biden, anunţurile momentului legate de criza din Ucraina: „Este începutul unei invazii, vom dicta sancţiuni. SUA va apăra orice cm de teritoriu NATO” VIDEO
Rusia a anunţat oficial marţi că a stabilit relaţii diplomatice cu aceste două regiuni a căror independenţă o recunoscuse Vladimir Putin cu o zi înainte, spre marea nemulţumire a Kievului şi a occidentalilor.

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a făcut o serie de declaraţii după reuniunea de urgenţă a alianţei, cu privire la criza ucraineană şi la acţiunile de escaladare a conflictului luate de Rusia, afirmând că este cel mai periculos moment pentru securitatea Europei, iar dacă Rusia decide să atace Ucraina, vor exista sancţiuni şi mai dure informează CNN.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'