Război în Ucraina. VIDEO: Momentul în care un Javelin ucrainean doboară un elicopter rusesc

Imagini incredibile cu un elicopter rusesc doborât de soldaţii ucraineni. Tot momentul a fost filmat şi postat pe reţelele de socializare
Filip Stan
27 iun. 2022, 23:27
Război în Ucraina. VIDEO: Momentul în care un Javelin ucrainean doboară un elicopter rusesc

RĂZBOI în Ucraina. Bombardamentele ruse au ucis luni cinci civili la Harkov, a anunţat guvernatorul regiunii din nord-estul Ucrainei, Oleg Sinehubov, citat de Reuters.

Oficialul a adăugat că atacurile s-au soldat şi cu 22 de răniţi, inclusiv cinci copii, „cu toţii civili din Harkov care mergeau pe străzi, la locurile de joacă”. „Condoleanţele mele sincere familiilor lor”, a transmis guvernatorul printr-un mesaj pe Twitter.

Încă un înalt ofiţer rus a fost omorât în războiul din Ucraina. Propaganda Kremlinului îl numeşte erou
Între timp, forţele lui Zelenski încearcă să distrugă cât mai mult din forţa de atac a Rusiei. o înregistrare virală pe Twitter arată cum un soldat, ascuns la umbra copacilor, doboară un elicopter rusesc.

https://twitter.com/Kochevenko/status/1541421911024046084?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1541421911024046084%7Ctwgr%5Ehb_2_10%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fliveuamap.com%2Fen%2F2022%2F27-june-ukrainian-military-shotdown-russian-ka52-helicopter

RĂZBOI în Ucraina. Săptămâna trecută, forțele speciale din Batalionul Azov au doborât un elicopter de luptă rusesc în regiunea Zaporojie, afirmă batalionul într-o postare pe Telegram ce este însoțită și de un clip video cu lovitura.

Elicopterul Mi-24 „Hind” a fost doborât cu o rachetă trasă cu un lansator Stinger de un luptător din trupele speciale din cadrul Azov. „Elicopterul incendiat al ocupanților a făcut o aterizare ‘neplanificată’ chiar în mijlocul câmpului ucrainean. Acum este locația lui permanentă”, se spune în mesajul ce însoțește clipul video.

Atac devastator al Rusiei. Un mall foarte aglomerat din Ucraina a fost lovit de o rachetă, sunt mulţi morţi şi răniţi

În imagini se vede cum aeronava zboară foarte aproape de sol pentru a nu fi detectată de radare, însă este ajuns din urmă, din partea stângă, de o rachetă ce provoacă o minge de foc la impact și prăbușirea imediată a elicopterului.

RĂZBOI în Ucraina. Un alt clip, postat pe Twitter, arată și momentele de dinaintea doborârii aeronavei. În imagini se vede că inițial era o formațiune de două elicoptere rusești, ce manevrează deasupra unui mic iaz aflat pe câmp, iar unul dintre ele lansează contramăsuri.

Imediat devine evident și de ce, capcanele termice reușind să deturneze o rachetă lansată spre respectivul Mi-24 „Hind”, proiectilul înfigându-se în pământ.

Celălalt elicopter pleacă zburând la foarte mică înălțime, posibil cu speranța că vreuna dintre lizierele de pe câmp va obtura linia de tragere a operatorului lansatorului antiaerian. N-a avut însă noroc, lovitura efectuată cu Stinger-ul fiind precisă și devastatoare.

https://twitter.com/Existenzse/status/1537591025602273280

Drona care a filmat desfășurarea atacurilor cu rachete asupra aeronavelor rusești s-a apropiat ulterior și a filmat mai de aproape rămășițele elicopterului distrus, cdar acestea au fost eliminate de pe reţelele de socializare.

Ucraina a întocmit un nou bilanț al pierderilor suferite de ruși pe frontul din Ucraina

Potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, până acum au murit 34.700 de militari ruşi, dintre care 170 au fost ucişi de ucraineni în ultimele 24 de ore. De asemenea, de la începutul invaziei, trupele ucrainene au doborât 217 avioane şi 184 de elicoptere ruseşti, potrivit sursei Rador.

Au mai fost distruse 1.511 tancuri ale armatei ruse, 3.645 de vehicule blindate, 764 de sisteme de artilerie, 241 de lansatoare multiple de rachete, 99 de sisteme de apărare aeriană, 2.560 de vehicule şi cisterne transportatoare de combustibil, 14 nave, 626 de drone, 137 de rachete de croazieră şi tehnică specială (60 de unităţi).

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Ce să adaugi peste carnea de pui la cuptor ca să-i dai un gust de neuitat. Ingredientul care îi oferă o savoare de excepție
Capital.ro
S-A DAT ORDIN pentru România direct de la UE. Este obligatoriu până pe 15 OCTOMBRIE
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Atenție dacă vizitați această țară! Alertă de călătorie de la MAE!
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Zodii aflate în impas. E un moment bun de reflecție în viața lor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță 11 zile de mega-caniculă și risc uriaș de radiații în România. Ce se întâmplă în București
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Rusia amenință Chișinăul după declarațiile ministrului de Externe al Republicii Moldova
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!