Război în Ucraina, ziua 34: Rusia bombardează cartierele rezidenţiale şi depozitele de combustibil din Ucraina

Delegațiile rusă și ucraineană au sosit la Istanbul, pentru primele discuții față în față după mai bine de două săptămâni. Între timp, războiul continuă pe frontul din Ucraina.
Filip Stan
29 mart. 2022, 09:42
Război în Ucraina, ziua 34: Rusia bombardează cartierele rezidenţiale şi depozitele de combustibil din Ucraina

Război în Ucraina, ziua 34: În cea mai recentă actualizare, Statul Major General al Forţelor Armate din Ucraina afirmă că forţele ruse continuă să lanseze raiduri cu rachete asupra cartierelor rezidenţiale din întreaga ţară, concentrându-se pe vizarea compartimentelor de depozitare a combustibilului, scrie BBC.

Prin bombardarea depozitelor de combustibil, se încearcă de fapt „complicarea logisticii” şi să se creeze „condiţiile pentru o criză umanitară”.

În ultimele zile au fost lovite depozite de combustibil din mai multe oraşe, cum ar fi capitala Kiev, precum şi Lviv, Rivne, Zhytomyr şi Lutsk.

Negocieri cruciale în Turcia pentru războiul din Ucraina. Ambele tabere sunt dispuse la compromisuri
Armata ucraineană susţine, de asemenea, că unităţile ruseşti terorizează populaţiile locale din capitala Kiev, din Zaphorizhzhia în sud-est, din Herson în sud şi din Harkov în est, prin jafuri, răpiri şi luarea de ostatici a civililor.

BBC nu poate verifica imediat unele dintre aceste afirmaţii. Dar, aşa cum a relatat la începutul acestei săptămâni, unii civili ucraineni sunt reţinuţi în mod arbitrar şi au loc dispariţii din zonele controlate de Rusia.

Război în Ucraina, ziua 34: Oficial al Apărării din Marea Britanie: Grupul Wagner este aşteptat să trimită peste 1.000 de mercenari în Ucraina, inclusiv lideri superiori ai organizaţiei

Renumitul grup militar privat rus Wagner s-a desfăşurat în estul Ucrainei, potrivit ataşatului de apărare al Regatului Unit la Washington, AVM Mick Smeath, transmite CNN.

Potrivit unui comunicat al ambasadei britanice, Smeath a spus: „Se aşteaptă să desfăşoare peste 1.000 de mercenari, inclusiv lideri superiori ai organizaţiei, pentru a întreprinde operaţiuni de luptă”.

Rusia, un nou anunţ grav: „Putem folosi şi vom folosi efectiv arme nucleare”

Smeath a adăugat: „Din cauza pierderilor grele şi a unei invazii în mare măsură blocate, Rusia a fost foarte probabil forţată să-şi modifice priorităţile personalului Wagner pentru Ucraina, în detrimentul operaţiunilor din Africa şi Siria”.

Marţea trecută, un înalt oficial american al apărării a declarat reporterilor că Grupul Wagner este „activ” în Ucraina.
Peste 400 de mercenari din grupul paramilitar rus Wagner, apropiat Kremlinului, au fost trimişi – în urmă cu cinci săptămâni – în Ucraina să-l asasineze pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, dezvăluia în februarie cotidianul britanic The Times.

Război în Ucraina, ziua 34: Un videoclip de propagandă cu trupele ruseşti postat pe Telegram susţine că Melitopol nu mai este un oraş ucrainean

Trupele ruse şi persoane înarmate au luat parte recent la un videoclip de propagandă postat pe canalul de ştiri pro-rus Telegram. În videoclip, participanţii scriu pe un drapel ucrainean că Melitopol nu mai face parte din Ucraina şi se afirmă că a fost trimis ulterior lui Volodimir Zelenski, relatează CNN.

Videoclipul a fost publicat canalul de ”ştiri” pro-rus Telegram special pentru Melitopol, un oraş situat în partea de sud a Ucrainei şi ocupat de forţele ruse încă din primele zile ale invaziei.

Trupele şi indivizii înarmaţi sunt înfăţişaţi în videoclip, în timp ce scriu pe drapelul ucrainean din piaţa centrală din Melitopol: ”De la Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse… Garda Naţională Rusă… miliţia populară… cazacii”. Steagul este apoi dus la oficiul poştal şi se afirmă că a fost trimis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.
Un drapel ucrainean care flutura deasupra pieţei a fost înlăturat pe 14 martie. Literele ”Z” şi ”V” sunt de asemenea scrise pe steag, reprezentând marcajele de pe vehiculele militare ruse care participă la invazie.

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'