Război în Ucraina, ziua 44. Zelenski: „Distrugerea din Borodianka este mult mai îngrozitoare decât în Bucha”. Forţele ruse s-au retras complet din nordul ţării

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că situaţia din Borodianka, oraşul preluat recent de ucraineni de la ruşi, este "mult mai îngrozitoare" decât cea din Bucea. Tot mai multe victime sunt descoperite de forţele de ordine pe măsură ce fac căutări în clădirile distruse. Procurorul general al Ucrainei susţine că au fost găsite 26 de cadavre sub ruine. Oficiali americani de rang înalt susţin că Vladimir Putin a renunţat la planul de a cuceri Kievul, motiv pentru care ar urma să se concentreze asupra regiunilor separatiste din Donbas.
Filip Stan
08 apr. 2022, 09:04
Război în Ucraina, ziua 44. Zelenski:

Război în Ucraina, ziua 44. Militarii ruşi s-au retras complet din nordul Ucrainei, spre Belarus şi Rusia, a anunţat vineri Ministerul britanic al Apărării. O parte dintre trupe vor fi detaşate spre estul Ucrainei pentru a lupta în regiunea separatistă Donbas.

Până atunci, forţele armate ruse vor avea nevoie de „reaprovizionare semnificativă”, care va dura cel mai probabil „cel puţin o săptămână”, spun oficialii britanici. Ruşii continuă, însă, atacurile în oraşele din estul şi sudul Ucrainei. Forţele armate au înaintat spre sud spre Izium, care rămâne sub controlul lor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat că au avut loc peste 100 de atacuri asupra spitalelor din Ucraina sau a convoaielor sanitare. În mesajul adresat poporului ucrainean joi seara, Volodimir Zelenski a declarat că distrugerea orașului Borodianka este „mult mai îngrozitoare” decât ceea ce a fost deja descoperit în Bucha.

„Lucrările de îndepărtare a molozului din Borodianka au început. Acolo e mult mai rău. Sunt și mai multe victime ale ocupanților ruși.

Și ce se va întâmpla când lumea va afla întreg adevărul despre ce a făcut armata rusă la Mariupol? Acolo, aproape pe fiecare stradă este ceea ce a văzut lumea în Bucha și în alte orașe din regiunea Kievului după retragerea trupelor ruse. Aceeași cruzime. Aceleași crime odioase. Ambele orașe sunt suburbii ale Kievului și au avut loc lupte aprige în bătălia pentru capitală”, a declarat Volodimir Zelenski, conform Digi24.

Citeşte şi: UE, noi sancţiuni împotriva Rusiei: importul de cărbune oprit, accesul navelor ruse interzis în porturi europene

Război în Ucraina, ziua 44. Ruşii au intrat în Mariupol

Militarii ruşi au afirmat că au capturat joi centrul oraşului Mariupol, însă forţele ucrainene controlează zone din sud-vest, a anunţat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) din SUA în evaluarea privind războiul din Ucraina, publicată în noaptea de joi spre vineri, conform Hotnews.

Reprezentanţii ISW nu pot confirma, deocamdată, în mod independent, informaţiile transmise de Armata rusă, însă au avertizat că nu există date confirmate privind luptele din centrul Mariupolului din 2 aprilie. Cel mai probabil, ruşii vor finaliza capturarea oraşului în zilele următoare.

De asemenea, Armata rusă a concentrat importante efective de luptă pentru o ofensivă în regiunile Donețk și Luhansk în zilele următoare. Oficialii civili și militari ucraineni au continuat să avertizeze locuitorii locali să plece înainte de o probabilă ofensivă rusă.

Potrivit sursei citate, forțele armate ale Rusiei nu au realizat niciun avans teritorial în ultimele 24 de ore, de-a lungul axei Izium-Slovyansk. Este puțin probabil ca Armata rusă să reușească să captureze cu succes oblasturile Donețk și Luhansk dacă nu reușesc să încercuiască forțele ucrainene pe linia de front din estul Ucrainei, din Izium.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Un nou masacru al armatei ruse, 26 de civili morţi au fost găsiţi la Borodianka

Război în Ucraina, ziua 44. General american: „Nu zic că trupele NATO trebuie să intre în Ucraina, dar trebuie să accelerăm livrarea pentru tot ce are nevoie Ucraina”

Fostul comandant al trupelor SUA în Europa, generalul (r) Ben Hodges, consideră că NATO şi Statele Unite „să rupă spatele” Rusiei în următoarele trei săptămâni. Generalul american susţine că aliații trebuie să trimită armament greu și rachete Ucrainei, cu ajutorul cărora aceștia să îi scoată pe ruși din țară. În caz contrar, războiul ar putea să dureze chiar și doi ani, spune fostul comandant al trupelor americane din Europa.

„Rușii sunt brutali, răi, dar nu sunt proști și cred că vor învăța din asta, în cele din urmă se vor pune pe picioare din nou, dacă le dăm voie. De aceea, NATO trebuie să-i distrugă acum. Trebuie să le rupem spatele!”, a spus generalul în retragere Ben Hodges, conform Digi24.

„Nu zic că trupele NATO trebuie să intre în Ucraina, dar trebuie să accelerăm livrarea pentru tot ce are nevoie Ucraina pentru distruge aceste formațiuni militare, care încearcă să se retragă, să se regrupeze și să obțină trupe noi, muniție nouă, pentru ca apoi să revină în luptă pentru următorul stadiu, din Donbas”, a precizat generalul.

„Acum e momentul! Sunt atât de vulnerabili. De aceea trebuie să le distrugem! Dacă vom face asta, nu va mai fi altă ofensivă”, este de părere Ben Hodges.

 

 

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'