Război în Ucraina, ziua 67. Rusia, acuzaţii grave: Ucraina îşi bombardează proprii civili în Herson

Porturile maritime Berdyansk, Mariupol, Skadovsk şi Kherson vor fi închise până când Ucraina îşi va relua controlul asupra lor.
Filip Stan
01 mai 2022, 08:08
Război în Ucraina, ziua 67. Rusia, acuzaţii grave: Ucraina îşi bombardează proprii civili în Herson

Bombardamentele ucrainene au ucis şi rănit proprii civili în Herson, a anunţat duminică Rusia, potrivit Reuters.

Moscova şi-a îndreptat atenţia spre sudul şi estul Ucrainei după ce nu a reuşit să captureze capitala Kiev, într-un asalt de nouă săptămâni care a distrus oraşe, a ucis mii de civili şi a forţat peste 5 milioane de persoane să fugă în străinătate.

Ruşii au capturat oraşul Herson şi au ocupat în mare parte Mariupol, oraşul port strategic din estul ţării, situat la Marea Azov.

Rusia trage cu rachete Kalibr de pe submarine din Marea Neagră VIDEO
Ministerul rus al Apărării a acuzat forţele ucrainene că au bombardat o şcoală, o grădiniţă şi un cimitir din satele Kyselivka şi Shyroka Balka din regiunea Herson, a anunţat duminică agenţia rusă de ştiri RIA.

Ministerul nu a oferit alte detalii. Rusia şi-a anunţat victoria în Mariupol în 21 aprilie, chiar dacă sute de soldaţi şi civili ucraineni s-au adăpostit în combinatul siderurgic Azovstal.

Sâmbătă, un luptător ucrainean a declarat că aproximativ 20 de femei şi copii au reuşit să iasă.

Război în Ucraina. Pierderi grele pentru armata rusă în 24 de ore. Printre victime, şi un general

Ucraina: Boris Johnson îi promite lui Volodimir Zelenski consolidarea „sprijinului militar”

Premierul britanic, Boris Johnson, i-a promis preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, un ajutor militar suplimentar pentru a sprijini Ucraina în faţa agresiunii ruse, scrie dpa.

În cursul unei discuţii telefonice sâmbătă după-amiază, Boris Johnson i-a oferit preşedintelui ucrainean „sprijin economic şi umanitar continuu”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street, citat de dpa.

Boris Johnson i-a spus, de asemenea, lui Volodimir Zelenski că este „mai hotărât ca niciodată să întărească Ucraina şi să-l învingă pe Putin”.

Volodimir Zelenski l-a informat pe Boris Johnson despre luptele crâncene din estul Ucrainei şi despre continuarea asediului oraşului-port Mariupol. Preşedintele ucrainean a precizat, de asemenea, care sunt echipamentele militare dorite de Ucraina pentru a-şi asigura apărarea.

Război în Ucraina, jurnal de front:

  • Porturile maritime Berdyansk, Mariupol, Skadovsk şi Kherson vor fi închise până când Ucraina îşi va relua controlul asupra lor
    Federaţia Rusă retrage blindate şi echipamente militare din Districtele Militare de Vest, Central, Nordic şi Flota de Est în zonele de frontieră cu Ucraina
    Militarii ucraineni au atacat poziţiile ocupanţilor ruşi de pe Insula Şerpilor
    „Pista aeroportului din Odesa a fost distrusă. O vom reconstrui, desigur. Dar Odesa nu va uita niciodată comportamentul Rusiei faţă de ea”, a declarat preşedintele Voldomir Zelenski.
  • Aeroportul oraşului Odesa a fost lovit de rachetele ruse. Pista de aterizare a fost distrusă şi nu mai poate fi utilizată.
    Ruşii încearcă să captureze mai multe puncte strategice în estul Ucrainei, unde au fost întâmpinaţi de rezistenţa feroce a militarilor ucraineni.
    Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei face parte din discuţiile de pace cu Ucraina, însă negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a negat afirmaţia.
    Rusia consideră că riscurile de război nuclear ar trebui reduse la minimum şi că orice conflict armat între puterile nucleare ale lumii ar trebui prevenit.
    Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franţa îşi va intensifica sprijinul militar şi umanitar pentru Ucraina.
    Peste 1 milion de persoane au părăsit Ucraina şi s-au îndreptat spre Rusia de la începutul războiului. Majoritatea sunt din regiunile separatiste susţinute de ruşi, auto-proclamatele republici populare Doneţk şi Lugansk.
    Ucraina a efectuat sâmbătă un schimb de prizonieri cu Rusia, şapte soldaţi şi şapte civili s-au întors înapoi acasă.
    Ministrul adjunct al agriculturii din Ucraina susţine că militarii ruşi ar fi furat „câteva sute de mii de tone” de cereale din zonele pe care le ocupă.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Care sunt cei mai sănătoși pești de mâncat. Sunt de 10 ori mai ieftini ca somonul, plini de vitamine și se găsesc în toate supermarketurile
Capital.ro
Doliu naţional în România! A murit Nicu Covaci, fondatorul Phoenix
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
SE SCHIMBĂ LEGEA! Obligaţie nouă în grădiniţe şi şcoli, din septembrie
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
A murit Nicu Covaci. Fondatorul trupei Phonix avea 77 de ani
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
BREAKING NEWS | Nicu Covaci a murit după o lună de internare. Spitalul județean Timișoara a făcut primele declarații
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Nicu Covaci a murit la vârsta de 76 de ani. Anunțul trist a fost făcut de membrii trupei Phoenix
Capital.ro
Statul ia BANII românilor. Legea pe care oamenii nu o acceptă: Va fi total pe dos
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Televiziunea turcă întrerupe transmisia după înfrângerea sportivei Kayra Ozdemir la Jocurile Olimpice
MediaFlux
ARMATA ROMÂNĂ face RECRUTĂRI! Cine sunt cei VIZAȚI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?