„În conformitate cu legislaţia în vigoare, Bazinul Olimpic de Înot ar trebui prevăzut cu o bară perimetrală, 1/10, 1/15 din apă ar trebui primenită zilnic, iar săptămânal, bazinul trebuie dezinfectat. Mai mult, trusa medicală de la bazinul mare avea o parte dintre medicamente expirate, iar la bazinul mic, pentru copii, trusa medicală lipsea în totalitate. Acest agent economic poate să primească o amendă de până la 100.000 de lei plătibilă şi suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor.
Doresc să suspend activitatea pentru că, dacă într-un an de zile de la controlul precedent, când au fost stabilite măsurile de remediere, nu au considerat că este normal să se respecte legislaţia, cred că este singura măsură care va duce la aplicarea şi respectarea normelor legale„, a precizat comisarul-şef al CJPC Braşov, Claudiu Susanu.
El a ţinut să precizeze că, în urmă cu un an, a mai efectuat un control la Bazinul de Înot şi de atunci nu s-a remediat nimic, deficienţele fiind aceleaşi.
În replică, directorul Direcţiei de Sport şi Tineret din cadrul primăriei Braşov, administratorul Bazinului de Înot, Emilian Cernica, a declarat că Ordinul 536 /1997 după care s-a efectuat controlul este abrogat şi că deficienţele constatate, în special cele referitoare la bara perimetrală, care nu a fost prevăzută în proiectul bazinului, şi schimbarea apei care se face cu ajutorul unor instalaţii speciale, nu sunt, după părerea sa, deficienţe care să justifice suspendarea activităţii..
„Eu sunt administratorul acestui Bazin Olimpic de Înot, nu eu l-am proiectat. Bazinul este în garanţie şi nu se poate interveni pentru a face nu ştiu ce modificări. În locul barelor perimetrale există, şi acest lucru se poate vedea, un alt sistem de prindere. În ceea ce priveşte filtrarea apei din bazin, aceasta este complet automatizată şi se poate realiza filtrarea întregii cantităţi de apă în patru ore şi nu este nevoie să fie schimbată la două săptămâni. Facturile pe care le plătim la Compania Apa dovedesc acest lucru. Din punctul meu de vedere, singura problemă reală este faptul că rivanolul şi perogenul sunt expirate şi nu toată trusa de medicamente„, a spus Cernica.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea a declarat că este normal ca instituţiile abilitate să facă controale şi să dea şi sancţiuni dacă este cazul.
„Vorbim despre Bazinul Olimpic de Înot care are ca destinaţie sportul şi nu agrementul, pentru că nu este o piscină. A fost construit de Compania Naţională de Investiţii care a promovat şi proiectul. Comisariatul Regional al Protecţiei Consumatorilor ne-a prezentat un punct de vedere care este valabil, după părerea noastră, pentru piscinele de agrement. Dacă este cazul, vom ataca orice decizie a Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor pentru că acest bazin respectă toate regulile impuse pentru acest gen de activităţi. Este un bazin unde intră sportivi de performanţă, antrenori, copii cu antrenori, nu intră orice persoană pentru a-şi petrece timpul liber”, a afirmat Sorin Toarcea.
Bazinul Olimpic de Înot a fost dat în folosinţă în luna aprilie 2013, are 658 de locuri în tribună, 10 culoare, iar bazinul are dimensiuni olimpice 50 x 25 x 2 metri. Îndeplineşte toate standardele pentru desfăşurarea de competiţii interne şi internaţionale.
Citeşte şi TRANSFĂGĂRĂŞANUL va fi DESCHIS de la 1 iulie 2014. Vezi până când se poate circula pe DN 7C