Războiul din Orientul Mijlociu: MAE anunţă că patru români şi-au pierdut viaţa în conflict. Celulă de criză la MAE

În timp ce conflictul escaladează, iar Europa este cuprinmsă de teroare, MAE anunţă că alţi doi români au murit, iar altuol este dat dispărut în Israel.
Filip Stan
14 oct. 2023, 18:10
Războiul din Orientul Mijlociu: MAE anunţă că patru români şi-au pierdut viaţa în conflict. Celulă de criză la MAE

Războiul din Orientul Mijlociu UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, sâmbătă seara, că, pe fondul deteriorării situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Celula de Criză continuă demersurile în regim permanent în vederea evacuării, în condiţii de siguranţă, a cetăţenilor români din Fâşia Gaza care s-au notificat pe lângă Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah pentru a fi evacuaţi.

Războiul din Orientul Mijlociu: Ministerul Afacerilor Externe confirmă sâmbătă decesul, în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, a încă două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Israel. De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la dispariţia unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română. Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa nu au recepţionat solicitări de sprijin consular privind dispariţia sau decesul altor cetăţeni români în Statul Israel, precizează MAE.

”Ministerul Afacerilor Externe confirmă cu regret decesul, în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, a încă două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor acestora. De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la dispariţia unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română”, arată Ministerul de Externe în comunicatul oficial.

MAE arată că până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa nu au recepţionat solicitări de sprijin consular privind dispariţia sau decesul altor cetăţeni români în Statul Israel.

”Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa menţin în permanenţă contactul cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la cetăţenii români”, precizează MAE.

Vineri, MAE a fost confirmnat decesul a două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Israel.
SUA ar putea trimite puşcaşi marini spre Israel. Secretarul general al ONU face apel la Israel să ”evite o catastrofă umanitară”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, sâmbătă, alţi 58 de cetăţeni români au revenit în siguranţă în România, prin intermediul unei curse aeriene operate de o companie privată.

„Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah rămâne pregătită să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români care vor solicita sprijin pentru revenirea în ţară din Statul Israel”, transmit reprezentanţii MAE.

MAE recomandă insistent cetăţenilor români care încă se află pe teritoriul Statului Israel să urmeze cu stricteţe indicaţiile autorităţilor israeliene.

Totodată, MAE reaminteşte insistent cetăţenilor români care se află temporar pe teritoriul acestui stat şi doresc să revină în România să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected] şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

MAE subliniază importanţa utilizării acestor canale de către cetăţenii români pentru centralizarea corectă a informaţiilor şi eficientizarea dialogului în vederea acordării asistenţei consulare.

Gruparea militantă libaneză Hezbollah a declarat că a lansat sâmbătă un atac asupra unor poziţii israeliene de la fermele Shebaa, o fâşie de pământ disputată între Liban şi Siria, care se învecinează cu Înălţimile Golan, aflate sub control israelian, relatează CNN.

„Sâmbătă, 14 octombrie 2023, grupuri din Rezistenţa Islamică Hezbollah) au atacat poziţii sioniste în fermele libaneze ocupate Shebaa”, se arată într-un comunicat.

Hezbollah a precizat că a lansat rachete de precizie ghidate şi obuze de mortier asupra poziţiilor din al-Radar, Rousiyat al-Alam, al-Samaqa, Zibdeen şi Ramtha.

Studentă cu origini românești, ucisă în infernul din Orientul Mijlociu. Bruna Văleanu avea 24 de ani și abia se mutase cu familia în Israel

Zona fermelor Shebaa este revendicată atât de Liban, cât şi de Israel. O echipă CNN prezentă în sudul Libanului a relatat în direct bombardamentele, corespondentul CNN Ben Wedeman descriind incidentul ca fiind „cel mai lung şi mai prelungit bombardament” de când se află în zonă.

Producătorul CNN de la faţa locului a declarat că bombardamentele au durat mai bine de o oră şi că acestea continuau încă în cursul dimineţii, ora Europei Centrale. În declaraţia sa, Hezbollah a descris atacurile ca fiind „lovituri precise şi directe”.

Războiul din Orientul Mijlociu: Franţa a ridicat nivelul de alertă la gradul cel mai înalt: Urgenţă atentat

MAE informează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că autorităţile au decis ridicarea nivelului de alertă la gradul cel mai înalt – „urgenţă atentat”, pe întreg teritoriul francez, în urma atacului terorist din Arras, în care un profesor a fost ucis.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că autorităţile franceze au decis ridicarea nivelului de alertă la gradul cel mai înalt – „urgenţă atentat”, pe întreg teritoriul francez, în urma atacului terorist care a avut loc vineri într-un liceu din oraşul Arras, departament Pas-de-Calais, soldat cu decesul unui profesor şi rănirea gravă a altor două persoane.

Citește și: Şeful forţelor aeriene ale Hamas a fost ucis într-un raid aerian efectuat în Fâşia Gaza în cursul nopţii, potrivit armatei israeliene

Potrivit MAE, nivelul „urgenţă atentat” reprezintă un apel la vigilenţă adresat instituţiilor franceze şi populaţiei şi permite consolidarea dispozitivelor de militari ai operaţiunii „Sentinelle”, pentru a sprijini poliţia şi jandarmeria în protejarea cetăţenilor.

Acesta implică autorităţile centrale, autorităţile locale, operatorii publici şi privaţi, precum şi cetăţenii, într-o atitudine de vigilenţă, prevenire şi protecţie.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://marsilia.mae.rohttp://strasbourg.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ea este studenta cu origini românești, ucisă în Israel în timpul atacurilor Hamas. 10.000 de oameni au venit la înmormântarea Brunei în urma unui apel pe rețelele de socializare

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a făcut Mircea Badea la un hotel de la granița cu Ucraina: ”Minunăție”
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Bani pentru cei care stau la CASĂ. Statul plătește câte 30.000 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Thulasendrapuram: Satul indian care se roagă pentru succesul Kamalei Harris
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!