Războiul din Ucraina. Întâlnirea dintre miniştrii de Externe rus şi ucrainean, încheiată fără rezultat. Kuleba: „Nu există progrese în privința încetării focului” / Lavrov: Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina

Războiul din Ucraina continuă. Noi bombardamente au loc în a 15-a zi de la invazia Rusiei în Ucraina. Sunt mii de victime, iar milioane de ucraineni au fugit din ţară pentru a se salva din faţa armelor ruseşti. Între timp, în Turcia a avut loc prima întâlnire a miniştrilor de Externe ai Ucrainei şi Rusiei. Întâlnirea s-a încheiat fără rezultat.
Alina Andrei
10 mart. 2022, 12:02
Războiul din Ucraina. Întâlnirea dintre miniştrii de Externe rus şi ucrainean, încheiată fără rezultat. Kuleba:

Ministrii de Externe rus și ucrainean s-au întâlnit joi pentru negocieri. A fost prima întâlnire dintre Serghei Lavrov şi Dmytro Kuleba de la invazia Rusiei în Ucraina, din 24 februarie.

Ministrul de Externe ucrainean Dmytro Kuleba a anunţat, după întâlnirea cu omologul rus, că „negocierile cu Lavrov au fost dificile”. „Nu există progrese în privința încetării focului”.

„Am venit aici cu un scop umanitar, să decidem să amenajăm un coridor umanitar spre și de la Mariupol.”

De asemenea, Kuleba a spus că Kievul nu intenționează să îndeplinească cerințele prezentate de Rusia şi a anunţat că că a decis, împreună cu Lavrov, ”să continue negocierile în acest format”.

Ucraina nu poate opri războiul dacă țara care a început agresiunea nu vrea să facă acest lucru, a afirmat Kuleba.

Şeful diplomaţiei din Ucraina a mai spus că speră ca Rusia să permită funcționarea coridorului umanitar Mariupol.

 

Principalele declaraţii ale ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, după întâlnirea cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba:

Am avut o discutie colaterala impreuna cu Kuleba, a avut loc la initiativa partii turce. Suntem deschisi negocierilor pentru a pune capat neintelegerilor.

Întalnirea de azi confirma ca nu exista aletrnativa in aceasta criza.

Am vorbit despre chestiuni umanitare, am spus ce masuri sunt luate de armata rusa pentru a proteja civilii prinsi in acest conflict.

Oficialii nostri au venit cu informatii de mai multe ori pe zi si am confirmat dorinta Rusiei de a stabili coridoare umanitare. Incercam sa face in asa fel incat sa gasim rutele cele mai sigure

Partea rusa a propus o solutie concreta pentru oprirea focului. Vrem sa continuam discutiile pe teritoriul Belarus fara sa schimbam doar documente, ci sa si ajungem la un acord pentru a asigura securitatea pe întreg teritoriul european.

Vedem ca Ucraina primeste echipament militar. In timp ce anunta ca nu se implica in conflcit, trimit arme partenerilor ucraineni.

Nu planuim sa atacam alte tari, noi nu am atacat nici Ucraina. Situatia a degenerat in ciuda a numerosi ani de discutii si negocieri.

Am vrut sa eliberam aceste teritorii, Donetk si Luhansk.

Situatia din Ucraina era o ameninţare directă pentru Rusia. Cei care trimit arme în Ucraina trebuie să fie conştienţi că răspund pentru acţiunile lor, ca şi cei care trimit merecenari în Ucraina.

În ceea ce priveste maternitatea din Mariupol este pentru prima ora cand auzim tipete dramatice despre atricitatile comise in Ucraina, care ar fi fost comise de armata rusă. Maternitatea era evacuata, toate femeile insarcinate, bebelusi si asistentele erau evacuate. Opinia publica este manipulata, iar cealalta parte a adevarului nu este prezentată in media.

Atrocităţile de care vorbeşte media sunt informaţii false.

Putin nu refuza o intalnire cu Zelenski, dar pana atunci trebuie facute pregatiri

Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară. Președintele Putin a explicat foarte clar de ce a ales să pună în mișcare această operațiune specială.

Noi vrem o Ucraină prietenoasă, o Ucraină demilitarizată și o țară care să nu fie o amenințare la adresa Rusiei, o Ucraină în care rușii să nu fie persecutați, să nu li se respecte drepturile și să nu se poată vorbi limba rusă. Occidentul a venit în Ucraina și au impus stilul lor de viață și au întors oamenii împotriva Rusiei

 

 

Ştirea iniţială:

„Întâlnirea a început”, au anunţat purtătorii de cuvânt ai celor două ministere de externe.

Întâlnirea dintre ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmytro Kuleba a fost intermediată de ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu.

Delegaţii de la Kiev şi Moscova s-au mai întâlnit pentru negocieri, în mai multe rânduri, în Belarus, însă este pentru prima oară când Rusia trimite un ministru la negocieri.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 15. Bombardamentele continuă în regiunea Sumî. Negocierile bat pasul pe loc

Dmytro Kuleba a sosit miercuri în Antalia ”la negocieri în vederea unei încetări a ostilităţilor şi sfârşitul războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunţat pe Twitter, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

Anterior întâlnirii, Dmytro Kuleba a declarat că are aşteptări ”limitate” de la această întâlnire, deoarece Rusia îşi continuă campania bombardamentelor brutale şi asedierea marilor oraşe. El a declarat că succesul negocierilor depinde de ”instrucţiunile şi directvele date lui Lavrov de Kremlin”.

”N-am speranţe mari de la ei, dar vom încerca să obţinem maximul” de la aceste negocieri, printr-o pregătire eficientă, a declarat Kuleba, citat de news.ro.

Citeşte şi: Casa Albă avertizează! Rusia ar putea „să folosească arme chimice sau biologice în Ucraina”

Rusia pune condiţii grele pentru capitularea Ucrainei: Zelenski trebuie să recunoască Crimeea ca teritoriu rus şi independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk

Preşedintele Volodimir Zelenski trebuie să recunoască Crimeea ca regiune rusă, precum şi independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Poziţia noastră este bine cunoscută. Crimeea este o regiune rusă şi acest lucru trebuie recunoscut atât de facto, cât şi de jure”, a spus Peskov jurnaliştilor.

Peskov a mai specificat că republicile separatiste Doneţk şi Lugansk trebuie să fie, de asemenea, recunoscute ca ”state suverane independente”.

”În ceea ce priveşte republicile DPR şi LPR, acestea sunt state suverane independente şi sunt recunoscute de Federaţia Rusă. Acest lucru trebuie, de asemenea, recunoscut atât de facto, cât şi de jure”, a adăugat el.

Întrebat despre condiţiile Kremlinului pentru a pune capăt războiului, preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a spus că ”în primul rând, sunt pregătit pentru un dialog”.

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'