Războiul din Ucraina. Întâlnirea dintre miniştrii de Externe rus şi ucrainean, încheiată fără rezultat. Kuleba: „Nu există progrese în privința încetării focului” / Lavrov: Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina

Războiul din Ucraina continuă. Noi bombardamente au loc în a 15-a zi de la invazia Rusiei în Ucraina. Sunt mii de victime, iar milioane de ucraineni au fugit din ţară pentru a se salva din faţa armelor ruseşti. Între timp, în Turcia a avut loc prima întâlnire a miniştrilor de Externe ai Ucrainei şi Rusiei. Întâlnirea s-a încheiat fără rezultat.
Alina Andrei
10 mart. 2022, 12:02
Războiul din Ucraina. Întâlnirea dintre miniştrii de Externe rus şi ucrainean, încheiată fără rezultat. Kuleba:

Ministrii de Externe rus și ucrainean s-au întâlnit joi pentru negocieri. A fost prima întâlnire dintre Serghei Lavrov şi Dmytro Kuleba de la invazia Rusiei în Ucraina, din 24 februarie.

Ministrul de Externe ucrainean Dmytro Kuleba a anunţat, după întâlnirea cu omologul rus, că „negocierile cu Lavrov au fost dificile”. „Nu există progrese în privința încetării focului”.

„Am venit aici cu un scop umanitar, să decidem să amenajăm un coridor umanitar spre și de la Mariupol.”

De asemenea, Kuleba a spus că Kievul nu intenționează să îndeplinească cerințele prezentate de Rusia şi a anunţat că că a decis, împreună cu Lavrov, ”să continue negocierile în acest format”.

Ucraina nu poate opri războiul dacă țara care a început agresiunea nu vrea să facă acest lucru, a afirmat Kuleba.

Şeful diplomaţiei din Ucraina a mai spus că speră ca Rusia să permită funcționarea coridorului umanitar Mariupol.

 

Principalele declaraţii ale ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, după întâlnirea cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba:

Am avut o discutie colaterala impreuna cu Kuleba, a avut loc la initiativa partii turce. Suntem deschisi negocierilor pentru a pune capat neintelegerilor.

Întalnirea de azi confirma ca nu exista aletrnativa in aceasta criza.

Am vorbit despre chestiuni umanitare, am spus ce masuri sunt luate de armata rusa pentru a proteja civilii prinsi in acest conflict.

Oficialii nostri au venit cu informatii de mai multe ori pe zi si am confirmat dorinta Rusiei de a stabili coridoare umanitare. Incercam sa face in asa fel incat sa gasim rutele cele mai sigure

Partea rusa a propus o solutie concreta pentru oprirea focului. Vrem sa continuam discutiile pe teritoriul Belarus fara sa schimbam doar documente, ci sa si ajungem la un acord pentru a asigura securitatea pe întreg teritoriul european.

Vedem ca Ucraina primeste echipament militar. In timp ce anunta ca nu se implica in conflcit, trimit arme partenerilor ucraineni.

Nu planuim sa atacam alte tari, noi nu am atacat nici Ucraina. Situatia a degenerat in ciuda a numerosi ani de discutii si negocieri.

Am vrut sa eliberam aceste teritorii, Donetk si Luhansk.

Situatia din Ucraina era o ameninţare directă pentru Rusia. Cei care trimit arme în Ucraina trebuie să fie conştienţi că răspund pentru acţiunile lor, ca şi cei care trimit merecenari în Ucraina.

În ceea ce priveste maternitatea din Mariupol este pentru prima ora cand auzim tipete dramatice despre atricitatile comise in Ucraina, care ar fi fost comise de armata rusă. Maternitatea era evacuata, toate femeile insarcinate, bebelusi si asistentele erau evacuate. Opinia publica este manipulata, iar cealalta parte a adevarului nu este prezentată in media.

Atrocităţile de care vorbeşte media sunt informaţii false.

Putin nu refuza o intalnire cu Zelenski, dar pana atunci trebuie facute pregatiri

Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară. Președintele Putin a explicat foarte clar de ce a ales să pună în mișcare această operațiune specială.

Noi vrem o Ucraină prietenoasă, o Ucraină demilitarizată și o țară care să nu fie o amenințare la adresa Rusiei, o Ucraină în care rușii să nu fie persecutați, să nu li se respecte drepturile și să nu se poată vorbi limba rusă. Occidentul a venit în Ucraina și au impus stilul lor de viață și au întors oamenii împotriva Rusiei

 

 

Ştirea iniţială:

„Întâlnirea a început”, au anunţat purtătorii de cuvânt ai celor două ministere de externe.

Întâlnirea dintre ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmytro Kuleba a fost intermediată de ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu.

Delegaţii de la Kiev şi Moscova s-au mai întâlnit pentru negocieri, în mai multe rânduri, în Belarus, însă este pentru prima oară când Rusia trimite un ministru la negocieri.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 15. Bombardamentele continuă în regiunea Sumî. Negocierile bat pasul pe loc

Dmytro Kuleba a sosit miercuri în Antalia ”la negocieri în vederea unei încetări a ostilităţilor şi sfârşitul războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunţat pe Twitter, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

Anterior întâlnirii, Dmytro Kuleba a declarat că are aşteptări ”limitate” de la această întâlnire, deoarece Rusia îşi continuă campania bombardamentelor brutale şi asedierea marilor oraşe. El a declarat că succesul negocierilor depinde de ”instrucţiunile şi directvele date lui Lavrov de Kremlin”.

”N-am speranţe mari de la ei, dar vom încerca să obţinem maximul” de la aceste negocieri, printr-o pregătire eficientă, a declarat Kuleba, citat de news.ro.

Citeşte şi: Casa Albă avertizează! Rusia ar putea „să folosească arme chimice sau biologice în Ucraina”

Rusia pune condiţii grele pentru capitularea Ucrainei: Zelenski trebuie să recunoască Crimeea ca teritoriu rus şi independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk

Preşedintele Volodimir Zelenski trebuie să recunoască Crimeea ca regiune rusă, precum şi independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Poziţia noastră este bine cunoscută. Crimeea este o regiune rusă şi acest lucru trebuie recunoscut atât de facto, cât şi de jure”, a spus Peskov jurnaliştilor.

Peskov a mai specificat că republicile separatiste Doneţk şi Lugansk trebuie să fie, de asemenea, recunoscute ca ”state suverane independente”.

”În ceea ce priveşte republicile DPR şi LPR, acestea sunt state suverane independente şi sunt recunoscute de Federaţia Rusă. Acest lucru trebuie, de asemenea, recunoscut atât de facto, cât şi de jure”, a adăugat el.

Întrebat despre condiţiile Kremlinului pentru a pune capăt războiului, preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a spus că ”în primul rând, sunt pregătit pentru un dialog”.

DailyBusiness
Categoria de români care poate primi ajutor de 200.000 de euro din partea statului. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Cine este fostul soț al Mădălinei Pamfile. Cei doi s-au despărțit la un an după nunta din Dubai
Bzi.ro
De ce a dat-o în judecată Antena 1 pe soția lui Florin Dumitrescu: Se cer despăgubiri de jumătate de milion de lei!
Fanatik.ro
Ce să pui în cafeaua de dimineață în loc de zahăr sau miere. Ingredientul banal care îi taie gustul amar și care are foarte puține calorii
Capital.ro
Adevărul despre moartea Elodiei Ghinescu. Dan Diaconescu a dezvăluit totul după ani de zile
Playtech.ro
Dan Negru, reacție tranșantă după retragerea Simonei Halep: “I-aș cere să nu mai spună niciodată suntem o țară...
DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Adevarul
Imaginea virală cu un bolid de lux lângă o căruță, pe șosea, le-a aprins imaginația românilor: „România, țara tuturor bugetelor”
wowbiz.ro
Mihaela a murit alături de tatăl ei, după ce s-au scufundat cu mașina în râul Olt! Ce a apucat tânăra să facă în ultimele clipe de viață?
Spynews
Despărțire șoc în showbiz! Mădălina Pamfile nu mai formează un cuplu cu tatăl copiilor! Primele declarații
Spynews
Rețeta de prăjitură cu biscuiți și ciocolată fără coacere. Îți vei surprinde familia cu acest desert
Evz.ro
Bancnotele pe care trebuie să le arunci. Riști să ai mari probleme
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Un autobuz STB a luat foc azi dimineață în București! Ce s-a întâmplat cu pasagerii. Pompierii au intervenit de urgență
Cancan.ro
Roman Babițchi, soțul Monalisei, acuzații GRAVE la adresa salonului de înfrumusețare: Asta nu era procedura Morpheus. Au încercat să ascundă crima
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu este furios. I-au blocat planul cu care câștiga România: Asta-i soluția!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
A fost găsit! Un român dat dispărut cu 23 de ani în urmă și considerat mort de familie a apărut acum în mod miraculos
substantial.ro
Rusia dorește participarea cu simboluri naționale la Jocurile Olimpice de iarnă din 2026
MediaFlux
Poți să rămâi FĂRĂ PENSIE. Ce documente trebuie să depui NEAPĂRAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Locomotivele fabricate în România care rup norii în Europa. Nu țin cont de vreme (VIDEO)