Astfel, în urma deciziei CNA, RCS-RDS trebuie să scoaă din buzunare 10.000 de lei. Adrian Sârbu a reclamat la CNA reţeaua telecom că nu au inclus Aleph News în grupul cu canalele de ştiri din grilă, aşa cum prevede Legea, scrie Pagina de Media
„Faceţi abuz de poziţie dominantă! Încalcaţi legea în mod repetat din martie 2021, când trebuia să introduceţi Aleph News în grupul de posturi de news”, i-a spus Sârbu reprezentatului RCS-RDS în şedinţa forului audiovizual din 23 noiembrie.
La sfârşitul lunii noiembrie, Consiliul Naţional al Audiovizualului i-a dat dreptate lui Sârbu. La acel moment, CNA a atenţionat cablistul şi i-a dat termen de două săptămâni pentru a remedia problema cu postul patronat de Adrian Sârbu. RCS-RDS nu a remediat, însă, problema nici la mijlocul lunii decembrie.
Citeste si Cine este și cum arată iubita magnatului media Adrian Sârbu. Este mai tânără cu 34 de ani FOTO
În şedinţa de ieri, 16 decembrie, deci la aproape o lună de la plângerea lui Sârbu, Digi încă nu rezolvase problema.
Reprezentanţii RCS-RDS s-au apărat spunând că o problemă tehnică nu permite, momentan, adăugarea Aleph în grupul cu posturile de ştiri. Ei au argumentat că doar la începul anului vor putea opera modificarea în grilă.
Decizia nr. 72 din 2 februarie 2012, prevede, la Articolul 4, următoarele:
(2)Alocarea în frecvenţă a serviciilor de programe se face cu respectarea următoarelor cerinţe:
a)serviciile de programe de televiziune se grupează în funcţie de categoria lor tematică;
b)serviciile de programe de radio se alocă în frecvenţă după serviciile de programe de televiziune.
La începutul lunii septembrie, la un an de la lansarea postului Aleph News, Adrian Sârbu spunea că postul pe care-l patronează va revoluţiona comunicarea.
„Aleph News este o revoluţie şi este o parte a unei revoluţii. Se petrece o revoluţie în comunicare de multă vreme. Înainte de orice revoluţie ai o criză, care este percepută sau nu, dar ea există. Alephul este această revoluţie şi parte a revoluţiei. În sensul în care azi noi nu mai putem comunica univoc, unilateral, ci comunitar.
Orice prezenţă într-un univers al comunicării este o prezenţă de comunitate socială şi, prin urmare, tot ceea ce noi, jurnaliştii, cei care emitem un mesaj, intermediem un mesaj, o înţelegere a realităţii, este foarte dependent de felul în care rezonează spectatorul nostru şi în felul în care el însuşi spectator se regăseşte şi el comunică cu noi.
Este o revoluţie, neînţeleasă încă, slavă Domului. Deci mai avem timp până să ne copieze arhicunoscuţii plagiatori din viaţa mea din ultimii 30 de ani. Nu este înţeleasă, nu este cunoscută, dar este percepută şi este percepută odată cu acest prim canal. Şi va fi şi mai bine înţeleasă, pe măsură ce alte iteraţii ale acestui concept infinit, care este Aleph-ul, vor fi aduse în faţa spectatorului”, declara Adrian Sârbu într-un interviu pentru Ziarul Financiar.