Razie de amploare la florăriile şi pieţele agro-alimentare din Capitală

Ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale au deschis 12 dosare de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu flori şi plante naturale, fiind estimat un prejudiciu adus bugetului de stat de peste 2.200.000 de lei (500.000 de euro), prin neplata taxelor. Specialiştii DIF-IGPR şi ai Poliţiei Capitalei, de la serviciile de investigare a fraudelor a sectoarele 3, 4 şi 6 fac controale în mai multe pieţe agro-alimentare din Capitală.
Romania TV
27 mai 2012, 05:13
Razie de amploare la florăriile şi pieţele agro-alimentare din Capitală

Poliţiştii specializaţi în combaterea infracţiunilor economico-financiare au descins în mai multe pieţe din Bucureşti, 54 de societăţi comerciale şi 79 de persoane fizice fiind verificate, informează Mediafax.

În timp ce unii comercianţi au fost prinşi pe picior greşit şi amendaţi, alţii au fugit cu marfa, de frică să nu le fie confiscată. Alţii se plâng de faptul că, deşi au facturi, pe seama lor circulă tot felul de poveşti.

Poliţiştii au constatat 16 infracţiuni, din care 15 de evaziune fiscală şi una de fals material în înscrisuri oficiale (privind autenticitatea certificatelor de producător). De asemenea, poliţiştii fac verificări în cazul a zece producători, cu privire la autenticitatea certificatelor de producător deţinute de aceştia.

În urma controalelor de duminică, poliţiştii au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.210.000 de lei, pentru încălcări ale legislaţiei privind activităţile comerciale şi protecţia consumatorului.

De asemenea, au fost confiscate produse alimentare şi de tutungerie în valoare de 10.000 de lei, flori şi plante naturale în valoare de 12.670 de lei, precum şi suma de 1.250 de lei şi două cântare.

„Poliţiştii continuă cercetările în 12 dosare penale aflate în lucru, privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu flori şi plante naturale, cu un prejudiciu de peste 2.200.000 de lei”, precizează Poliţia Română.

Duminică, ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor – IGPR şi ai Poliţiei Capitalei – Serviciile de Investigare a Fraudelor din cadrul Sectoarelor 3, 4, 5 şi 6 Poliţie au desfăşurat o acţiune de verificare şi combatere a evaziunii fiscale în mai multe pieţe din Capitală.

Ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR şi poliţişti ai Serviciului de investigare a fraudelor Sector 5 Poliţie au desfăşurat, duminică, o acţiune de verificare a provenienţei şi comercializării florilor în Capitală.

La acţiunea poliţienească de duminică au participat şi specialişti ai Direcţiei Finanţelor Publice şi din Garda Financiară.

De asemenea, specialiştii DIF-IGPR şi ai Poliţiei Capitalei, de la serviciile de investigare a fraudelor a sectoarele 3, 4 şi 6 fac controale în mai multe pieţe agro-alimentare din Capitală.

La acţiune participă şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi ai Institutului de Metrologie.

„Se verifică modul de păstrare, comercializare şi calitatea produselor agroalimentare şi de tutungerie vândute în aceste pieţe, precum şi exactitatea instrumentelor de măsurat folosite la cântărirea produselor. Totodată, se verifică şi existenţa şi autenticitatea certificatelor de producător”, precizează Poliţia Română.

În funcţie de neregulile constatate, poliţiştii vor aplica sancţiunile legale, respectiv sancţiuni contravenţionale şi ridicarea mărfurilor ilicite în vederea confiscării, sau după caz, dacă vor rezulta indicii de comitere a vreunei infracţiuni, vor întocmi dosare penale.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Alimentul care te ferește de demență. Nu e scump și are numeroase beneficii
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Top recompense pentru aurul olimpic: Hong Kong pe primul loc, urmat de Israel și Serbia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!