RAZIE LA OTOPENI. Poliţiştii i-au căutat pe taximetriştii care fură cu „maimuţa” VIDEO

Toate taxiurile din zona Aeroportului "Henri Coandă" au fost verificate, joi, de poliţişti şi de lucrători ai altor instituţii, acţiunea vizând, în principal, combaterea pirateriei şi a cazurilor de înşelare a clienţilor, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Române. La faţa locului, a venit şi ministrul de Interne, Mircea Duşa, pentru a vedea care sunt condiţiile de securitate pentru călătorii care părăsesc aeroportul.
Romania TV
30 aug. 2012, 10:40
RAZIE LA OTOPENI. Poliţiştii i-au căutat pe taximetriştii care fură cu

„Am luat măsura de convocare a consiliului de securitate aeroportuară pentru mâine şi se vor lua măsurile necesare. Cele de până acum trebuie puţin schimbate astfel încât călătorii care părăsesc aeroportul şi ajung în parcare să se simtă în siguranţă”, a declarat Mircea Duşa.

Un taximetrist supus controalelor poliţiei nu a ratat ocazia să se plângă ministrului. „Este normal să nu pot face taximetrie în Otopeni?”, l-a întrebat taximetristul pe Duşa.

Poliţiştii i-au căutat, astfel, pe taximetriştii care folosesc aşa-zisele „maimuţe”, adică dispozitive artizanale ce fac ca aparatele de taxat să înregistreze sume mai mari decât cele conforme cu tariful practicat. Cu acelaşi prilej, a fost verificată starea tehnică a maşinilor, scrie Mediafax.

Au fost controlate circa 50 de autoturisme, iar 30 de taximetrişti au fost sancţionaţi cu amenzi de circa 13.500 de lei. „Cele mai întâlnite nereguli sunt lipsa sigiliilor la aparatele de taxare, neverificarea metrologică în termen şi modificarea memoriei fiscale în mod ilicit, fapt ce a împiedicat înregistrarea curselor şi, implicit, a taxelor. Se utilizează un simplu cuarţ de brichetă care se pune în apropierea aparatului de taxat care înregistrază doar valoarea cursei pe um kilometru chiar dacă aceasta a fost mai lungă”, a explicat Dragoş Bălan, inspector metrologic.

Ofiţerul de poliţie rutieră Ionuţ Lepădatu a adăugat şi faptul că au fost înregistrate  emisii de noxe peste limită, anvelope uzate şi lipsa documentelor prevăzute de lege pentru exercitarea taximetriei.

Controalele au fost efectuate de echipaje din Direcţia Poliţiei Rutiere, Poliţia Transporturi, Autoritatea Rutieră Română (ARR), Registrul Auto Român (RAR), Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov şi Protecţia Consumatorului.

Acţiunea de joi vine la două săptămâni după ce o tânără japoneză a fost acostată în Aeroportul „Henri Coandă”, urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărit şi ucisă.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Alegeri în Statele Unite, Joe Biden renunță la cursa prezidențială
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Dentista din Brăila își cunoștea presupusul ucigaș! Mama bărbatului a făcut dezvăluiri inedite + unde s-ar fi aflat el când
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
CNAIR: Progres de 50% la defrișările de pe Valea Oltului după două săptămâni
MediaFlux
JOE BIDEN S-A RETRAS! Răsturnare totală în SUA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'