„Din punct de vedere economic, Tarom se relansează, astfel încât prognoza economică pentru Tarom este practic ca la sfârştiul anului să închidă pe zero, nicio pierdere”, a spus Cuc, potrivit news.ro.
Acesta a fost miercuri prezent pe Aeroportul Băneasa, unde a aterizat cea de-a doua aeronavă Boeing 737-800 NG, preluată în leasing pe 10 ani de către compania de stat Tarom. Aeronava a fost botezată „Marea Unire” de către autorităţi.
Anul trecut, Tarom a fost nevoită să renunţe la anumite rute, odată cu scoaterea din operare a celor două avioane Airbus A310.
„Prin intrarea celor două aeronave în flotă, practic ajutăm la acest lucru şi oferirea de servicii de bună calitate. Pentru că aeronavele sunt noi, au un ambient modern şi totodată din punct de vedere tehnic sunt şi eficiente în ce priveşte consumul de combustibil”, a precizat ministrul Transporturilor.
Directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, a declarat săptămâna trecută că Tarom a terminat şi anul trecut pe pierdere, în contextul în care au fost retrase două avioane din flotă şi au existat persoane care au sabotat compania atât din interior, cât şi din exterior.
Compania Tarom a pierdut anul trecut poziţia a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depăşită de Blue Air.
În luna martie a anului trecut, Consiliul de Administraţie al Tarom a decis revocarea lui Christian Heinzmann din funcţia de director general şi din cea de accountable manager al companiei şi numirea ca interimar în aceste funcţii a fostului director financiar Gabriel Stoe.
Anul trecut s-a încheiat pe pierdere, potrivit lui Davidoiu, care îşi doreşte ca acest an să se termine pe break-even (punctul în care câştigurile companiei sunt egale cu cheltuielile).
„2016 s-a încheiat pe pierdere. Nu ştiu exact cât a fost, sistuaţia financiară nu a fost încă încheiată”, a declarat săptămâna trecută Davidoiu, cu ocazia ceremoniei intrării primului avion nou Boeing în flota companiei, din cele două achiziţionate recent prin leasing.
Anul trecut a fost al nouălea consecutiv pe pierdere pentru Tarom. În 2015, pierderile au fost de 27,4 milioane lei, iar numărul angajaţilor era, la finalul anului, de 1.880.
Ultimul an cu profit pentru Tarom a fost 2007. Directorul general speră ca acest an să nu fie încă unul cu pierdere pentru Tarom, în contextul achiziţiei a două noi aeronave Boeing.
„Mi-aş dori să terminăm pe break-even 2017. Sperăm să reuşim asta, odată cu achiziţia celor două noi capacităţi, altfel nu puteam reuşi”, a afirmat Davidoiu.