„Aceşti oameni şi-ar putea găsi o slujbă sau şi-ar putea dezvolta o afacere dacă ar şti unde să caute informaţia necesară şi cum să o folosească după ce au găsit-o. Pentru aceşti oameni, dimineaţa vine când răsare soarele şi seara vine când se lasă întunericul. Ei au nevoie de încurajarea şi implicarea noastră”, a afirmat Mustea.
El a dat ca exemplu fericit o localitate din apropierea Capitalei, Miloşeşti, o comună modestă, unde 300 de oameni „butonează Internetul”, iar unii dintre ei chiar au scăpat astfel de statutul de şomeri.
„Într-o comună ca Miloşeştiul este o ispravă. Era digitală asta înseamnă: responsabilizare şi emancipare”, a spus Mustea.
El a adăugat că prea puţini români folosesc serviciile online oferite de mediul public şi privat.
„Pe de altă parte, statul român oferă astăzi, din păcate, prea puţine servicii online cetăţenilor săi. România este încă departe de a fi o piaţă unică online”, a spus ministrul Comunicaţiilor.
Mustea a afirmat că „a trecut timp preţios şi s-au irosit sume considerabile de bani” pentru amânarea lansării proiectul privind înfiinţarea unei reţele de acces în bandă largă la Internet în zonele neacoperite de operatori, finanţat cu fonduri europene de 84 milioane de euro.
„Din fire sunt optimist şi este un pariu pe care eu şi echipa mea de la minister vrem să-l câştigăm. Vrem să investim în reţele telecom de mare viteză pentru a oferi Internet în bandă largă la câţi mai mulţi români”, a încheiat ministrul.