„Am solicitat să se aplice noile tehnologii, în care să nu mai fie nevoie ca proprietarul să părăsească apartamentul, să se poate face consolidarea cu proprietarul în interiorul apartamentului, astfel încât să putem să avem o eficiență mai bună în ceea ce privește consolidarea clădirilor”, a spus edilul, după ședința CGMB.
Potrivit Agerpres, el a menționat că lucrările care se vor realiza sunt „în curs de ridicare pe SEAP, Sistemul Electronic de Achiziții Publice”. Primarul a menționat că nu a fost comunicată încă oficial suma care va reveni clădirilor din București, din totalul de 25 de milioane de lei alocați de către Guvern la nivel național. Totodată, el și-a exprimat speranța că lucrările vor începe cât mai curând, în condițiile în care în București există 170 de clădiri declarate pericol public.
„Mergem pe vechea legislație în care trebuie să se ia acceptul de la toți locatarii care locuiesc în imobilul respectiv. Așteptăm de la Ministerul Dezvoltării să rezolve această problemă, acest blocaj, în care știm foarte bine: dacă nu se poate lua acceptul de la toți proprietarii, nu se poate consolida clădirea respectivă. Încă mai așteptăm din partea ministrului Dezvoltării să deblocheze această situație”, a precizat Sava.
El a reamintit că în bugetul Capitalei pentru acest an este prevăzută consolidarea a 24 de clădiri, continuarea consolidării la alte patru clădiri, iar zece policlinici vor fi în curs de reabilitare.
Guvernul a aprobat, pe 30 martie, Programul de acțiune pentru 2016 privind proiectarea și executarea lucrărilor de intervenție pentru reducerea riscului seismic la construcțiile cu destinație de locuință multietajată, 25 de milioane de lei fiind alocarea bugetară pentru acest an.
Citeşte şi: În caz de CUTREMUR, România ar putea înregistra pagube de aproape 7 miliarde de euro