RCA 2018: „Cu decontarea directă stăm din ce în ce mai bine. De ce stăm bine? Pentru că personal mă bucur că toată piaţa a înţeles necesitatea introducerii acestui produs. De altfel, el este singurul produs destinat cumpărătorului de poliţă RCA, adică asiguratului. Suntem la nivel de aproximativ 100.000 de poliţe vândute cu serviciul de decontare directă ceea ce arată faptul că începe consumatorul român să înţeleagă necesitatea încheierii acestei poliţe. În ceea ce priveşte decontarea unei companii, pentru că aici poate fi o problemă, noi monitorizăm cu deosebit de multă atenţie şi constatăm că nu există restanţe între companii, ceea ce arată că piaţa transmite un mesaj de credibilitate, de reputaţie şi de încredere consumatorului român”, a spus Cornel Coca Constantinescu.
Acesta a menţionat că nu există procese între companii în ceea ce priveşte decontarea directă. Cele mai de succes companii care încheie poliţe RCA cu serviciul de decontare directă sunt Allianz Ţiriac, Grupul VIG şi Groupama.
Cornel Coca Constantinescu susţine că 100.000 de poliţe RCA cu decontare directă reprezintă o cifră bună pentru un produs nou, implementat în urmă cu aproximativ 7 luni.
De asemenea, acesta a afirmat că preţurile sunt în scădere şi că în perioada următoare ar trebui ca acest serviciu să nu aibă niciun cost pentru că nu este firesc ca preţul serviciului să fie determinat în funcţie de istoricul de decontare dintre companii.
Întrebat dacă pe piaţa RCA ar mai putea intra companii noi, Cornel Coca Constantinescu a spus că până la jumătatea anului în curs încă un jucător de talie mare din Statele Unite ar putea vinde RCA, cel mai probabil prin intermediul unei sucursale.