RCA 2021. Potrivit unui studiu făcut de profit.ro, reiese că preţurile sunt în creștere față de aprilie 2020. Astfel, în cazul a 26 de categorii de clienți RCA, preţurile sunt în creştere.
Astfel, pentru un tânăr între 31 şi 40 de ani cu o maşină de 1800-2000 centrimetri cubi, RCA va fi de 1300 de lei faţă de 1035 de lei. De asemenea, proprietarii de vehicule cu cilindre între 1.401 şi 1.600 cmc și vârsta cuprinsă între 31 și 40 de ani vor achita un tarif RCA de 931 lei, de la 1.225 lei în aprilie 2020, 805 lei în octombrie 2019 și 1.309 lei în martie 2019.
Pe 20 ianuarie, brokerii de asigurări spuneau că prețul polițelor RCA se va majora cu 15 procente, după ce vor intra în vigoare modificările dorite de Autoritatea de Supraveghere Financiară, spun brokerii de asigurări.
În plus, autoritatea spune că doreşte ca decontarea directă să devină obligatorie. Asta înseamnă că, în cazul unui accident, păgubitul să își ia banii de la firma la care are el asigurarea, și nu de la asigurătorul șoferului vinovat.
Preţurile poliţelor RCA ar putea creşte, după ce decontarea directă va fi obligatorie, spunea preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la începutul lui 2021.
Serviciul de asigurare de decontare directă garantează persoanei prejudiciate posibilitatea de a se adresa asigurătorului la care aceasta are încheiată asigurarea RCA în vederea recuperării prejudiciului, urmând ca acesta să recupereze în totalitate sau în parte sumele achitate de la asigurătorul RCA al persoanei vinovate de producerea accidentului, scrie news.ro.
„Necazul la RCA e că nu decid eu pentru mine, ci decid pentru un terţ. Şi atunci evident că nu mă mai nteresează calitatea, în momentul ăla mă uit numai la preţ. Adică e ca şi cum aş cumpăra pentru tine asigurare, o plătesc din banii mei şi o foloseşti tu. Oricât ţin la tine, nu cred că m-aş duce la cel mai scump produs. Compensarea directă transformă RCA într-un fel de CASCO, asta şi noi am propus-o, la precedenta criza a RCA, în 2016. ASF a venit cu acest proiect, îl analizăm şi noi, o să discutăm cu dânşii. Dubiul cel mai mare vine din posibila creştere a preţurilor, pentru că ştim că în acest moment decontarea directă există în legislaţie, este permisă din 2016, are un succes moderat, pentru că este nouă, dar sunt doar câteva procente din cei care au RCA. Ar avea avantajul că îi schimbă pe consumatori din logica ‘Eu vreau un produs foarte ieftin, pentru că este pentru alţii’. Consumatorul o să fie mai atent. Contează că e ieftin, dar şi să aibă o reţea bună de service-uri, să se facă reparaţiile prompt”, a spus Bogdan Chiriţoiu.
Citeşte şi: Veşti proaste pentru şoferi. Poliţele RCA s-ar putea scumpi