„Între Compania Romprest Service S.A., A.N.A.F. – Antifraudă Fiscală şi A.N.A.F. – D.G.A.M.C. există un litigiu civil, înregistrat sub nr. 66438/299/2014, obiectul acestui litigiu reprezentându-l contestaţia pe care subscrisa a formulat-o împotriva Deciziei emise de către A.N.A.F. – Antifraudă Fiscală, prin care s-au instituit măsuri asiguratorii pe bunuri mobile şi imobile.
Compania Romprest Service S.A. este o societate lider la nivel naţional în domeniul salubrizării localităţilor, dovedind seriozitate constantă în raporturile fiscale şi comerciale pe care le-a avut cu terţi şi cu statul român.
De asemenea, de la înfiinţare, compania a plătit către bugetul de stat sume ce depăşesc 100 milioane Euro.
Grupul Romprest asigură un număr de peste 6.500 de locuri de muncă şi niciodată nu a încurajat sau utilizat forţă de muncă la negru.
Buna credinţă a societăţii, în litigiul mai sus menţionat este dovedită pe deplin, deoarece, deşi am contestat argumentat decizia de instituire a măsurilor asiguratorii, conducerea societăţii a luat anul trecut hotărârea de a pune la dispoziţia ANAF, cu titlu de garanţie suma ce face obiectul deciziei de instituire a măsurilor asiguratorii”, se arată în comunicatul DIICOT.
Conducerea firmei Romprest mai susţine că informaţiile prezentate de DIICOT şi în presă „distorsionează realitatea şi exced celor aduse la cunoştinţa subscrisei de către organele în drept”.
„Nici un reprezentant al societăţii nu a fost implicat în constituirea unui grup infracţional, care să urmărească sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale, urmând să dovedim acest aspect instituţiilor abilitate”, se mai arată în comunicat.
Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Ploiești au efectuat, miercuri dimineața, 28 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Conform unor surse judiciare, anchetatorii au făcut percheziţii în judeţele Prahova, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Satu Mare, Braşov şi Brăila, precum şi în Capitală, fiind vizate 23 de persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Suspecţii ar fi folosit mai multe firme „fantomă” controlate prin interpuşi, societăţi cu care aceştia au semnat mai multe contracte fictive privind livrări de bunuri sau prestări servicii.
Prin inregistrarea in evidentele societatilor controlate a unor operatiuni fictive in scopul eludarii TVA si impozitului pe profit, membrii grupului au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de cca. 4.500.000 Euro. De asemenea, acestia au spalat prin intermediul firmelor respective aproximativ 14 milioane de euro, susţin surse judiciare.
Ca urmare a percheziţiilor, procurorul șef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a anunţat că Florian Walter, patronul Romprest şi fost acţionar la cluburile de fotbal Dinamo şi Universitatea Cluj, s-a sustras urmăririi penale şi a fost dat în consemn la frontieră.