REACŢIA liderilor liberali la criza din USL: Nu se impune plecarea lui Antonescu. PNL nu se rupe

Mai mulţi lideri ai PNL şi-au exprimat sprijinul faţă de preşedintele Crin Antonescu, după ce acesta a declarat, luni seară, că îşi va pune funcţia "pe masa" conducerii partidului, marţi, când are loc şedinţa BPN al partidului, transmite Mediafax.
Romania TV
18 feb. 2014, 11:16
REACŢIA liderilor liberali la criza din USL: Nu se impune plecarea lui Antonescu. PNL nu se rupe

Preşedintele interimar al PNL Cluj, Horea Uioreanu, susţine că nu se impune plecarea lui Crin Antonescu din fruntea PNL şi că nu vede unde a greşit acesta, el adăugând că liberalii cer doar respectarea acordului USL.

Totodată, Uioreanu nu consideră necesară convocarea Congresului partidului, pentru că un astfel de for nu se convoacă „oricum şi oricând”.

„Biroul Politic Naţional al PNL va discuta, marţi, situaţia din USL. Eu nu cred că se impune plecarea lui Crin Antonescu din fruntea PNL, nu văd motive pentru acest lucru şi nu văd unde a greşit. De asemenea, nu consider necesară convocarea unui Congres al PNL, pentru că un astfel de for nu se convoacă oricând şi oricum, de dimineaţa până seara. Noi cerem doar respectarea acordului USL, nimic mai mult”, a spus Uioreanu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că îşi va pune funcţia „pe masa” conducerii partidului, marţi, când are loc şedinţa BPN al partidului, el arătând că totdeauna, simbolic, mandatul său a fost „pe masă”.

Liderul PNL a declarat, într-o emisiune a postului B1 Tv, că îşi va pune marţi funcţia de preşedinte al PNL „pe masă, din nou, a câta oară”, iar cu acest prilej se va clarifica poziţia PNL în ceea ce priveşte negocierile din USL şi situaţia guvernării.

De asemenea, senatorul PNL de Vaslui Nelu Tataru nu vede oportună schimbarea conducerii PNL, spunând că partidul „nu trebuie să îşi facă singur probleme în casă” şi că adevărata problemă o reprezintă acum găsirea unor soluţii pentru menţinerea USL.

„Domnul senator Ilieşiu nu s-a văzut pe lista pentru alegerile europarlamentare şi atunci a început să ne bombardeze la şedinţa de grup cu tot felul de idei, cum este cea a înlocuirii preşedintelui Antonescu. Public, nu a mai fost susţinut de nimeni, dar cu siguranţă sunt mulţi pe margine care s-ar duce cu eventualul curent care s-ar putea forma în partid. Însă, părerea mea este că nu trebuie să ne facem singuri probleme în casă”, a afirmat senatorul Nelu Tătaru.

El crede că principala problemă acum o reprezintă menţinerea USL.

„Nu este timp acum de schimbări în PNL. Problema este cum menţinem USL, dar cu identitatea noastră”, a adăugat Tătaru.

La rândul său, deputatul liberal de Arad Mihăiţă Calimente spune că liderul PNL Crin Antonescu „se bucură de sprijin unanim în partid”, iar „dacă cineva crede că se va stârni o răscoală în PNL, se înşală”, atât Calimente, cât şi liderul PNL Arad susţinând, totodată, rămânerea la guvernare alături de PSD.
Şi liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, afirmă că PNL poate rămâne la guvernare doar dacă Guvernul va adopta măsuri liberale, de revigorare a economiei, spunând că el e interesat ca PNL să intre cu adevărat la guvernare, dar că are impresia că în opoziţie partidul ar putea face mai mult pentru ţară.
Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, marţi, că în prezent în România statul este profund antiliberal, iar el consideră că PNL poate rămâne la guvernare doar în condiţiie în care Guvernul României va adopta măsuri liberale, de revigorare a economiei.

„România are nevoie de o clasă de mijloc puternică, care să aducă plusvaloare şi locuri de muncă. O Românie eminamente de stânga e o Românie a sărăciei şi a neputinţei. Dacă vom continua aşa, identitatea PNL se va pierde şi niciun liberal întreg la minte nu ar permite lucrul acesta doar de dragul a două-trei posturi în guvern”, a afirmat Alexandru Băişanu.

Liderul PNL Mureş, Ciprian Dobre, susţine că au apărut „mult prea multe declaraţii în presă” legate de ce ar trebui să facă PNL şi că liberalii trebuie să înţeleagă că politica nu se face prin presă, iar cei care vor binele partidului să îşi ţin părerile pentru discuţiile din interiorul formaţiunii.

„Cred că au apărut mult prea multe declaraţii în presă. Fiecare liberal trebuie să înţeleagă că politica nu se face prin presă. Cei care fac aceste declaraţii în presă nu doresc binele partidului. Cine vrea binele PNL îşi ţine părerile pentru discuţiile din interiorul partidului, nu în altă parte. La ora 17.00 avem o întrunire, în care discutăm în interiorul partidului”, a adăugat Dobre.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Obiceiul pe care îl au cei mai longevivi oameni de pe pământ. Fac asta în fiecare zi și ajung să trăiască mai mult
Capital.ro
Cutremur în UE. Sfidarea supremă a Ungariei. Nimeni nu va accepta
Playtech.ro
Pensia incredibilă pe care o primește Traian Băsescu. Fostul președinte al României încasează mai puțini bani decât ar fi crezut românii
DailyBusiness
CREȘTE prețul apei calde cu 50%. Cum motivează autoritățile decizia
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Zodiile care au mare noroc în dragoste. Vin vremuri fabuloase
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
Se confiscă pe loc. Ilegal să transporți cu mașina în România. Legea nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Pagina de internet a Băncii Centrale a Rusiei blocată de un atac cibernetic ucrainean
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!