Reacția managerului spitalului din Corabia. Înregistrarea prezintă mai multe asistente și infirmiere care trec pe lângă bărbatul căzut în genunchi fără să îl ajute. În schimb, îi recomandă să stea pe scaun.
În imagini se vede cum, în cele din urmă, bătrânul reușește să se ridice, moment în care îi este adus și un cărucior cu rotile
„Starea de sănătate nu era una bună cu certitudine, era pur şi simplu un om bolnav care cerea ajutor şi spune ce e pe filmare. L-am întrebat de cât timp e acolo şi a început să plângă”, spune Mădălina Temelie, pacienta care a filmat scenele, potrivit cancan.ro.
Vecinii bărbatului au fost șocați de imaginile apărute în spațiul public.
„Și un câine dacă îl iei, eee, na. E un suflet, că o fi nebun, că nu o fi, dă-i acolo şi lui o mâncare caldă”, spune un vecin.
„Un câine îl dau încolo să nu-l calce maşina, dar un om? Nu ai tu dreptul să iei viaţa nimănui. Bagă-l acolo la spital şi fă-i ce îi faci”, spune o altă vecină.
Managerul spitalului din Corabia își scuză, însă, angajații, că aveau cazuri mai grave.
„Aveau cazuri destul de grave, o comă şi un accident cerebral şi nu au avut timp să stea lângă el să vadă mai departe ce s-a întâmplat cu el. În perioada asta cât a stat asistenta în camera de gardă s-au întâmplat imaginile”, a declarat Filip Cristian, managerul Spitalului Corabia, pentru cancan.ro.
Raportul realizat de echipa de control a DSP Olt va fi înaintat, în conformitate cu legislația în vigoare, Corpului de Control al ministrului Sănătății.
Conducerea spitalului a anunțat că va aplica sancţiuni după ce a făcut o anchetă internă.
Vlad Voiculescu a dispus trimiterea de urgență a unei echipe de control a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt la Spitalul Orășenesc din Corabia. În urma anchetei, s-au aplicat sancțiuni dintre cele mai dure.
„Au fost decise următoarele măsuri:
1. Amendă comtravențională medicului de gardă în valoare de 6000 lei în conformitate cu art. 26 litera b “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”;
2. Amendă contravențională asistentei medicale în valoare de 3000 lei în conformitate cu art. 32, litera k “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar”;
3. Avertisment pentru unitatea sanitară;
4. S-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare și luarea măsurilor care se impun;
5. S-a dispus refacerea și însușirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul”, a transmis ministrul Sănătăţii.