Reacția scandaloasă a unei șoferițe de BMW, după ce a fost amendată pentru că a parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități: „Nu au ce căuta în oraș”

O ieșeancă aflată la volanul unui BMW a dat dovadă de lipsă de empatie și spirit civic, după ce, aflată neregulamentar pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, le-a transmis polițiștilor un mesaj scandalos, în timp ce era amendată.
Alina Costache
25 apr. 2024, 14:30
Reacția scandaloasă a unei șoferițe de BMW, după ce a fost amendată pentru că a parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități: „Nu au ce căuta în oraș”
Șoferiță de BMW, prinsă că și-a parcat mașina pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Persoanele cu handicap se confruntă zilnic cu situații dificile pe străzile din țara noastră, fiind nevoite să apeleze adesea la ajutorul polițiștilor locali. La fel s-a întâmplat și în Iași, recent, când o femeie posesoare de BMW și-a lăsat mașina pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

Situația a fost semnalată, în urmă cu câteva săptămâni, către Poliția Locală. Cazul l-a șocat până și pe președintele Asociației Persoanelor cu Handicap (APH) din Iași. Femeia care ocupase ilegal un loc de parcare destinat persoanelor cu handicap a fost foarte nemulțumită de faptul că este amendată. Aceasta le-a transmis polițiștilor că „handicapații nu au ce căuta în oraș”. Amenzile pentru parcare pe locurile destinate persoanelor cu handicap sunt între  2.000 și 10.000 de lei.

Citește și: Mirela Vaida, reacție dură după accidentul lui Mădălin Păduran. Ce spune despre tânăra generație: „Vinde pământul să-și ia BMW, să plimbe gagici de 14 ani prin sat, apoi bagă 250 km/oră și sfârșește într-un copac”

„Noi desfășurăm tot felul de campanii împreună cu cei de la Poliția Locală, pentru a atrage atenția și celorlalți oameni că și noi conviețuim în același oraș cu ei și avem drepturi. Acum două săptămâni, am mers cu polițiștii locali la parcarea magazinului Dedeman, unde locurile de parcare pentru persoanele cu handicap erau ocupate ilegal.

Pe unul dintre ele era un BMW foarte scump, iar după câteva minute a venit o doamnă care era proprietara mașinii. Polițiștii au legitimat-o pe femeie și i-au aplicat o amendă, iar la sfârșit au întrebat-o dacă are ceva de adăugat la procesul-verbal, iar ea a zis că da. Atunci a spus: «Handicapații nu au ce căuta în oraș, să stea acasă».

Efectiv, nu-mi venea să cred ce am auzit. Domnii polițiști au vrut atunci să îi aplice amenda maximă, însă le-am spus că nu e nevoie, deoarece cu siguranță o vor mai prinde cu aceeași faptă prin oraș. Deci pe lângă toate lucrurile cu care ne confruntăm, mai suntem și batjocoriți de unii oameni”, a transmis Bogdan Pitaru, președintele APHR Iași, potrivit bzi.ro.

Citește și: Turist italian, șocat de ce a văzut în România: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania”

Ciprian Vizitiu, un bărbat în vârstă de 39 de ani, este imobilizat în scunul cu rotile, dar acest lucru nu îl împiedică să iasă afară, pe străzi. Singura problemă este că, din cauza unor cetățeni, căile de acces rămân blocate de mașinile parcate ilegal.

„Sunt probleme cu care ne confruntăm zi de zi, însă majoritatea țin de educația oamenilor. Pentru un om care se deplasează într-un moped electric sau într-un scaun cu rotile este mult mai dificil să găsească soluții pe stradă. În primul rând, șoferii blochează căile de acces și, efectiv, nu poți să urci pe trotuare.

Tu, în situația respectivă, ești pus în fața faptului să mergi pe carosabil. Eu poate mă descurc, sunt mai activ prin oraș și am putere, însă o persoană mai în vârstă ce face? Au fost cazuri în care a trebuit să ocolesc sute de metri ca să pot ajunge unde am nevoie.

De asemenea, unele alveole sunt prea ridicate și nu ai cum să treci. De exemplu, eu ca să trec spre Piața Unirii apelez la un echipaj de la Poliția Locală, ca prin pasaj e imposibil să trec, cobor cu liftul, însă rampele electrice nu funcționează. Mai avem de lucrat mult la infrastructura din oraș și la mentalitatea oamenilor”, povestește Ciprian Vizitiu.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Zodiile care dau lovitura în săptămâna 1 – 7 iulie 2024. Se întâmplă chiar de luni, de la ora 12.00 când apar bani mulți în calea lor
Capital.ro
Noua regulă din Codul Rutier. Ce trebuie să facă șoferii după ce sunt testați de poliție
Playtech.ro
ȘOC! Familia Ciolacu, nași de cununie pentru Anda Adam. Rochia nașei a atras TOATE privirile
DailyBusiness
Ghid admitere liceu 2024. Cum se calculează media de repartizare
Adevarul
Cum arăta cu adevărat voievodul Ștefan cel Mare. Potretele cunoscute nu au nicio legătură cu realitatea istorică
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Cel mai spectaculos tunel feroviar din România. Nici în filme nu ați văzut așa ceva
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc
Cancan.ro
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut plângere penală”
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
EXCLUSIV: Imagini cu Alexandra în rochie de mireasă. Părinții au decis să o înmormânteze în rochie albă pe fata care a fost ucisă cu sălbăticie de propriul iubit
Capital.ro
Românii își primesc BANII ÎNAPOI. Se aplică și după 3 iulie. Decizia statului, definitivă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
substantial.ro
Scrisoarea lui Albert Einstein către Franklin D. Roosevelt, scoasă la licitație pentru 4 milioane de dolari
MediaFlux
BLOCAJ privind RECALCULAREA PENSIILOR! LOVITURĂ pentru ROMÂNI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?