Reacţia survine după ce Ucraina a susţinut că mai multe rachete ruseşti au zburat prin spaţiul aerian al României şi Republicii Moldova.
„Suntem în contact şi în comunicare strânse cu partenerii noştri moldoveni şi cu aliaţii noştri români”, a adăugat Patel, potrivit Reuters.
În cursul dimineţii, şeful Statului Major al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujni, afirmase că două rachete ruseşti Kalibr au trecut frontiera de stat a Ucrainei cu Republica Moldova şi au survolat şi teritoriul României.
Apoi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susţinut că rachete ruseşti, lansate într-un atac efectuat vineri asupra Ucrainei, au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României şi reprezintă o provocare pentru NATO şi securitatea colectivă a acesteia.
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) de la Bucureşti a transmis că sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române a detectat, vineri, o ţintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federaţiei Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, cel mai probabil o rachetă de croazieră, care a evoluat în spaţiul aerian al Ucrainei, Republicii Moldova şi a reintrat în spaţiul aerian ucrainean fără să intersecteze, în niciun moment, spaţiul aerian al României.
Cel mai apropiat punct al traiectoriei ţintei de spaţiul aerian al României a fost înregistrat de sistemele radar la aproximativ 35 kilometri nord-est de graniţă, a precizat MApN.