Reacţia politicienilor la intenţia lui Dacian Cioloş şi a miniştrilor de a continua guvernarea: Au minţit

"Unul câte unul, miniştrii Guvernului Cioloş părăsesc guvernarea şi se pregătesc să intre ba în PNL, ba în USR. Cioloş însuşi şi-a anunţat aseară o platformă "civilă", cusută cu aţă galbenă de la PNL şi cu acul preşedintelui Iohannis”, a atacat Liviu Dragnea intenţia tehnocraţilor de a-şi continua activitatea politică şi după alegerile de pe 11 decembrie. Posibilitatea ca unii miniştri să candideze sau disponibilitatea lui Dacian Cioloş de a continua să guverneze nu au rămas fără replică din partea politicienilor.
Filip Stan
14 oct. 2016, 08:41
Reacţia politicienilor la intenţia lui Dacian Cioloş şi a miniştrilor de a continua guvernarea: Au minţit

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, spune că actualii miniştri au fost instalaţi la Palatul Victoria pentru că s-au pretins independenţi, fără legătură cu partidele politice.

„Dar, după cum se vede, tehnocraţii au minţit. Guvernarea a fost pentru ei un tren politic în care se urcă acum cu toţii. Nu le-a păsat de economie, nu le-a păsat de oameni, nu le-a păsat de ţară. I-a preocupat doar cariera lor politică şi aranjamentul cu Iohannis”, a acuzat liderul PSD.

Citeşte şi:  Dragnea, despre platforma de proiecte anunţată de premier: „Fermierul pune pe masă reflecţiile lui Cioloş?”

Liviu Dragnea l-a atacat pe Dacian Cioloş imediat după anunţul acestuia privind continuarea activităţii de guvernare,joi seară, laun post tv.

„Dacă trebuie să câștig alegerile cu PSD-ul mințind, mai bine pierd. (…) Dacă tot ăștia vor câștiga pe aceste minciuni, ne merităm soarta. (…) Eu nu vin în fața românilor de la balcon, când vine Romeo jos, să-i spun: ‘Astea sunt reflecțiile mele, dacă voi le susțineți, vă susțin și eu’. Asta trebuie să facem? Teatru? Cu teatrul ăsta în 26 de ani de zile noi nu avem o autostradă care să traverseze România. Acolo suntem. Capitalul românesc este făcut zob de către cine? De multinaționale. A spus cineva care este competiția dintre producătorii de carne de pui cu nemții, ungurii și polonezii, că ai noștri sunt cu apa la gură? Hai să vedem ce e în viața reală!Fermierul pune pe masă reflecțiile lui Cioloș și mai știu eu care analist de la PNL?”, a afirmat Liviu Dragnea, joi seară, la postul B1 Tv, întrebat cum comentează faptul că premierul a anunțat că va prezenta public o platformă de principii, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Băsescu: Subscripţia publică pentru cumpărarea „Cuminţeniei Pământului”, un referendum pierdut de Cioloş
 
Traian Băsescu: Cioloş, cinism de tehnocrat

Traian Băsescu l-a atacat şi el pe Dacian Cioloş după ce premierul a declarat joi seară că este dispus să continue să guverneze. Fostul preşedinte a folosit ca armă campania de subscripţie pentru cumpărarea statuii Cuminţenia Pământului.

„Referendumul pierdut de Dacian Cioloş

Subscripţia publică ce viza obţinerea de la populaţie a 6 mil euro pentru cumpărarea Cuminţeniei Pământului a fost un eşec.

Cele 1,2 milioane colectate de la populaţie, faţă de cele 6 solicitate de guvern, au fost un blam sever pentru încrederea reală în guvern. Un referendum pierdut.

Din păcate, eşecul subscripţiei a fost o lovitură dată valorii operelor lui Brâncuşi, iar pentru acest lucru premierul avid de imagine este responsabil.

Este adevărat, campania pentru subscripţie a prilejuit o bună campanie de imagine pentru premier, o campanie în care Brâncuşi şi opera lui nu au contat. Cinism de tehnocrat”, a spus Traian Băsescu.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: Am discutat cu câţiva miniştri despre eventuala lor candidatură la parlamentare. Vor demisiona 
 
Alina Gorghiu: Eu cred în axa reformatoare Klaus Iohannis-Dacian Cioloş-PNL
 
Cum era de aşteptat, Alina Gorghiu, preşedintele PNL, a aplaudat anunţul premieruluiprivind o posibilă continuare a guvernării. Ea a spus că Dacian Cioloş beneficiază în continuare de sprijinul PNL, dar şi al preşedintelui Klaus Iohannis.
 
„E corectă şi aşteptată decizia lui Dacian Cioloş de a-şi continua proiectele începute. Pentru PNL, ele nu sunt o noutate. Este ştiut că noi le-am susţinut în tot acest an. Evident că trebuie să-i cunoaştem întreaga platformă, dar în măsura în care putem regăsi priorităţile PNL – o economie competitivă, o administraţie modernă, sisteme de educaţie şi sănătate în pas cu timpurile, o politică inteligentă de investiţii publice şi, în general, un stat cinstit cu cetăţenii săi – atunci, se confirmă drumul comun. E nevoie de un parteneriat solid pentru ca, după 11 decembrie, România să meargă doar înainte, iar eu cred în axa reformatoare Klaus Iohannis-Dacian Cioloş-PNL”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.
Citeşte şi: Cioloş: Voi veni cu o platformă de proiecte care ar putea fi continuate, dar nu cu un program de guvernare

Premierul Dacian Cioloş a declarat că în perioada următoare va veni cu o „platformă” de principii şi valori care ar putea fi continuate după alegeri, pe care o va propune public, iar apoi ar putea să o discute cu partide precum PNL şi USR, dar nu a oferit un răspuns clar dacă doreşte sau nu să rămână premier după alegeri.

„Dincolo de ceea ce afirmă PNL și USR acum, e important să avem o discuție pe niște principii, pe niște valori, pe niște teme mari pe care și eu cred că trebuie să lucrăm în perioada imediat următoare și apoi cetățenii trebuie lăsați să decidă dacă aceste principii, teme pot face obiectul unui program de guvernare. (…) Îmi propun ca în perioada imediat următoare să vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele pe care le-am început și care, din punctul meu de vedere, ar putea fi continuate și în măsura în care va exista o susținere a acestor proiecte… Nu un program de guvernare, programul de guvernare este apanajul partidelor care participă la alegeri, dar cu o astfel de platformă, cu un astfel de proiect care să reflecte cumva experiența pe care am acumulat-o în acești ani, și să spun așa, legământul pe care l-aș lăsa pentru perioada următoare, cu asta da, pot să contribui la dezbaterea ce va avea loc în perioada următoare”, a declarat Dacian Cioloș, la Digi 24.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'