Paleologu le-a spus reprezentanţilor PDL reuniţi la Convenţie că, dacă nu era el în BPN, aşa rebel cum este, Cristian Preda ar fi fost dat afară din partid.
„Dacă nu eram eu în BPN, aşa rebel cum sunt, ăştia l-ar fi dat afară pe Cristian Preda. Pe scurt, cine nu are un rebel să şi-l cumpere!”, a precizat Paleologu în aplauzele democrat-liberalilor.
El a arătat că la Convenţia partidului candidează pentru funcţia de prim-vicepreşedinte şi pentru cea de secretar executiv, însă le-a cerut democrat-liberalilor să nu-l voteze.
„Fiecare dintre cei şase candidaţi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte este suficient de cunoscut şi fiecare dintre dumneavoastră poate să aleagă singur cu capul lui. Dar eu vă rog, vă rog să nu mă votaţi, pentru că nu sunt un greu al partidului, nu sunt un brand, nici un reformator, eu sunt unul dintre miile de luptători ai partidului care s-au bătut în alegeri şi din păcate mulţi dintre noi au pierdut”, a precizat Paleologu.
El a spus că, dacă ar fi prezentat o moţiune la Convenţia PDL, aceasta s-ar fi numit „Leonida la Termopile” şi le-a explicat democrat-liberalilor că bătălia de la Termopile este „un simbol” şi că „fără sacrificiul celor 300 de spartani ai lui Leonida grecii nu ar fi câştigat”.
Theodor Palologu a arătat că aceasta înseamnă că bătăliile pierdute din start trebuie duse cu aceeaşi seriozitate ca şi bătăliile glorioase.
Paleologu a mai spus că oamenilor le plac foarte mult funcţiile şi „zorzoanele” şi de aceea se pierde spiritul militant.
„Toţi vor să fie generali şi colonei, dar cine mai luptă în tranşee, dar cine mai luptă în mahalale, cine mai luptă pe câmpul de luptă. Eu îi reprezint pe cei fără grade de aceea vă rog să nu mă votaţi la funcţia de prim-vicepreşedinte. Dar, dacă chiar nu mai puteţi de dragul meu, mă găsiţi ultimul pe listă la secretari executivi”, a adăugat Theodor Paleologu.
După intervenţia lui Paleologu, Mircea Hava, primarul municipiului Alba-Iulia, a spus că nu trebuie să vină 500 de kilometri ca să aibă o lecţie de istorie.
„Am aflat cum stă treaba cu grecii, dar ştiam aceste lucruri. Nu m-am supărat, nu trebuia să venim 500 de kilometri ca să avem o lecţie de istorie. Bineînţeles, a fost foarte bine spusă şi nu pot să mă supăr pe rebeli”, a precizat Mircea Hava.