RECHIZITORIUL PROCURORILOR: Mircea Băsescu a înregistrat ŞANTAJUL cu TELEFONUL

Rechizitoriul procurorilor în dosarul Mircea Băsescu - Bercea Mondial scoate la iveală amănunte incredibile.
Romania TV
25 iun. 2014, 11:22
RECHIZITORIUL PROCURORILOR: Mircea Băsescu a înregistrat ŞANTAJUL cu TELEFONUL

Procurorii spun că Mircea Băsescu s-a temut după şantajul clanului Bercea Mondial de faptul că va strica imaginea preşedintului Traian Băsescu. Astfel, şantajul a  fost de natură de a-l speria pe Mircea Băsescu, suţin procurorii.

De asemenea, şantajul ar fi continuat şi după realizarea flagrantului, când rudele lui Bercea Mondial au primit 10.000 de euro. În înregistrări apare şi numele Elenei Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu.

„La data de 01.11.2013, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra persoanei vătămate B.M., constând în darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro.

La data de 26.03.2014, inculpaţii Anghel Fănica şi Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra persoanei vătămate (…..), cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor.

La datele de 26.05.2014 şi 29.05.2014, inculpaţii Constantin Marius, Anghel Izaura şi Anghel Grinică Ion au exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate B.M., constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro, primind suma de 10.000 euro de la persoana vătămată.(…)

La începutul anului 2010, prin intermediul martorului (…..), membrii familiei Anghel l-au cunoscut pe B.M..
În acelaşi an, persoana vătămată a botezat-o pe fiica inculpaţilor Anghel Izaura şi Constantin Marius, minora Constantin Renata Doiniţa. (…)

Persoana vătămată a înregistrat cu propriul telefon mobil convorbirile purtate cu inculpatul Anghel Florin la data de 01.11.2013 şi a depus la dosar înregistrarea. Din cuprinsul acestora rezultă nemulţumirea inculpatului faţă de o presupusă inactivitate a persoanei vătămate, împrejurarea că aceasta din urmă ar fi primit 600.000 euro de la el, dar şi ameninţarea ei de către inculpat: „(…)”.

La data de 13.11.2013, inculpaţii Anghel Izaura, Anghel Fănica şi Constantin Marius s-au deplasat în mun. Constanţa, la domiciliul persoanei vătămate. (…)

Din conţinutul discuţiei, rezultă că banii respectivi au fost daţi pentru ca (…..) să fie favorizat de către magistraţi în dosarul în care era judecat la momentul respectiv şi că martorul (…) afirmase că suma urma să ajungă la persoana vătămată: „(….)”.

În continuare, inculpata Anghel Fănica a încercat să îl determine pe B.M. să intervină pe lângă judecătorii instanţei supreme pentru a obţine eliberarea din penitenciar a martorului (…..)”, se arată în rechizitoriul dosarului de şantaj Bercea Mondial – Mircea Băsescu.

Flagrant pentru 10.000 de euro

„Inculpata i-a reproşat martorului (…) că nu a dat banii respectivi persoanei vătămate aşa cum era o presupusă înţelegere între ei iar ulterior a afirmat că dacă în recursul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-ar fi dat o soluţie de casare cu trimitere spre rejudecare ori o pedeapsă de cel mult 5 ani închisoare, ea ar fi renunţat la orice pretenţie. La rândul său, inculpatul Anghel Florin a afirmat că persoana vătămată B.M. fusese păcălită de către martorul (…) care luase banii de la el dar nu îi folosise pentru a obţine eliberarea tatălui său ci pentru a-i investi în societatea comercială (…)”, mai susţin procurorii.

„Inculpaţii Anghel Fănica şi Anghel Florin au susţinut în cadrul discuţiei respective că au dat suma de 600.000 euro martorului (…..) deoarece acesta afirmase că îi va da mai departe persoanei vătămate pentru ca aceasta să uzeze de influenţa sa şi să obţină eliberarea din arest a martorului (…..).

De asemenea, persoana vătămată a dat iniţial inculpatului Constantin Marius suma de 10.000 euro însă inculpata Anghel Izaura a refuzat şi a pus banii respectivi pe birou, afirmând că sunt prea puţin. De altfel, şi ceilalţi doi inculpaţi au considerat că suma de 10.000 euro este prea mică şi au solicitat sume net superioare, propunând chiar persoanei vătămate un sistem de rate. (…)

La finalul discuţiei, inculpata Anghel Izaura a luat suma de 10.000 euro de la persoana vătămată.
La scurt timp de la aceasta inculpaţii Anghel Izaura, Constantin Marius şi Anghel Grinică Ion au fost prinşi în flagrant, asupra celei dintâi fiind găsită suma de 10.000 euro”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Constanţa.

Martor ameninţat cu moartea

„Sub aspectul laturii obiective, elementul material al infracţiunii reţinute în sarcina inculpaţilor Anghel Fănica şi Anghel Florin a constat în constrângerea martorului (…) prin ameninţarea sa cu moartea.

Astfel, la data de 26.03.2014, inculpatul Anghel Florin l-a ameninţat în mod direct pe martor afirmând că îl va înjunghia în cap în timp ce coinculpata Anghel Fănica a solicitat în mod expres restituirea sumei în discuţie, respectiv 280.000 euro. (…..)

Urmarea imediată a faptei reţinute în sarcina inculpaţilor a constat în încălcarea libertăţii psihice a martorului (…..) prin insuflarea unei stări de temere pentru viaţa şi siguranţa sa. Ameninţările exercitate de către inculpat asupra martorului au fost apte să îi provoace acestuia din urmă stări de temere.

Astfel, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţările descrise mai sus asupra persoanei vătămate, urmărind să îi provoace o stare de temere şi având convingerea că prin fapta sa va realiza constrângerea acesteia din urmă pentru a o determina să dea sumele solicitate”, mai susţin procurorii.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'