Comisarul-şef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiş, a declarat, marţi, că în perioada sărbătorilor de iarnă au fost înregistrate cinci reclamaţii, din care trei în Vatra Dornei, una în Gura Humorului, iar alta în localitatea suceveană Mănăstirea Humorului, potrivit Mediafax.
Latiş a spus că în unul dintre cazuri mai multe familii din judeţul Cluj au făcut rezervare, în urma unei recomandări, pentru a petrece Revelionul într-o pensiune din Mănăstirea Humorului şi au trimis un avans de 3.000 de lei pe numele unei persoane fizice. Când familiile au ajuns, în 30 decembrie, la aşa-zisa pensiune, au constatat că urmau să fie cazaţi într-o casă particuară, cu igrasie şi fără apă caldă, a spus şeful CJPC Suceava.
El a precizat că atunci când turiştii i-au reclamat proprietarului că nu dispun de apă caldă, acesta le-a spus că dacă achită şi restul sumei convenite va merge să cumpere un boiler, iar în aceste condiţii turiştii au refuzat să se mai cazeze în acel loc.
În acest caz a fost depusă o plângere la Poliţie, cei doi comisari pentru protecţia consumatorilor care au mers la Mănăstirea Humorului nefiind primiţi de proprietarul casei respective.
O altă reclamaţie înregistrată la Gura Humorului se referea la nemulţumirea unui turist care era cazat la o pensiune că ringul de dans pentru petrecerea de Revelion era prea mic, iar în aceste condiţii proprietarul pensiunii i-a restituit reclamantului suma aferentă petrecerii de Revelion, turistul petrecându-şi noaptea de Revelion într-o altă pensiune din localitate.
Una din reclamaţiile înregistrate de CJPC Suceava în staţiunea Vatra Dornei se referea la faptul că apa din piscina pensiunii unde erau cazaţi reclamanţii era prea rece. Conform sursei citate, proprietarul pensiunii schimbase apa din piscină şi i-a rugat pe clienţi să revină după două-trei ore, timp în care urma ca apa să fie încălzită.
Tot în Vatra Dornei, un grup de turişti cazaţi la o pensiune au ajuns cu două minute înainte de expirarea programului prevăzut pentru servirea cinei, iar membrii grupului au fost nemulţumiţi că bufetul suedez organizat pentru clienţii pensiunii nu era complet, condiţii în care proprietarul s-a oferit să le prepare la cerere unul dintre meniurile pensiunii.
Latiş a mai spus că la Vatra Dornei un client a reclamat că a fost servit prea încet în noaptea de Revelion şi că s-a oferit să ajute la servirea mesei, dar că a fost refuzat.
În urma verificărilor celor cinci reclamaţii, comisarii pentru protecţia consumatorilor au aplicat două amenzi şi un avertisment, însă pentru alte abateri constatate în timpul controlului.