Recomandarea Mihaelei Bilic. Pericolele din alimente sunt orice pas, însă noi trebuie să respctăm toate regulile pentru a evita să ne îmbolnăvim. Nutriţionistul ne oferă câteva sfaturi legate de consumul fructelor şi legumelor, pentru a nu întâmpina probleme de sănătate.
Mai mult decât grija la mâncare, Mihaela Bilic spune că hidratarea este cea mai importantă şi trebuie să consumăm lichide, încă de când ne trezim.
„Consumatorii trebuie să aibă controlul alimentelor asigurat! Păi, dacă nu putem avea încredere nici în mâncare, ajungem la nebuni! Inclusiv pericolul acumulării substanțelor toxice în corp este fals, pentru că ele nu se pot acumula, de fapt. Un ficat sănătos știe cum să le neutralizeze și să le elimine din organism. Chiar și mercurul, unul dintre cele mai toxice metale, poate fi neutralizat de ficat.
În aceste condiții, e mai important să spălăm bine legumele și fructele, pentru că pesticidele sunt la suprafață. Putem să le curățăm și coaja, să diversificăm vegetalele folosite, să mai schimbăm și furnizorul de la care ne aprovizionăm, iar prin această alternanță scăpăm de stres. Indiferent de câtă lipsă de responsabilitate dau dovadă unii producători, mâncarea nu va deveni niciodată o otravă!
Oricum, hidratarea trebuie să fie pe primul loc, mai presus decât mâncarea! De dimineață, de când ne trezim, și până seara, la culcare, trebuie să bem măcar câte o cană mare de lichid după mesele principale, iar între mese, tot câte o cană, ca să ajungem la doi litri pe zi.
Nu contează dacă bem apă plată sau infuzii din plante medicinale – putem să adăugăm tot felul de condimente și ierburi aromate care ajută digestia (zeamă de lămâie, ghimbir etc.) – acestea au efecte benefice atât pentru ficat, cât și pentru stomac. Este un beneficiu concret, care poate fi simțit din prima zi. Când mănânci mai puțin, când te hidratezi corespunzător, când respiri profund, când corpul e mai ușor, este imposibil să nu simți că faci un lucru bun pentru „templul” în care trăiești„, a declarat Mihaela Bilic, potrivit Formula As.