Aceasta este dilema pentru multi parinti. Adorabilul copil creste, incepe sa mearga, descopera lumea din jur, isi descopera propriile dorinte si vointe, dar si cum sa infrunte parintele. Si nu mereu tot ce vrea el este si potrivit sa se intample; nu mereu ii este benefic.
Educatia isi are rostul ei ca sa iti formezi copilul intr-un viitor adult responsabil, rational si puternic. Insa cum sa reusesti sa obtii efectul final? A fi parinte inseamna a te confunta zi de zi cu provocari comportamentale dintre cele mai bizare din partea mult-iubitului copil. Deseori batalia cu orgoliul si cu rezistenta propriului tau copil este una serioasa, dura si sfarsesti epuizat, cedand. Si atunci recurgi la carti scrise de specialisti care te sfatuiesc cum e mai bine sa procedezi.
Citeşte şi Cum să îl faci pe cel mic mai sociabil în parc
In zilele noastre, in care avem asa de multi specialisti de parenting, te incurci intre tehnici si tactici: unii sustin ca este mai bine sa abordezi modelul educatiei pozitive, altii ca disciplina ramane arma secreta de reusita. Insa oricum ar fi, nimeni nu iti cunoaste mai bine copilul si tu esti cea mai in masura sa intuiesti care formula e mai buna pentru a-ti modela si disciplina copilul.
Nu inainte de a citi confruntarea de opinii a specialistilor din cele doua tabere diferite.
Larry Winget este autorul cartii de succes „Copiii tai sunt greseala ta. Un ghid despre cum sa cresti adulti responsabili si productivi”. Winget practica un stil dur, controversat, dar pe placul multor oameni; el nu umbla cu fineturi, este stilul „inceteaza sa te mai vaieti si treci la actiune”. Copiii trebuie disciplinati, fara sentimentalisme si recompense, doar e spre binele lor ca sa fie modelati in adulti verticali.
Don Fontenelle este un specialist in psihologia copiilor, autorul best sellerului „Cum sa fii un bun parinte descurcandu-te cu cele mai comune probleme de comportament la copii”. Acesta este autorul a 22 carti despre comportamentul copiilor si adolescentilor, a lucrat peste 35 de ani cu familii cu copii. El este avocatul tehnicilor pozitive din parenting.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO