RECORD de temperatură în România. S-a înregistrat cea mai CALDĂ DIMINEAŢĂ de 24 decembrie

În unele localităţi din ţară, miercuri s-a înregistrat cea mai caldă dimineaţă de 24 decembrie, informează România TV. De altfel, temperaturile urcă în Ajunul Crăciunului până la 20 de grade Celsius.
Iulian Tudor
24 dec. 2014, 07:47
RECORD de temperatură în România. S-a înregistrat cea mai CALDĂ DIMINEAŢĂ de 24 decembrie

Miercuri dimineaţa, în unele localităţi, atât din partea de sud şi de est a ţării la nivel izolat, cât şi în zona Transilvaniei, s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi minime pentru o dată de 24 decembrie. Astfel, la ora 9.00, cea mai ridicată temperatură s-a înregistrat în Mahmudia, judeţul Tulcea, unde au fost 11,3 grade Celsius. În Bârlad au fost 8,5 grade, în Botoşani 8,9 grade, în Mangalia 8,5 grade, iar în Calafat au fost 9,3 grade Celsius.

Vremea va continua să se păstreze caldă şi pe parcursul zilei de miercuri, iar amiaza va veni cu temperaturi de 20 de grade Celsius în Dealurile Olteniei şi ale Munteniei, ceea ce va reprezenta un record pentru cele mai ridicate temperaturi maxime.

Începând de vineri, însă, mercurul din termometre va scădea sau se va opri la temperaturi mai mici cu peste 10 grade. Această schimbare va veni şi cu apariţia precipitaţiilor, la început sub formă de ploaie, apoi treptat lapoviţă pentru ca sâmbătă şi duminică să predomine ninsorile, ninsori ce vor fi prezente atât în zona de munte, cât şi în zona de est ţării.

Citeşte şi CRĂCIUN 2014. Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii în Ajunul Crăciunului

PROGNOZA METEO. Miercuri va fi vreme predominant frumoasă şi mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an în aproape toată ţara, cu temperaturi la amiază de la 4 grade în Transilvania şi 18….19 grade în dealurile Olteniei şi Munteniei. Cerul se anunţă aproape senin şi doar trecător, în primele ore din zi, în nordul Carpaţilor Orientali încă sunt înnorări şi, posibil, precipitaţii slabe mixte. Şi tot la munte vântul încă suflă alert, în timp ce în Câmpia de Vest ziua începe cu puţină ceaţă.

VREMEA IN BUCURESTI. În Bucureşti, miercuri va fi o zi frumoasă şi mult mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii decembrie, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, în loc de numai 2, cât ar fi normal. Soarele este prezent toată ziua, vântul nu se agită excesiv, va fi o adevărată zi de primavară.

PROGNOZA METEO. Joi, în ziua de Crăciun, deşi temperaturile mai scad puţin, vremea rămâne în continuare mult mai caldă decât ar fi normal la această dată, în special în regiunile extracarpatice, cu maxime la scara întregii ţări de la 4 grade în Transilvania până la 14 grade în sudul ţării. Iar în vest, centru, nord şi nord-est cerul se înnorează şi, îndeosebi spre seara şi în noaptea următoare, pe alocuri cad precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie şi trecător, spre dimineaţă, lapoviţe sau fulguieli. În sud şi sud-est, va fi o zi însorită, iar vântul doar pe crestele înalte de munte încă sufla agitat, în rest rămâne potolit.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Şi în Capitală, de Crăciun, vremea va fi în continuare deosebit de caldă, deşi temperatura aerului va scădea uşor faţă de ziua precedentă, la amiaza vor fi totuşi aproximativ 13 grade, cu 10 deci mai mult decât ar fi normal. Iar ziua se anunţă însorită, cu vânt domol şi fără precipitaţii.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Ce e bine să mănânci de Sfântul Ilie ca să ai noroc tot restul anului. Cele două alimente care atrag prosperitatea în viața ta
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
Playtech.ro
Ce pățesc tot mai mulți români pe plajele din Grecia. Țeapa de care se plâng: Așa se asigură că stai acolo și consumi cât mai mult
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Adevărul din spatele palmelor. De ce l-a lovit Prodanca pe Alexa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
A devenit interzis în România. Nu mai poți urmări la TV. Iohannis a dat lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Eurovision 2025 va avea loc fie la Basel, fie la Geneva
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'