Demersurile Primăriei Sectorului 2 în privinţa pensionarilor nu se limitează însă nici pe departe doar la acţiuni simbolice. Pentru ca toţi bătrânii sectorului, indiferent de venituri, să beneficieze de asistenţă medicală de calitate, administraţia aflată în subordinea primarului Neculai Onţanu a implementat programul „Ambulanţa Socială”, un proiect unic în România prin care, în cei opt ani de zile de funcţionare, au fost ajutate peste 4000 de persoane, abandonate de toate sistemele de sănătate.
Pe de altă parte, din dorinţa de a oferi un sprijin cât mai eficient persoanelor vârstnice, Primăria Sectorului 2 a dezvoltat o reţea extinsă de cluburi şi centre de servicii sociale adresate locuitorilor de vârsta a treia. Din această reţea face parte cel mai mare centru multifuncţional de servicii sociale, educaţie şi recreere din ţară, Sfântul Pantelimon. Alături de acesta în sectorul 2 mai funcţionează „Clubul Seniorilor”, care oferă servicii servicii de consiliere, asistenţă socială şi de sănătate, Centrul rezidențial „Speranța”, destinat persoanelor vârstnice care provin din familii cu posibilități băneşti, precum şi „Centrul Social Cultural de la Parohia Sfântul Silvestru”, care poate găzdui un număr de 50 de persoane în vârstă lipsite de orice ajutor material. De asemenea Primăria Sectorului 2 intenţioneză să mai construiască „Centrul de Servicii de Asistență Socială pentru persoane Vârstnice” în cartierul Ion Creangă, un „Complex de servicii sociale”, pe Şoseaua Mihai Bravu şi un centru de zi pentru persoane vârstnice în strada Ţepeş Vodă numărul 7.
În sfârşit, în încercarea de a oferi un ajutor suplimentar pensionarilor cu venituri reduse, Primăria condusă de Neculai Onţanu intenţioneză să deschidă trei magazine de tip economat, unde se vor găsi produse alimentare la prețuri mai mici decât cele din supermarketuri.