„Reducerea riscurilor începe cu dorința omenirii de a inova pentru mai bine”. Experții oferă alternative pentru o lume fără fum

Milioane de oameni continuă să fumeze în ciuda taxelor uriașe și a tuturor măsurilor luate până acum de autorități. În acest context, tehnologia și inovația oferă soluția pentru stoparea acestui obicei dăunător, spun specialiștii.
Alina Costache
07 nov. 2023, 13:18
„Reducerea riscurilor începe cu dorința omenirii de a inova pentru mai bine”. Experții oferă alternative pentru o lume fără fum

În ultimii ani, companii precum Philip Morris International („PMI”) alocă fonduri pentru știință, cercetare și tehnologie pentru a îmbunătăți ofertele de produse care aduc beneficii atât societății, cât și afacerii în ansamblu.

La Technovation, conferința organizată de Philip Morris International în clădirea The Cube, centrul său de cercetare și dezvoltare, reprezentanții companiei au prezentat cele mai recente tendințe din industrie și au subliniat accentul pe care continuă să îl pună pe tranziția către produse care nu ard tutunul.

Compania, care vinde tutun încă din 1847, înțelege nevoia unei lumi fără țigări și a decis în urmă cu un deceniu să contribuie la construirea unui viitor fără fum. La baza acestei decizii au stat îngrijorătoarea creștere a ratei fumatului la nivel mondial și pericolul pe care îl reprezintă acest obicei pentru sănătatea umană. De aceea, printr-o mișcare revoluționară pentru industria care a consacrat-o, PMI a investit încă din 2008 peste nouă miliarde de dolari în cercetarea și dezvoltarea alternativelor fără fum.

Deja aproximativ 30 % dintre fumătorii din Japonia au trecut la produsele fără fum, iar alte țări au politici care îi încurajează pe fumători să facă o schimbare, a declarat directorul executiv al Philip Morris International, Jacek Olczak. Potrivit acestuia, la PMI lucrează aproximativ 80.000 de oameni, iar peste 1.500 dintre aceștia sunt oameni de știință care efectuează cercetări în domeniul produselor fără fum. Datorită muncii lor peste 19 milioane de oameni au ales schimbarea.

Desigur, inovația nu este ușor de acceptat și este privită cu scepticism. Ideea a fost subliniată și de Tommaso Di Giovanni, VP International Comms & Engagement din cadrul companiei, care a spus că reducerea riscurilor începe cu dorința omenirii de a inova pentru mai bine.

Gregoire Verdeaux, Senior Vice President External Affairs al PMI a vorbit despre reglementarea produselor fără fum și a reconfirmat, la rândul lui, faptul că inovația este pe primul loc între prioritățile actuale ale companiei. Tot el a subliniat, însă, și nevoia de colaborare cu autoritățile pentru ca eforturile conjugate să nu fie în zadar.

„Marea majoritate a legilor au fost făcute în anii 80 și 90… Inovația este pe primul loc, dar reglementările accelerează lucrurile”, a spus Verdeaux.

El a mai spus că Turcia, Mauritius, Argentina, Brazilia, Regatul Unit, Japonia, Norvegia, Islanda, Noua Zeelandă, Suedia au experimentat produse fără fum din diferite categorii.

De asemenea, Verdeaux a atins și problema produselor ilegale care trebuie contracarate.

În 1997, un punct central de acțiune de pe agenda ONU a fost de a reduce efectul negativ al tutunului în viitor. Philip Morris International (PMI) este singura companie care s-a angajat să facă această tranziție și să investească în știință, cercetare și tehnologie pentru a oferi produse mai puțin dăunătoare pentru fumători. Mesajul companiei este clar: dacă nu fumați, nu începeți; dacă fumați, renunțați; dacă nu renunțați, treceți la alternativele fără fum.

În prezent, 82 de piețe sunt acoperite de produsele fără fum PMI, iar 19,7 milioane de adulți din întreaga lume au trecut complet de la țigări la aceste alternative mai bune decât continuarea fumatului.

Până în 2025, compania își propune ca 40 de milioane de adulți fumători, care altfel ar continua să fumeze, să facă tranziția spre produsele lor fără fum și să crească profitul provenit din acest tip de produse la 50% din totalul veniturilor sale.

 

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Harta oficială a drumurilor pe care se montează 400 de radare fixe. E bine de știut înainte să pleci la drum
Capital.ro
Se pune impozit după deces și înmormântare. Românii au datorie la ANAF, plus taxă notarială
Playtech.ro
Se construiește un Drum Expres pentru București. Șoseaua va avea 4 benzi de circulație, când trebuie să fie gata
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara-fantomă care a existat doar 5 zile, unde românii sunt priviți cu suspiciune. „Rusia e sora noastră”
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Criminalul invizibil, moștenirea lăsată umanității. Cum ne afectează deciziile din anii '80
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
CAUZA morții Julietei Szönyi. Sora actriței din 'Toate pânzele sus' face dezvăluiri tulburătoare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Anunț dureros despre Elena Udrea chiar în Vinerea Patimilor. Vestea cruntă confirmată de avocatul ei
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Ce este interzis în Sâmbătă Mare. Ziua tăcerii și a vegherii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Am întrebat ChatGPT ce rețetă de cozonac îmi recomandă de Paște. Iată „secretul” cozonacului perfect, potrivit algoritmilor AI