Bătrânul, Alexandru Zamfirescu, a venit la secţia de votare din cartierul Trivale împreună cu fiica sa în vârstă de 79 de ani, Măndica Duca.
„Vedeţi fără ochelari, aveţi 100 de ani ? Nu se poate, arătaţi extraordinar, parcă aveţi 50, hai 60 de ani, este extraordinar”, a spus preşedintele secţiei de votare, aplaudând împreună cu ceilalţi membri ai comisiei şi cu alegătorii aflaţi în secţie.
Alexandru Zamfirescu a spus că nu mai ştie de câte ori a votat în viaţă, dar că a lipsit de la scrutin doar atunci când a fost deţinut politic, timp de 13 ani.
„Nu mi-a fost greu să vin, sunt sănătos, nu ştiu să vă spun de câte ori am mai votat. Eu de la 21 de ani tot votez. Atunci, pe vremea mea, de la 21 de ani aveai drept de vot. Cu fraudele, ce să vă spun, fraudele sunt de când lumea. În 1946, de exemplu, lumea a votat masiv pentru ţărănişti, dar s-a făcut fraudă mare, s-a făcut şi un cântec: «Foaie verde de cicoare/votăm ochi şi din urnă iese soare». 70 la sută au votat cu ţărăniştii, şi au ieşit 96 la sută comuniştii. (…) Ce să vă mai spun, secretul longevităţii este să duci o viaţă liniştită, fără supărări şi fără necazuri deşi eu am fost şi pe front, am făcut şi 13 ani de puşcărie, am fost deţinut politic, temniţa comunistă”, a declarat Alexandru Zamfirescu.
Fiica lui Alexandru Zamfirescu are 79 de ani şi spune că nu puţine sunt cazurile în care cei care o văd cu tatăl ei cred că acesta este soţul, în condiţiile în care bărbatul „arată excelent şi are o minte iute”. „Eu am votat mereu, am votat şi la locale, iar tata a votat şi el atunci. Lumea credea că îi sunt nevastă, nu fiică, asta mă face să mă simt mândră de tatăl meu, care arată foarte bine la vârsta lui. Eu am stat de două ori jos, că am mai obosit aici, dar tatăl meu a stat lângă mine în picioare, este neobosit. Acum o săptămână l-am sărbătorit de centenar, a făcut 100 de ani, este extraordinar. Arată foarte bine şi are o minte iute”, a declarat fiica lui Alexandru Zamfirescu.
Binedispus, bătrânul a fost atent la toate detaliile: buletin de vot, ştampilă, loc de semnătură, dar şi la a-şi lua înapoi cartea de identitate abia primită şi valabilă până la sfârşitul secolului.