„Regele asfaltului din Argeş”, reţinut. Anchetatorii i-au confiscat două limuzine

Omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru, supranumit "regele asfaltului din Argeş", cercetat şi dat în consemn la frontieră în dosarul privind un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost reţinut pentru 24 de ore.
Romania TV
04 mart. 2012, 11:01

Procurorul DIICOT Mehedinţi a emis pe numele lui Spătaru ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, omul de afaceri urmând să fie dus, luni, la Tribunalul Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă, informează Mediafax.

De asemenea, anchetatorii i-au confiscat omului de afaceri două maşini – un Mercedes X 6 şi un Audi A 6.

Cu una dintre maşini, respectiv cu autoturismul Mercedes, Spătaru venise la audieri la DIICOT, iar cu cealaltă maşină au ajuns la DIICOT rude ale acestuia.

Cătălin Spătaru s-a prezentat, duminică, la sediul DIICOT Mehedinţi. Potrivit şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Mehedinţi, Petri Althamer, pe numele lui Spătaru fusese emisă o citaţie în care acesta era chemat la audieri duminică la prânz, informează Mediafax.

Tribunalul Mehedinţi va lua în discuţie, luni, situaţia celor şapte membri ai grupării pentru care existau mandate de aducere şi care nu au fost găsiţi, între aceştia aflându-se şi Cătălin Spătaru.

Omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru şi liderii grupului infracţional acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, Mihai Gheorghe şi Mihai Ion, au fost daţi, luni dimineaţă, în consemn la frontieră.

În urmă cu o săptămână, anchetatorii au făcut 30 de percheziţii domiciliare – 13 în localitatea Strehaia, nouă în judeţul Hunedoara, patru în municipiul Cluj, trei în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş – la membrii unui grup infracţional suspectaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Liderii grupării, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au identificat 50 de societăţi comerciale care aveau cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare de mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat, se mai arăta în comunicatul DIICOT.

În acest scop, membrii grupării au înfiinţat cinci societăţi comerciale tip „fantomă”, cu sediul în localitatea Strehaia, „acestea acumulând debite substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, datorat urmare a activităţii infracţionale”, a precizat DIICOT.

Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau achitate în conturile societăţilor comerciale controlate de către cei doi, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicate imediat în numerar şi împărţite între membrii grupării.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat până în acest moment la 20 de milioane de euro.

În urma celor 30 de percheziţii au fost ridicare înscrisuri ale societăţilor de tip „fantomă”, peste 200.000 de lei, cinci maşini de lux, trei seifuri şi două arme de foc.

De asemenea, 21 de persoane, între care şi finanţatorul FC Hunedoara, Silvian Toma, au fost reţinute pentru 24 de ore.

Tribunalul Mehedinţi a admis propunerea de arestare preventivă în cazul a patru persoane: Fănel Daniel Jianu, Florin Mihai, Ilie Mihai şi Petre Măndoiu, toţi din Strehaia. În schimb, instanţa a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă în cazul altor şapte membri ai grupării: Elena Mihai, Lucia Bimbai, Ofelia Frîncu – din Strehaia; Ioan Gabriel Tomuţă, Vasile Chiru, Cornelius Silvan Toma şi Daniel Constantin Sârbu – din Hunedoara, luând însă decizia măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 28 de zile, începând cu 28 februarie până la 26 martie inclusiv. Doi dintre cei care au primit mandate de arestare, respectiv Ilie Mihai şi Florin Mihai, din Strehaia, nu au fost găsiţi.

Spynews
Scandal uriaș acasă la Ionel Ganea! Polițiștii ar fi intervenit de urgență, după ce fostul atacant și-ar fi bătut un vecin
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Facultatea de stat din România unde elevii trebuie să plătească o taxă dacă au avut media sub 8.50. Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Adio, maestre! Românii îl plâng pe marele cântăreţ. A murit mult prea devreme
Playtech.ro
ȘOC! Cum a ajuns să arate Theodor Stolojan. Imagini uimitoare cu fostul premier
DailyBusiness
Petrom dă lovitura! A treia IEFTINIRE a carburanților într-o singură săptămână!
Adevarul
Denumirea Transnistria, interzisă de regimul de la Tiraspol și asociată cu fascismul, stârnește îngrijorări în rândul experților
Spynews
Exclusiv! Primele declarații ale Adrianei Simionescu despre despărțirea de soțul ei, Nicu. Fiica lui Adrian Minune spune că NU divorțează de tatăl fetiței sale
Spynews
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Cristian Costin de la Insula Iubirii despre relația de dragoste cu Justyna Gradek, fosta lui Alex Bodi! Unde s-au cunoscut cei doi. Au bifat deja o vacanță împreună
Evz.ro
Mașinile electrice nu conving. Ce automobile preferă românii
Ego.ro
Era cea mai frumoasă femeie din România. Cum a ajuns să arate azi...
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Antena 1 i-a furat PRO TV-ului concurentul de la Survivor! 😁 Au semnat pentru noua ediție a show-ului
Playsport.ro
Imagini fierbinți cu Ronaldo și Georgina! A atins-o când credea că nimeni nu vede ce fac pe iaht. Imaginile au scăpat pe net
kanald.ro
Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și care sunt zonele afectate
Capital.ro
Anunțul cumplit făcut de Monica Pop. Boala gravă care o macină: Nu e ceva vesel
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
Cod galben de ploi și caniculă anunțat de ANM pentru mai multe județe
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...