„Regele TikTok” dă de pământ cu ANAF! Ce mesaj a transmis unul dintre cei mai importanți influenceri din România Fiscului: „Ajutați-mă să fiu un om cinstit”

„Regele TikTok” a făcut praf ANAF-ul cu privire la impozitarea banilor câștigați în live-urile de pe platformă. Lucian Elgi a subliniat faptul că nu există un cadru legal cu privire la aceste sume.
Alina Costache
13 mai 2024, 12:20
„Regele TikTok” dă de pământ cu ANAF! Ce mesaj a transmis unul dintre cei mai importanți influenceri din România Fiscului: „Ajutați-mă să fiu un om cinstit”
„Regele TikTok” dă de pământ cu ANAF! Ce mesaj a transmis unul dintre cei mai importanți influenceri din România Fiscului: „Ajutați-mă să fiu un om cinstit”

Suma de bani obținută de influencerii români de pe TikTok este cu mult peste media țării, însă ei se confruntă cu o dilemă în privința impozitelor, deoarece nu există un cadru legal clar în acest sens. Lucian Elgi, cunoscut sub numele de „Regele TikTok-ului”, a vorbit despre câștigurile considerabile pe care le-a obținut prin intermediul platformei de socializare.

Citește și: Un aliment banal care ajută la slabit este tot mai preferat de generaţia TikTok. Magazinele au fost luate cu asalt!

El a dezvotat subiectul aducând în discuție dedicațiile  făcute pe TikTok, într-un live în care a fost prezent și manelistul Nicolae Guță, pentru care o persoană a plătit 60.000 de euro. Lucian Elgi a declarat că a încercat să obțină clarificări de la ANAF în ceea ce privește taxarea corectă a acestor venituri, dar nu a primit un răspuns concret.

„Este un spectacol online, gratuit. Atenție, gratuit, fără să cerem absolut nimic în schimb. Așa s-a întâmplat și cu Nicolae Guță. Noi nu aveam de unde să știm că va fi vorba despre 2, 4 milioane de oameni care au urmărit live-ul pe întreaga sa durată. Cadrul legal este problema. Unde mă încadrez eu cu acești bani? Este o problemă aici, pentru că banii vin sub formă de donație. Eu nu le cer oamenilor, ei îmi dau. Unde mă încadrez cu acești bani? Care este cadrul legal? Ajutați-mă să fiu un om cinstit. Găsiți o soluție pentru ca oamenii să înțeleagă. Eu am sunat la ANAF și am spus că vreau să scot această sumă de bani. Nu există o soluție.  Mi-aș dori să mă contacteze cineva de la ANAF, să învăț și eu și să ajut, la rândul meu, alți influenceri despre calea legală de a scoate acești bani”, a spus el  la Antena 3.

La sfârșitul anului trecut, un clasament al veniturilor influencerilor din România a plasat-o pe Laura Giurcanu pe primul loc, cu o cifră de afaceri netă de peste 2 milioane de lei, de peste trei ori mai mare decât cea din 2021. Firma deținută de Laura Giurcanu a generat astfel un profit net de peste 1.950.000 de lei.

Laura Giurcanu are o urmărire semnificativă pe platformele de socializare: peste 800.000 de urmăritori pe Instagram, peste 200.000 pe Facebook și TikTok, iar canalul ei de YouTube are peste 380.000 de abonați.

Firma Adelinei Pestrițu a raportat o cifră de afaceri netă de 1,9 milioane de lei în 2022, de peste patru ori mai mare decât cea din 2021.

Space Media Production, care are și doi angajați, a înregistrat un profit net de 1,18 milioane de lei, reprezentând o profitabilitate de peste 60%.

Emiliana Lăcrămioara Burghelea, cunoscută sub numele de Emily Burghelea, are aproximativ 75.000 de abonați pe YouTube, fiind urmărită de peste 410.000 de persoane pe Instagram și aproximativ 58.000 pe Facebook. Compania sa a înregistrat o cifră de afaceri netă de 992.000 lei în 2022, de peste patru ori mai mare decât în 2021, și o marjă de profit net de peste 76%.

Ioana Grama, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de conținut digital din România, are două firme care au realizat afaceri nete de 2,73 de milioane de lei în 2022. Profitul net cumulat a fost de 1,18 milioane de lei, înregistrând o scădere cu 12% față de anul precedent.

Citește și: „Războinicul TikTok” Ramzan Kadîrov, filmat în timp ce împinge un SUV, ca răspuns la ironiile apărute după ce a gâfâit urcând scările

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!